שתף קטע נבחר

גרמניה לפייסבוק: השמידו את המאגר הביומטרי

הרשות להגנת המידע בגרמניה פתחה מחדש את החקירה נגד פייסבוק: הרשת החברתית מסרבת להשמיד את המאגר הביומטרי שיצרה באמצעות טכנולגייה לזיהוי פנים

"נפגשנו עם פייסבוק שוב ושוב, אך לא הצלחנו לגרום להם לשתף פעולה בנושא שיש לו השלכות חמורות בכל הקשור למידע אישי". כך אמר נציב הרשות להגנת המידע וחופש המידע בהמבורג, יוהנס קספר, שהחליט לפתוח מחדש את החקירה נגד הרשת החברתית. החקירה מתמקדת בכלי המובסס על טכנולוגיה לזיהוי פנים אשר מציעה תיוג אוטומטי של תמונות. כדי לבצע את הזיהוי האוטומטי, פייסבוק שומרת על המידע והתמונות - וזה בדיוק מה שלא מוצא חן בעיני הגרמנים.

 

 

ב- CNET מספרים כי החקירה הופסקה ביוני לאחר שפייסוק מסרה לרשות כי היא קרובה לפריצת דרך בשיחותיה עם הסוכנות האירית להגנת המידע, שפתחה חקירה משל עצמה נגד הרשת החברתית בספטמבר. הרשות הגרמנית החליטה להשעות את משך החקירה לטובת קיום משא ומתן עם החברה מתוך ניסיון להגיע לפתרון מוסכם.

 

קספר החליט כעת לפתח את החקירה מחדש לאחר שפייסבוק אמרה לרשות כי היא אינה מוכנה לעשות ויתורים פרט להבטחה שמעתה לא תאסוף מידע חדש של מאפייני פנים. דאגתה העיקרית של הרשות היא שפייסבוק לא מיידעת את משתמשיה שהיא משתמשת בטכנולוגיה לזיהוי פנים, וכי מאגר ביומטרי הכולל מיליוני תמונות פנים טומן בחובו פוטנציאל עצום לשימוש לרעה במידע.

 

קספר והרשות להגנת מידע מציגים בקשה מאוד פשוטה , אבל מאוד בעייתית מבחינת פייסבוק: השמידו את מאגר התמונות הקיים שכבר אספתם ותשיגו מהגולשים את הסכמתם המפורשת לשימוש ושמירת המידע. ולא, הכוונה היא בטח לא תקנונים מוסתרים שאיש אינו טורח לקרוא בהם. "נראה שפייסבוק מבינה כי העובדה שהיא אוספת מידע ביומטרי מהמשתמשים נוגד את החוקים להגנת המידע בגרמניה ובאיחוד האירופי", אומר קספר. "וההתפתחות הזו מבורכת. ועדיין, פייסבוק לא יכולה להספיק את המחויבות שלה בחצי הדרך".

 

ומה דעתה של פייסבוק בנושא? לטענת הרשת החברתית טכנולוגייה זיהוי הפנים שאימצה אינו מפר את חוקי האיחוד האירופי. "במהלך הדיאלוג המתמשך שלנו עם המשרד להגנת מידע באירלנד, הסכמנו למצוא את הפתרון הפרטי הטוב ביותר להודיע לגולשים בפייסבוק על האפשרות לתיוג אוטומטי".

 

עם זאת, בניו יורק טיימס מגלים שבכירים באירלנד חולקים על תפישה זו. גארי דיוויס, בכיר ברשות האירית, אמר כי פייסבוק אמנם הסכימה להפסיק את השימוש בכלי התיוג קרב כל אזרחי אירופה שהצטרפו לרשת החל מה-1 ביולי, אך עדין לא נמצא פתרון המקובל על כל הצדדים לגבי דינם של המשתמשים הוותיקים.

 

לפי הדיווח, אם פייסבוק תסרב למחוק את מאגר התמונות, קספר יכול לבחור באחת משתי דרכים: להטיל על פייסבוק קנס של עד 25 אלף יורו (כסף קטן מבחינת פייסבוק) או לתבוע את הרשת החברתית ולנסות להשיג צו בית משפט כדי לכפות עליה לשנות את נהליה בגרמניה. עם זאת, יהיה מאוד קשה לבסס את התביעה, במיוחד כשמדובר בחברת אינטרנט בינלאומית שמשרדיה נמצאים בארה"ב. קנסות ואיומי תביעה לא יכולים להשפיע על פייסבוק, אך תדמית ציבורית דווקא כן, ויכול להיות שדווקא לחצים מהסוג הזה יגרמו לרשת לערוך שינויים במדיניותה.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים