שתף קטע נבחר

מדריך: הקבצים שלכם בענן

מחפשים כונן וירטואלי לגיבויים או שיתוף תוכן נוח ואמין? השוונו כמה שירותים פופולריים לאחסון

שירותי אחסון מאפשרים לנו לגבות קבצים חשובים במיוחד, לגשת אליהם מכל מחשב, טאבלט או סמארפטון שמחוברים לאינטרנט וכמובן לחלוק אותם עם חברים ועמיתים לעבודה במהירות ובנוחות. כל אחד מאתנו יכול לקבל מחסן פרטי באינטרנט ולשמור בתוכו כל מה שרק עולה על רוחנו. בשונה משירותים כגון Picasa או Google Docs המיועדים לסוג קבצים אחד בלבד, שירותי אחסון בענן מאפשרים לכם לשמור כל מה שרק תרצו, בדיוק כמו תיקיה רגילה המחשב שלכם.

 

עוד ב-HWzone:

 

בסקירה זו נציג לכם מספר פתרונות שכאלה, גם מחברות ענק וכמה כמה שירותים עצמאיים, נגיד לכם כמה שטח אחסון כל אחד מציע ומה היתרונות של שירות כזה או אחר על פני כל המתחברים.

 

Dropbox 

נתחיל עם השירות הראשון שעולה לכולם בראשון כשמזכירים את מצד המילים "אחסון בענן", Dropbox. השירות צבר פופולריות בגלל הפשטות שלו, התמיכה בפלטפורמות מרובות ואפשרויות השיתוף המצוינות שלו. עם זאת, השירות מציע רק 2 גיגה-בייט של אחסון בחינם וגובה תשלום גבוה יחסית על שטח אחסון נוסף. כמו כן, השירות מאלץ אתכם ליצור "תיקיית Dropbox" ורק היא מסונכרנת עם הענן.

 

 

נפח אחסון בחינם: 2 גיגה בייט

נפח אחסון בתשלום: 9.99 דולרים לחודש עבור 102 גיגה בייט, 19.99 דולרים לחודש עבור 202 גיגה בייט

גימיק: מציע נפח אחסון נוסף בחינם על הפניית משתמשים חדשים לשירות

 

Google Drive 

מיד אחרי Dropbox, שירות האחסון החדש של גוגל, Drive, הוא שיחת היום. למה השירות החדש הזה הפך לכל-כך פופולרי? בגלל האפשרויות המתקדמות שמציע השירות. Drive יודע לפתוח יותר מ-30 סוגי קבצים שונים ישירות מתוך הדפדפן שלכם, כגון קבצי Word ו-Photoshop, גם אם התוכנות הרלוונטיות כלל אינן מותקנות על המחשב שלכם. כמו כן, השירות מכיל אפשרות סריקת תמונות מובנית, OCR, וזו תאפשר לכם לבצע חיפוש מילולי גם במסמכים סרוקים. זה לא מדויק במאת האחוזים, אבל זה לא הופך אותו לפחות מגניב.

 

 

נפח אחסון בחינם: 5 גיגה בייט

נפח אחסון בתשלום: 2.49 דולרים לחודש עבור 25 גיגה בייט, 4.99 דולרים לחודש עבור 100 גיגה בייט, 9.99 דולרים לחודש עבור 200 גיגה בייט.

גימיק: פתיחת קבצים שונים בתוך ממשק הדפדפן

 

Cubby 

לא בטוח שששמעתם על המוצר הזה. מדובר בפתרון אחסון סנכרון תיקיות חדש מבית LogMeIn הפופולרי, כאשר הוא מעין מוצר היברידי המשלב אחסון בענן וסנכרון תיקיות בין מחשבים שנשארים פועלים תמיד. בשונה ממוצרים רבים אחרים, Cubby יאפשר לכם לבחור מספר תיקיות לסנכרון מהמחשב שלכם ולא יאלץ אתכם לשמור את כל מה שתרצו לסנכרן בתיקיה אחת ספציפית. בנוסף, השירות יאפשר לכם לסנכרן תיקיות בין מחשבים. גם Cubby, בדיוק כמו Dropbox, נותן לכם פרסים על הפניית משתמשים לשירות, ואתם תקבלו גיגה בייט נוסף של אחסון על כל משתמש שירשם לשירות דרככם.

 

 

נפח אחסון בחינם: 5 גיגה בייט

נפח אחסון בתשלום: לא ידוע עדיין

גימיק: משלב את השירות של LogMeIn יחד עם אחסון בענן

 

SkyDrive

פתרון הסנכרון של מיקרוסופט הוא הכי קרוב למה שאפל מציעה עם ה-iCloud. הוא מאפשר לכם לסנכרן מספר תיקיות, לערוך וליצור קבצים חדשים באמצעות ממשק הדפדפן (אבל תומך בפחות פורמטים מאשר ה-Drive). השירות מאפשר לכם ליצור קבצים חבויים, פרטיים או פומביים ומאפשר לחלוק בצורה פשוטה במיוחד.

 

כמו כן, מיקרוסופט מציעה המון, המון נפח אחסון בחינם. תתחילו מ-7 גיגה בייט (שזה כבר יותר מכל שאר השירותים) ובמידה ותשארו נאמנים לשירות מיקרוסופט תיתן לכם גם 25 גיגה בייט בחינם.

 

 

נפח אחסון בחינם: 7-25 גיגה בייט

נפח אחסון בתשלום: 25 דולרים לשנה עבור 50 גיגה בייט, 50 דולרים לשנה עבור 100 גיגה בייט

גימיק: בין היחידים שתומכים בפלטפורמת Windows Phone כמו שצריך

 

iCloud

עוד מוצר עם האות i מגיע אלינו מבית אפל והפעם זהו שירות הסנכרון בענן שלה. השירות של אפל הוא פחות כונן רשת ויותר שירות אחסון. כלומר, אפל מנסה לסנכרן את כל המסמכים, המדיה והאפליקציות שלכם עם כל שאר מוצרי ה-i שלכם. בגדול, השירות עובד בצורה דומה למדי לזה של מיקרוסופט, רק עם פחות אפשרויות ופחות שליטה.

 

מה שכן מגניב הוא שהשירות מסונכרן כל הזמן, וזה אומר שהוא ישמור גרסה חדשה של המסמך עליו אתם עובדים כרגע כל שניה.

 

 

נפח אחסון בחינם: 5 גיגה בייט

נפח אחסון בתשלום: 20 דולר בשנה עבור 10 גיגה בייט, 40 דולר בשנה עבור 20 גיגה בייט, 100 דולר בשנה עבור 50 גיגה בייט.

גימיק: יש לזה i בשם

 

Wuala

השירות של Wuala הוא ייחודי למדי. במקום להתחרות בנפח אחסון חינמי ואפשרויות סנכרון, החבר'ה האלה חושבים דווקא על אבטחה ופרטיות. למעשה, השירות אפילו לא מאפשר לכם לגשת לקבצים שלכם באמצעות ממשק הדפדפן, אלא רק באמצעות אפליקציה ייעודית למחשב או לסמארטפון, כך שכל עבודת ההצפנה מתבצעת לוקאלית על המכשיר ולא דרך הדפדפן.

 

זוהי בחירה מצוינת לגיבוי של מחשב יחיד, במיוחד אם יש לכם מידע רגיש, אבל לא לשיתוף או סנכרון בין מספר מחשבים.

 

 

 

נפח אחסון בחינם: 5 גיגה בייט

נפח אחסון בתשלום: 29 יורו לשנה עבור 20 גיגה בייט, 69 יורו לשנה עבור 50 גיגה בייט, 119 יורו לשנה עבור 100 גיגה בייט

גימיק: סופר-מאובטח

 

SugarSync

חברה זו נקטה בגישת שיווק אגרסיבית למדי והיא אולי החברה העצמאית המוכרת השניה אחרי Dropbox. השירות הזה מתגאה בשליטה ההדוקה שהוא נותן למשתמש על התוכן שיסונכרן ועל המכשירים שיוכלו לגשת לתוכן הזה. תוכלו לבחור תיקיות ספציפיות במחשב שלכם, קבצים אינדיבידואליים וכן על אילו פלטפורמות הם יהיו זמינים לצפייה או הורדה. בנוסף, תוכלו להגביל גישה לקבצים באמצעות סיסמאות אישיות ולהזרים אלבומים שלמים מהענן מבלי הצורך להחליף שירים באמצע.

 

 

שטח אחסון בחינם: 5 גיגה בייט

שטח אחסון בתשלום: 4.99 דולרים לחודש עבור 30 גיגה בייט, 9.99 דולרים לחודש עבור 60 גיגה בייט, 14.99 דולרים לחודש עבור 100 גיגה בייט

גימיק: זמינים לכל פלטפורמה בעולם. אפילו לסימביאן יש אפליקציה.

 

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: hwzone.co.il
ניגשים לקבצים מכל מקום
צילום: hwzone.co.il
מומלצים