שתף קטע נבחר

שבדיה: מאות בכנס תמיכה נדיר בישראל

אחרי 10 שנות הפסקה, אירחה הכיכר המרכזית בשטוקהולם מפגן תמיכה בכחול-לבן. אחרי הנאומים עמדו המשתתפים לשירת "התקווה"

מאות בני אדם השתתפו בכנס תמיכה בישראל שנערך בצהריים (יום א') בכיכר המרכזית בשטוקהולם, בירת שבדיה. היוזמה לכנס היא של יהודייה שבדית בשם אניקה רודשטיין (31) שכותבת בלוג אוהד לישראל במשך כמה שנים. כמה ארגונים מסייעים בהפקת הכנס. ynet העביר את האירוע בשידור חי.

 

יונתן שימל, שליח הסוכנות היהודית ובני עקיבא בשבדיה, סיפר ל-ynet כי "הפעם האחרונה שנערך משהו דומה בעד ישראל היה לפני שנים במקום צדדי יותר והפעם הוחלט שזה יתקיים במרכז העיר. הידיעה על האירוע הופצה בפייסבוק ודרך ארגונים כמו קרן היסוד, אגודת הסטודנטים בעיר וההסתדרות הציונית העולמית". כמה עשרות פרו-פלסטינים עמדו בצד והניפו דגלי פלסטין. בתום הנאומים עמדו המשתתפים לשירת "התקווה".

 

דובר ההסתדרות הציונית העולמית, איתן בכר, אמר כי "בין 1,200 ל-1,500 איש הגיעו לכנס. זו הפעם הראשונה זה 10 שנים שיש בשבדיה הפגנת תמיכה בישראל במקום כזה מרכזי".

 

בין הנואמים באירוע היו ססיליה וויקסטורם, חברת פרלמנט באיחוד האירופי, שאמרה כי לעם ישראל זכות להיות "עם חופשי בארצו". כמו-כן, נאם גם פרדריק מאלם, חבר פרלמנט במפלגה הליברלית. "חבל שאי אפשר לקיים כזה אירוע בלי כל כך הרבה שוטרים", אמר מאלם, שדיבר על החשיבות של שלום במזרח התיכון. ססקיה פנטל, יו"ר איגוד הסטודנטים היהודים באופסלה, סיפרה על החוויה שלה כסטודנטית יהודית באוניברסיטה ועל התגובות האנטישמיות, שאיתם היא נאלצת להתמודד.

 

הידיעה על האירוע הופצה בפייסבוק. שטוקהולם, היום (באדיבות מרכז התקשורת ההסתדרות הציונית) (באדיבות מרכז התקשורת ההסתדרות הציונית)
הידיעה על האירוע הופצה בפייסבוק. שטוקהולם, היום(באדיבות מרכז התקשורת ההסתדרות הציונית)

 

אחרי 10 שנים: חוזרים לתמוך בישראל. שטוקהולם, היום (צילום: יגאל ניסל) (צילום: יגאל ניסל)
אחרי 10 שנים: חוזרים לתמוך בישראל. שטוקהולם, היום(צילום: יגאל ניסל)

  

באמצע החודש שעבר צעדו כמה מאות יהודים ותומכיהם

 במאלמו שבדרום שבדיה כדי להעלות לסדר היום את חוסר הסובלנות ואת התקיפות האנטישמיות בעיר. חלק מהמפגינים חבשו כיפה ולבוש מסורתי לאות הזדהות. במהלך הצעדה לא נרשמו תקריות ומארגן האירוע וילי זילברשטיין הביע אז שביעות רצון.

 

זילברשטיין, מהוועדה השבדית נגד אנטישמיות, אמר לאחר האירוע בחודש שעבר כי "זה היה מרשים. היו הרבה יותר אנשים ממה שהערכנו שיגיעו". הוא הוסיף כי רוב המשתתפים לא היו יהודים. השרה לענייני אירופה במדינה, בירגיטה אוהלסון, השתתפה במצעד ונשאה נאום, שבו אמרה כי מאלמו היא עיר הפתוחה לכולם ללא קשר לרקע או לאמונות.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמיכה גדולה בישראל. שטוקהולם, היום
צילום: עמית איתיאל הרשקוביץ
מומלצים