שתף קטע נבחר

 
צילום: אלי שטרן

עד השיא הבא

טומרקין חזר להיות האחד שכולנו למדנו לבנות עליו - והיורש הברור לגל נבו. אבינעם פורת מסכם ערב ישראלי ענק בלונדון

אם חיפשתם דוגמא ליחסי הגומלין בין כשרון ונסיון, קיבלתם אותה בזמן אמת מיעקב טומרקין. ביום הראשון לאולימפיאדה, טומרקין הכשרוני נכשל ב-100 גב וטען שהרגיש כי אינו נכנס למשחה. במלים אחרות, סוג של הלם קרב בכינוס הרשמי של כרישי הבריכה.

 

 

שלל תקצירים אולימפיים ב-ynet ספורט:

 

במקצה השיפורים שלו, ארבעה ימים אחרי ובמקצועו החזק, המרחק הכפול, חזר טומרקין להיות האחד שכולנו למדנו באחרונה לבנות עליו. המחושב והממקסם יכולות, שעשה היסטוריה לרשומות, כשחיין הישראלי השני בגמר אישי אולימפי אחרי איתן אורבך בסידני 2000.

 

לפני חודשיים הכריזו ראשי השחייה, כי אליפות אירופה בדברצן, הונגריה, הייתה הטובה בהיסטוריה מבחינת ישראל. הרגענו אותם וביקשנו

 להכניסם לפרורפורציות, בקביעה כי רבים מהכוכבים האמיתיים ביבשת נעדרו. עכשיו אנחנו יכולים לומר בבטחון, לא כסיכום אליפות אלא של יום נתון: אתמול, בוקר וערב, היה היום הגדול ביותר של השחיה הישראלית.

 

לא רק העלייה של טומרקין, אלא גם ההופעה המכובדת של גל נבו, במקצוע הפחות טוב שלו ב-200 מעורב אישי. נבו מקיבוץ חמדיה, לא רק שהעפיל לחצי הגמר מהמקום ה-12, אלא לרגעים ראה בעיני רוחו (ורוחנו) גם אפשרות לגמר.

 

אחרי המקום הרביעי במקצה שלו (בעקבות פסילת האוסטרי מרקוס רוגן), ובתוצאה טובה של 1:59.17, היה חייב ארבעה בעלי זמנים פחות טובים ממנו במקצה השני. זה לא קרה, היו שישה, ונבו דורג עשירי. חבל. מקום 11 מפתיע בתחילת דרכו בבייג'ינג ב-400 מעורב אישי, פעמיים מקום 10 בסין ובבריטניה. נגע, אבל לא נכנס לארץ המובטחת.

 

טומרקין העפיל בזכות השפיץ של הנעל, שתי מאיות לפני ההולנדי ניק דרייביחן, אבל מי יזכור. אם ימשיך בקו הבוגר של אתמול, יתכן שלונדון הייתה רק תחנה חשובה, בדרכו לעתיד טוב עוד יותר. יש לו לאן להשתפר.

 

הכל בזכות השפיץ של הנעל. טומרקין (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הכל בזכות השפיץ של הנעל. טומרקין(צילום: אורן אהרוני)

 

זוכרים? טומרקין והמדליה מאליפות אירופה האחרונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זוכרים? טומרקין והמדליה מאליפות אירופה האחרונה(צילום: AFP)

 

טומרקין הוא שחיין גב מצויין, אבל לא מעטים רואים כשרון גדול עוד במשחי המעורב אישי, והיורש הברור של גל נבו, לזמנים שבהם תחול ירידה ביכולתו. אגב, גם נמרוד שפירא בר אור מתכוון להתמקצע במעורב, מה שיגרום לקרבות עם הרבה שובלי קצף.

 

טומרקין, 1.91, נראה אתמול בערב כדג הכי קר במים. הכל היה אצלו טקטי ומחושב. כאילו תיכנן במחשב את מהלכיו. היה בכך סיכון, מכיוון שכדי להגיע רחוק חייבים לעתים לשחות בצורה ספונטנית, מבלי לאבד עשיריות ומאיות יקרות. מצד שני, זה היה נכון לאתמול, מכיוון שלשחות פעמיים באותו קצב ממש, בוקר וערב בגילו חוסר נסיונו היחסי, היווה שחיה על בטוח. משהו כמו: עשה את שלו. במעמדים הבאים כשיבשיל, הוא יצטרך הרבה יותר.

 

כבר מחכה לטומרקין. לוכטה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כבר מחכה לטומרקין. לוכטה(צילום: EPA)

 

בין אלפי המחקרים על ספורט בעולם, עדיין לא הצלחנו לגלות מחקר עם מסקנות ברורות לאיזה גיל צריך שחיין לתכנן את שיא הקריירה. יש אלופות בנות 15 ו-16, ישנם שחיינים שעושים קאם-בק מרשים בגילאי 30 פלוס ואפילו למעלה מ-40 כמו מיודעתינו דנה טורס. במונחים שלנו, טומרקין בן ה-20 וחצי הוא הילד של המשלחת. לכל אחד יש כנראה את קצב ההתפתחות שלו, וטומרקין נמצא בקצב הנכון.

 

מאחר וטומרקין המאומץ בידי יעקב שחר, הגיע לגמר שלו על הקשקש, במקום השמיני, סביר כי בגמר הערב הוא יאבק נגד המקום האחרון. בגמר ישחו שלושה מתוך 4 הגדולים בהיסטוריה של המשחה, לוכטה וטיילרקליי האמריקנים והיפני אירי רויסיוקה, המהווים ליגה אחת. כל מקום שיהיה טוב מהשמיני, יהווה את שיא היסטורי חדש לספורט הישראלי. שיא, עד לשיא הבא הצפוי של טומרקין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
יעקב טומרקין
צילום: רויטרס
מומלצים