שתף קטע נבחר

צאו מהספארי: צרור דפדפנים לאייפון

רובם המוחלט של בעלי האייפון גולשים ברשת דרך הדפדפן המובנה במכשיר. זה לא בהכרח הדבר הנכון לעשות. הנה כמה דפדפנים מוצלחים. הורידו וגלשו

הכוכב: כרום

הדפדפן של גוגל, שהושק לפני מספר שנים למחשב האישי, הפך לפני כמה שבועות לזמין להורדה בחינם גם באפסטור של אפל. הוא מציע לכם אפשרויות  רגילות כגון חיפוש משורת הכתובת, פתיחה וסגירה של מספר בלתי מוגבל של כרטיסיות וסגירה שלהן באמצעות החלקת אצבע, "קפיצה" בין כרטיסיות בזמן גלישה ואף סנכרון של נתוני הגלישה והסימניות מהדפדפן המותקן על המחשב האישי. עוד מציע הדפדפן אפשרות של "גלישה בסתר", במסגרתה דפי אינטרנט לא יופיעו בהסטוריה ולא ישאירו עקבות כגון קבצי קוקיס.

 

עוד ב-HWzone:

 

כמו כן, הכרום גם יציע לכם לומר את שאילתת החיפוש שלכם בקול רם אם אתם מתעצלים להקליד אותה. בשורה התחתונה, בהחלט דפדפן שמגיע לו להחליף את הספארי.  

 

להורדה

 

הדולפין

כבר בדף הפתיחה שלו מציע ה-Dolphin מציע קיצורי דרך לרשתות החברתיות הפופולריות. כמו כן, גם הדפדפן הזה מקבל פקודות קוליות, אך האפשרות הייחודית שלו היא שהוא מציע לצייר "מחווה" לכל פעולה – לדוגמה ציור של האות N כדי לפתוח כרטיסיה חדשה או ציור של האות G כדי לפקוד על האתר להגיע למנוע החיפוש של גוגל. יש לציין כי האפשרות האחרונה עובדת בצורה מדוייקת, כאשר לכל פעולה שחשבתם עליה (אפילו סגירת כל הסימניות הפתוחות, רענון והגעה לדף הבית) ניתן לקבוע מחווה מותאמת אישית באמצעות התפריט המיועד.

 

זהו דפדפן שכולל ממשק משתמש מושקע ומלוטש, אך בשורה התחתונה הוא מתקשה בטעינת עמודי אינטרנט בעלי טקסטורות גרפיות רבות וכן אתרים עמוסי פרסומות. כמו כן, קשה שלא להבחין באיטיות כאשר מקלידים כתובת בשורת החיפוש.

 

להורדה

 

 

Mercury – לשונאי הפרסומות 

אחד הדפדפנים המוצלחים שנפלו לידינו הוא דפדפן ה-Mercury בגרסתו החינמית. מדובר בדפדפן רציני ומכובד שמשקלו 41.1 מגה-בייט, שלא יתקשה גם בטעינת האתרים הכבדים ביותר ברשת. ללא ספק, זהו דפדפן איכותי – שכן אלו ממכם שיבחרו לנסות אותו יכולים לשכוח מתופעות כדוגמת איטיות בהקלדה ואפילו מפרסומות ופופ-אפים מציקים שכן הוא כולל את תוסף ה-Ad-Block. כמו כן, הדפדפן תומך באפשרות הגלישה הבטוחה, כאשר הופתענו גם לגלות את מבחר ערכות הנושא המרהיב שהוא מציע.

 

מצד שני, מלבד משקלו הגדול יחסית של הדפדפן, גם לא ניתן לבצע דרכו חיפוש ישיר משורת הכתובת – אך אם מתעלמים משני החסרונות הללו, הוא די מושלם.

 

להורדה

 

 

Atomic Lite: ישר ולעניין 

ה-Atomic Lite פותח על ידי מהנדס תוכנה בשם Richard Trautvetter, כשמבלי להתחכם מדי – הוא מספק את הסחורה. טעינה מהירה יחסית של אתרי אינטרנט המכילים ברובם טקסט, כאשר הוא מתקשה מעט להתמודד עם אתרים הכוללים תמונות רבות. לא תמצאו בו יותר מדי אפשרויות והגדרות, כשגם העיצוב שלו משעמם (אם כי ניתן לשנות בקלות את צבעי התפריטים ומקשי המגע לכל צבע שתבחרו).

 

הדפדפן מאפשר בקלות רבה להגדיל את גודל הטקסט (פונט), מה שהופך אותו למתאים למרכיבי המשקפיים ולאנשים מבוגרים וכבדי ראייה.

 

להורדה

 

אופרה אחרת 

כן כן, הדפדפן של Opera Software שזמין לחלונות, למק וללינוקס יכול לשמש אותכם גם דרך האייפון. ראוי לציין לטובה את התמיכה המלאה של הדפדפן בעברית, מה שבהחלט יכול להקנות לו נקודות בונוס רבות אצל רבים מאיתנו. ה-Opera Mini הוא דפדפן מהיר, קליל, מלוטש, בעל ממשק משתמש כיפי וידידותי שפשוט גורם לנו לרצות לגלוש עוד ועוד. הייחוד של הדפדפן הוא יכולתו לטעון את הטקסטורות הגראפיות של העמוד אליו אתם רוצים להכנס – כשרק בסיום הטעינה הדף מוצג לכם במלואו, בניגוד לדפדפנים אחרים שמציגים לכם חצאי עמודים ועמודי שגיאות בזמן הטעינה.

 

להורדה

 

 

 Mango: מהירות נטו 

דפדפן מעניין נוסף בו נתקלנו הוא ה-Mango שפותח על ידי מפתחת קוראנית בשם Guho Choi. הדפדפן כולל בתחתיתו שני חצים שמאפשרים דפדוף נוח ומהיר מאי-פעם בין סימניות הפתוחות ברקע. כמו כן הוא כולל אפשרות תרגום אתרים לאנגלית (או קוריאנית) בלחיצת כפתור, שנעשית באמצעות מנוע התרגום של גוגל. מלבד זאת לא כולל הדפדפן אפשרויות מעניינות במיוחד, אך יש לציין כי משימוש בו שמנו לב לכך שהוא מהיר למדי בהשוואה לשאר הדפדפנים.

 

להורדה

 

iLunaScape – קשה שלא להתחבר 

הדפדפן הבא פותח על ידי חברת Lunascape היפנית, והוא אמנם לחלוטין אינו מוכר – אך ודאי תתפלאו לגלות שהוא זמין גם לחלונות, לאנדרואיד ולמקינטוש. הדפדפן החינמי לאייפון מציע בגרסתו החדשה ממשק פשוט למדי, אך יש לו כמה אפשרויות דיי שימושיות: חיפוש טקסט בעמוד, שמירת העמוד לקריאה מאוחר יותר (אפשרי גם דרך דפדפן אחר), שמירת העמוד כקובץ או כתמונה ושיתוף מהיר במיוחד דרך מייל, פייסבוק וטוויטר.

 

להורדה

 

המאובטח: SecureWeb

אלו ממכם שזקוקים לדפדפן בעל יכולות אבטחתיות, לבטח יפיקו תועלת מן הדפדפן של חברת Bsecure Technologies – אשר משקלו הכולל הוא פחות מ-800 ק"ב. בין האפשרויות שמציע הדפדפן: בקרת הורים, חסימת אתרים לפי כתובת או מילת מפתח ויצירת סיסמאות גישה לעמודי אינטרנט שונים.

 

בנוסף, הדפדפן SecureWeb שפותח על ידי חברת האבטחה האמריקנית Webroot יחסום עבורכם אתרים שקיבלו דירוג אבטחתי נמוך, יסנן עבורכם תוצאות חיפוש ממגוון מנועי חיפוש וגם כן יציע לכם שימוש בסיסמאות למטרת בקרת הורים.


להורדה

 

בעלי הפוטנציאל 

בין הדפדפנים בעלי הפוטנציאל ניתן למנות את דפדפן ה-SnowBunny שמשקלו פחות מ-200 ק"ב והוא זריז וקליל למדי, אך ממשק המשתמש שלו מזכיר בצורה מוגזמת את הספארי של אפל מה שמוריד לו הרבה נקודות. לטובת הדפדפן יצויין כי שטח תצוגת העמודים שלו הוא ארוך ורחב לעומת דפדפנים אחרים, שכן הוא אינו כולל סרגל אפשרויות בחלקו התחתון.

 

עוד יש לציין את ה-Aquari, אשר גם הוא כולל ממשק זהה לזה של דפדפן הספארי – אך ייחודו הוא העובדה שעל מנת לגלוש בו תצטרכו ליצור לעצמכם קוד PIN מה שישמור על נתוני הגלישה שלכם חסויים בפני משתמשים אחרים במכשיר שלכם, אם יש כאלה. למרבה הצער, הדפדפן נוהג להציג לעיתים פרסומות, אך מלבד זאת הוא בהחלט מומלץ. מלבד זאת קיימים ה-UCBrowser שמציע "מצב ברק" לגלישה זריזה ביותר באתרים פופולריים וה-360 Lite שמציע מגוון רחב של אפשרויות באמצעות מעגל לחצנים המופיע במרכז העמוד.

 

 

ויש גם זווית ישראלית 

כמנהגנו, אנו מנסים למצוא את הנקודה הישראלית בגלובוס הדפדפנים הגדול והרחב, כשהפעם למען האמת הדבר היה קשה מנשוא. עם זאת, יצא לנו להתקל באפליקציה `Ezba` (`אצבע` בעברית), שפותחה על ידי חברת קורל-תל הישראלית העוסקת בין היתר בפיתוח אתרי אינטרנט.

 

האפליקציה של החברה (אשר זמינה גם לאנדרואיד) אמנם איננה מתיימרת להיות דפדפן אינטרנט, אך באמצעותה ניתן לקבל מבט על מגוון רחב ביותר של אתרי חדשות נבחרים, אתרי מייל, בילויים, תיירות, תקשורת, בריאות אפליקציות מומלצות והרבה יותר מכך. מלבד זאת היא מאפשרת לשמור אתרים מועדפים, לבצע חיפוש בגוגל ושיתוף מהיר דרך פייסבוק וטוויטר. מי שמעוניין לתמוך במפתחים ולהוריד אותה, מוזמן לעשות זאת.

 

להורדה

 

 

(לירן פרגמן)

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים