שתף קטע נבחר

עברית שפה יפה: החנטריש, הפוסטמה והחרמן

מה הקשר בין טבק לחרמנות? מיהו החנטריש? ומיהי אותה פוסטמה ששגורה בפי המקללים - סדרת וידאו חדשה חושפת את המילים שחדרו לעברית, על רקע נופי הארץ. והפעם: עכו

מה הקשר בין טבק לחרמנות? מי הוא החנטריש? למה השד שותה קפה? ומיהי אותה פוסטמה ששגורה בפי המקללים?

 

למילים שנכנסו לשפה העברית מקורות שונים ומשונים. מאז ומעולם השתנתה והושפעה העברית ממילים ומושגים שחדרו אליה מתרבויות ששלטו באזורנו: יוונית, פרסית, טורקית, ערבית ועוד.

 

 

מילים אלו, כמו "חנטריש", למשל, נמצאות בשימוש יום יומי בדיבורנו אך איננו מבינים או מכירים את מקורן או כוונתן הראשונית. יצאנו אל עכו, עיר בת 4,000 שנות היסטוריה, שבה הקירות והמדרכות ספוגים זכרונות מימי היוונים, הרומים, הצלבנים והערבים על מנת לסייר בלב הפועם של העיר - השוק.

 

שם, בינות לריחות ולצבעים, ניתן להבין לעומק כמה ביטויים השגורים על לשוננו גם כיום. כל זאת בפרק

הראשון "עברית שפה יפה", של סדרה חדשה בשם - "סיפורי מסע".

 

הסדרה "סיפורי מסע" שיצר וצילם ארז ראש, עוסקת במרחבי התרבות והפולקלור הישראלי על ציר הזמן. החברה הישראלית מאופיינת ברב-תרבותיות, לאומים ודתות שונות, אך מעל המפריד והמבחין ישנה שפה אחת ומנהגים דומים. רובנו חולפים על פני החיים מבלי להבין את מוצא הדברים.

 

הסדרה מביטה אל מעל השפה ככלי תקשורת ומעבר להרגלים השייכים ל"ממלכת המובן מאליו". בסיפורי מסע תיחשפו לגילויים מרתקים ומעוררי התפעלות על-אודות מקורות היניקה של התרבות הישראלית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז ראש
לטייל בין המילים. השוק של עכו
צילום: ארז ראש
מומלצים