שתף קטע נבחר

יש אמנות במעגל: המיצב של רון ארד מגיע לארץ

אחרי ההצלחה הגדולה בלונדון, מגיע מיצב האמנות "720 מעלות" של המעצב רון ארד למוזיאון ישראל בירושלים. הקהל יוכל להתרשם מהמבנה העגול העצום עליו מוקרנות יצירות וידאו ארט. יצאנו לבירת אנגליה כדי לפגוש את האמנים

  

מהאולם הסגור בלונדון הגשומה, לאוויר הפתוח בירושלים החמימה: מיצב האמנות של המעצב הישראלי המוערך רון ארד הועתק למוזיאון ישראל בבירה, ויוצב בגן הפסלים לטובת הציבור הרחב. המיצב הוצג בשנה האחרונה בתיאטרון הראונדהאוס ברובע קמדן שבלונדון, והגיע לירושלים לרגל עונת התרבות בירושלים שם יזכה לכינוי המקומי "720 מעלות".

 

"Curtain Call" בלונדון. בקרוב אצלנו ()
"Curtain Call" בלונדון. בקרוב אצלנו

 

המיצב הוא פרי עבודה משותפת בין ארד שמתגורר ויוצר בלונדון, לבין מנכ"ל הראונדהאוס מרקוס דייבי. שיתוף הפעולה בין השניים הביא להקמתו של מבנה ענק ועגול - יותר משמונה מטרים גובהו - עליו תלויים כ-5,600 סיבי סיליקון המשמשים כמסך גמיש עליו מוקרנות יצירות וידאו. בפרויקט שכונה באנגליה "Curtain Call" השתתפו טובי אמני הווידאו ארט בעולם - ביניהם כריסטיאן מרקליי, דיוויד שריגלי, מאט קולישאו, חוסיין שלאיאן ועוד.

 

במהלך הצגתו באולם הגדול של הראונדהאוס זכה הפרויקט להצלחה גדולה. מבקרים רבים נהרו לצפות במיצב ונהנו מהאפשרות להיכנס אל תוך המבנה העגול, ולצאת ממנו מבעד למסך הסיליקון, בעוד יצירות הווידאו מוקרנות עליו. החוויה הזאת מוצעת גם לקהל הישראלי החל ב-15 באוגוסט ועד ל-4 בספטמבר.

 

אורי גרשט. ישראלי בלונדון, וטוב לו (צילום: אמיר בוגן) (צילום: אמיר בוגן)
אורי גרשט. ישראלי בלונדון, וטוב לו(צילום: אמיר בוגן)

 

בין המציגים המשתתפים במיצב "720 מעלות" של רון ארד, בולט גם האמן הישראלי המוערך אורי גרשט הפועל מזה שנים בלונדון - הוא תורם לפרויקט את סרטו "Offering", המלווה מטדור בהכנות לקראת קרב שוורים. הסרטון נערך מחדש לקראת ההקרנות בישראל. גם גבי קלזמר, מהאבות המייסדים של אמנות המיצג בישראל, מציג עבודת וידאו שיצר בניכר ביחד עם בתו שירה.

 

מתוך המיצג ()
מתוך המיצג

 

ביקור בלונדון מראה כי האמנים הישראלים שמחים על הצגת עבודותיהם בארץ, אך לא ממש מתגעגעים. "אני חושב שאנשים שחיים פה נושמים חמצן קצת אחר, לא את החנק הישראלי", אומר קלזמר ומתאר את סביבת העבודה הנוכחית שלו ביחס לארץ. עם זאת, הוא נרגש מכך שעבודת הווידאו שלו תוצג במוזיאון ישראל וסקרן לגבי תגובות הקהל המקומי. "זו תהיה חוויה אחרת לגמרי", בטוחה שירה קלזמר, בתו ושותפתו ליצירה.

 

גרשט סבור גם הוא שההקרנות באוויר הפתוח בישראל, תביא לשינוי באווירה ובתפיסה של המבקרים את סרטו. "זו קונסטרוקציה מאוד ייחודית, להקרין סרט

ב-360 מעלות בממדים כל כך גדולים, ובמיוחד בדרך שבה היא תוצג במוזיאון ישראל כשהיא תהיה חלק מגן הפסלים", מסביר גרשט.

 

"מערכת היחסים הזאת - שבה הצופה יכול לחוות את הסרט גם מבפנים וגם מבחוץ בו זמנית. ויכול ללכת דרך הסרט, שלסרט יש נוכחות שצד אחד היא פסולית לגמרי - כמעט תלת ממדית, ומצד שני בסרט יש משהו כל כך אוורירי. הצופה יכול לעבור דרכו, ובכל פעם שעוברים דרכו יוצרים גלים שמשפיעים על הדימוי". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
רון ארד. מעגל פינות
צילום: Gettyimages
לאתר ההטבות
מומלצים