מעורר רחמים: על הכשלון החרוץ של הישראלים
האמת היא שאין לנו הרבה מה למכור ברוב ענפי הספורט. לא בשחיה, לא בג'ודו, לא בבדמינטון, לא בהתעמלות ולא בטניס, אבל הספורטאים שלנו לא אשמים, הם פשוט לא מספיק טובים
זה ממש לא היה היום של הספורטאים הישראליים במשחקי לונדון. לא בשחיה, לא בג'ודו, לא בבדמינטון, לא בהתעמלות ולא בטניס. כל ששת הספורטאים שלנו נחלו כשלון חרוץ, לעתים אפילו מעורר רחמים. ואין ברצוני, חלילה, להקניט אותם או לבוא אליהם בטענות.
- לונדון 2012 - העמוד האולימפי של ynet ספורט
- מצעד הפשלות הישראלי. לראות ולא להאמין
הרי הם ללא ספק השתדלו ועשו הכל אשר הם מסוגלים לעשות. הם נתנו את הטוב ביותר מעצמם. אלא שהטוב ביותר של מרבית הספורטאים שלנו אינו טוב מספיק לרמות בהן הם נדרשים להתחרות. ברור שהם אינם אשמים. הם פשוט, מה לעשות, לא טובים מספיק.
אמת, יש ענפים בהם היה ברור מראש לכולם שהנציגים שלנו לא יצליחו במשימתם, כמו למשל, שחקן הבדמינטון מישה זילברמן או המתעמלת ולריה מקסיוטה. ועל כן לאיש לא היו ציפיות. אלא אם זהו המצב, למה בכלל נשלחו ללונדון? אך זהו כבר סיפור אחר אשר בו יש לדון בנפרד ולעומק.
יום של כשלונות למשלחת הישראלית בלונדון 2012, צפו בתקצירים:
- ג'ודו: גולן פולק הודח כבר בסיבוב הראשון
- שחיה: גם שפירא וטומרקין הודחו במוקדמות
- ולריה מקסיוטה הציגה הופעה חלשה מאוד בהתעמלות
אך היו גם ענפים בהם היו ציפיות גבוהות דווקא. כמו בשחיה למשל. רק לפני שבועות בודדים, בעיר דברצן בהונגריה, הצטיינו שחייניות
ושחיינים שלנו באליפות אירופה. אלא שביום ראשון ושבת התברר באופן מוחלט שדברצן לא היוותה קריטריון אמיתי.
שכחו אצלנו כי באליפות אירופה לא משתתפים מרבית הכוכבים של הענף, למשל האמריקאים, האוסטרלים, הסינים, היפנים, הברזילאים. מה עוד שלדברצן לא הגיעו רבים מהטובים באירופה.
וכאשר הגיע בלונדון, "הדבר האמיתי" - חזרו נציגי ישראל לרמתם הרגילה, כלומר לדרג השני - אם לא לשלישי - בעולם. ועתה לטניסאית הבכירה שלנו, שחר פאר, ששיחקה נגד מריה שראפובה. זו לא הייתה תבוסה. זו הייתה "הוצאה להורג" במלוא מובן של הביטוי, עד כדי כך הייתה שראפובה גדולה על שחר פאר.
היום הוא רק היום השלישי של משחקי לונדון ובימים הבאים יכנסו ספורטאים ישראלים לא מעטים גם הם למעגל התחרויות. בואו נקווה שלפחות אחדים מהם יצליחו יותר מאשר הצליחו הנציגים שלנו עד עכשיו, אם כי עלינו לדעת שלישראל אין הרבה "מה למכור" ברוב ענפי הספורט הבולטים והפופולארים בעולם. אנחנו פשוט טובים יותר בהיי-טק, במדעים, במחקר, במלחמות. וגם ב"פשלות" מכל המינים. אך זהו כבר סיפור אחר לחלוטין.