שתף קטע נבחר
 

IFA: החכמות של פיליפס

שלט עם מקלדת לחיפוש תכנים והצבעה על תכנים כמו במכשיר הווי, ועוד. כך זה נראה על פי המסכים של פיליפס. וגם: למה ענקית האלקטרוניקה לא מאמינה בפקודות קוליות ומי מפחד ממצלמה בילט אין?

יותר גדול, יותר חד, יותר פונקציות חכמות ואפליקציות, יותר נוחות שימוש. תערוכת IFA מספקת הזדמנות לחברות הגדולות להראות את הבשורה שלהן לגבי טלוויזיות ואת הגרסה שלהם למושג "אטרקטיבי". טושיבה למשל, הולכת על רזולוציית 4K, חברת LG על שליטה קולית, שארפ מראה מפלצת של 90 אינץ' ו-65 קילו, וסוני לא מתביישת עם 84 אינץ'. וגם לפיליפס יש את הסיי שלה.

 

החברה הודיעה על  שני מסכי פרימיום חדשים בסדרת ה-9000 בגודל 46 אינץ' ו-60 אינץ'. המסכים מבוססים על פיתוח של פיליפס, ומיוצרים על ידי השותפה/בעלת השליטה החדשה NTVISION המסכים יגיעו לחנויות באירופה ברבעון האחרון של 2012. לצידם ישנה גם סדרת ה-6000 ששודרגה וכבר נמצאת בחנויות באירופה ובישראל.

 

 

 

שתי הסדרות מציעות כמובן עיבוד תמונה מתקדם, חדות גבוהה וצבעים חיים. יחד עם זאת יש בהן טכנולוגיה שאמורה להוריד השתקפויות בצפייה בתלת מימד. בטלוויזיות משולב גם האור האחורי של פיליפס: פטנט שנועד להגדיל למראית עין את התצוגה על ידי הקרנת צבעים מתוך התמונה המוצגת על המסך על הקיר עליו תלוי המכשיר משני הצדדים ומלמעלה. עוד במסכים: המרה מדו מימד לתלת מימד, משחק דו מימד משותף על מסך אחד (כאשר כל שחקן רואה תמונה אחרת).

 

הטלוויזיה תאפשר גישה לתכנים, אפליקציות למיניהן וכמובן גלישה באינטרנט (כפי שמציעות טלוויזיות חכמות אחרות). עוד אפשרויות: גישה לחנויות אונליין, והקלטה מהטלוויזיה דרך התקן USB.

 

אתה מדבר אליי?

אלברט מומברג, מנהל המוצר של הטלוויזיות החכמות של פיליפס מסביר את הגישה שעמדה בבסיס עיצוב הממשק של הטלוויזיה. הנחת היסוד היא ששליטה ותפעול הטלוויזיה אינו עוברת דרך מחוות גופניות ופקודות קוליות. לגבי המחוות, מומברג מסביר כי הגישה בעיצוב היא שהיושב מול הטלוויזיה מעדיף להירגע. אין לו שום רצון או צורך לזוז יותר מדי והשלט זו עדיין המצאה הרבה יותר יעילה. 

 

השלט החכם של פיליפס מזכיר מאוד את השלט של מערכת הווי של נינטנדו. לחיצה על הכפתור המרכזי מזיזה עיגול על המסך ונשתמש לו להפעלת פונקציות לבחירה. השלט מציג גם מקלדת מהצד השני שלו. מומברג  מסביר כי המקלדת חולקה לשניים כדי להתאים בדיוק לאחיזה, וכי השלט הוא פשרה בין מבוגרים או כאלה שאינם מעוניינים בפונקציות מתקדמות ויכולים להשתמש בשלט "הרגיל", לבין אלו שמעוניינים במקלדת, כדי לחפש תכנים, לכתוב סטטוסים בפייסבוק וכדומה.   

 

 

פקודות קוליות הן גם מקום אליו פיליפס לא מכוונת, לפחות לא כרגע. ''הטכנולוגיה עוד לא בשלה'', מסביר מומברג. הבעיה המרכזית: על המערכת להתמודד עם כמה שפות במשפט אחד. נניח, שם של סידרה יהיה באנגלית ושם הפקודה יכול להיות בשפת המקור של המשתמש (למשל "טלוויזיה, תקליטי את ברייקינג באד").

 

צופים עם כולם

אפליקציה נחמדה שהודגמה בביתן של פיליפס היא תצוגת טוויטר עם מילות חיפוש שקשורות לתוכנית המשודרת. מבחינת מומברג, זה המקום אליו הטלוויזיות מכוונות, הדבר החשוב הבא, לאחר שכמעט מוצו כל הכיוונים של הגודל, החדות וכדומה. עוד אפליקציה מעניינת: שידור מה שעל הטלוויזיה היישר לטאבלט שלך העניין עובד כמובן גם בכיוון השני, כלומר מהטאבלט לטלוויזיה. הטאבלט יוכל גם לתפקד כשלט.

 

עוד נקודה מעניינת שהעלה מומברג לגבי העבודה על הטלוויזיה החכמה: המצלמה של המסך (לשיחות סקייפ וכדומה) מורכבת ידנית על המסך ואינה מגיעה בילט אין. וההסבר: בסקר והדגמות שנערכו, עלה כי המשתמשים מפחדים ממצלמה המכוונת אליהם כל הזמן. הפחד הלא רציונאלי הזה של הקהל הכריע לכיוון  מצלמה הניתנת לפירוק.

 

  • הכותב היה אורח חברת פיליפס

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים