שתף קטע נבחר

ביטול התחייבות: למה להחריג "קאנטרי קלאב"?

חוק חדש אמור להקל על הצרכנים, מכוני הכושר ביקשו לפחות 15% קנס - ואחד מחברי הכנסת דרש להחריג "מועדוני כושר וקאנטרי קלאב". מה הנימוק להגדרה הזו דווקא?

"חוק הגנת הצרכן מס' 36" טומן בחובו אפשרות לשינוי משמעותי עבור ישראלים רבים - אבל מעורר ויכוח לא פשוט בוועדת הכלכלה של הכנסת. היום (ה') היא תדון בהכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית במליאה בפתח מושב החורף, ושאלת התחייבות הלקוחות למכוני הכושר תעמוד במרכז.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

הצעת החוק שיזם ח"כ יואל חסון (קדימה) מבקשת לשחרר את המנויים מההתחייבות השנתית למכוני הכושר ולאפשר להם לקבל במקרה שלא התמידו את כספם בחזרה, על התקופה היחסית. אלא שבמהלך דיוני הוועדה הלכה ושינתה ההצעה את פניה מספר פעמים.

 

נציגי חדרי הכושר טענו כי אימונים במכון הם "אינטרס לאומי" ויש בהם משום חינוך לאורח חיים בריא וספורט. העובדה שאדם מחויב לשנה, טענו הנציגים, מאלצת אותו להמשיך ולהתאמן על מנת שלא לבזבז את כספו, וביקשו שלא לשנות את החוק. חלק מחברי הכנסת התרצו לנוכח הטיעון הזה וגיבשו פשרה לפיה יינתן קנס של 15 אחוז מגובה הסכום עבור מי שמבקשים להשתחרר. המשמעות: בערך חודשיים מאורך המנוי יאבד בחישוב שנתי.

 

קנס של 15 אחוז על ביטול - ראוי? (צילום: index open) (צילום: index open)
קנס של 15 אחוז על ביטול - ראוי?(צילום: index open)

 

עניין נוסף שהעלו חברי הכנסת הוא החרגת "מועדוני כושר וקאנטרי קלאב" מהחוק. למה דווקא בהגדרה הזו? לא ממש ברור. ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) הסביר את ההצעה ונימק ש"צריכים לחשוב לא רק על תל אביב אלא גם על שדרות". הוא פירט: "יש בעיה עם הסוגיה הזאת בעיקר בפריפריה, במקומות שאין הרבה מתאמנים ותחרות גדולה בין חדרי הכושר. ישנן ערים שבהן לעתים יש קאנטרי קלאב אחד בכל העיר, ואם נקשה עליהם את החוק הם עלולים לקרוס".

 

שהמכונים יזיעו

היום תכריע ועדת הכלכלה אם לקבל את הפשרה שהושגה עם מכוני הכושר או לשחרר באופן אוטומטי את הלקוחות מהתחייבויות ארוכות ואם להחריג קאנטרי קלאב מהחוק.

 

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד), מתנגד להחרגת הקאנטרי קלאב ותומך בשחרור הלקוחות מהתחיבות הארוכה ללא כל קנס: "צריך לזכור שלא לכל אחד יש את הסכום השנתי הנדרש עבור הרשמה למכון כושר. במכוני כושר הטובים הסכום השנתי עומד על כ-5,000 שקל ולא כולם יכולים לעמוד בסכום הזה. מנגד, גם לאנשים שיש כסף, לא בטוח שהם יתמידו באימונים וזה לא הוגן לקשור אותם בכוח".

 

לדברי שאמה, "אנשים לא אוהבים להפסיד כסף ולכן המגבלה הזאת לעתים חוסמת אנשים מלהירשם לחדרי הכושר". הוא מציין יתרון נוסף: "יש גם את נושא התחרותיות בענף. קהל המטרה יורד משמעותית ברגע שבמשך שנה שלמה המתאמנים אינם חופשיים.

במקום שמכוני הכושר יזיעו כדי שהלקוח יזיע אצלם, הלקוח כבול לפחות לשנה".

 

גם במקרה של הסלולר, מזכיר יו"ר ועדת הכלכלה, עלו טענות דומות, "אבל ראינו שהתחרות עשתה את שלה. באשר לקאנטרי קלאב, נשמעו טיעונים הנוגעים להימצאותם בפריפריה וחשש כיביכול לקריסה שלהם.

 אני מאמין שניתן לשנות את התוכנית ולהציע למנויים מנוי חורף או מנוי קיץ ובכך למעשה לאפשר ללקוח בדיוק את פרק הזמן שהוא צריך".

 

ח"כ חסון הסביר: "המטרה המרכזית בעצם הגשת הצעת החוק היא לעודד תחרות ולאפשר ללקוחות מעבר בין חדרי הכושר, להיענות למבצעים. אנשים נאלצים היום להתחייב לשנה וזו מציאות שחייבים לשנות אותה. אני אפעל לביטול הכבילה שקיימת היום למעבר חופשי. ההצעה הזאת נולדה מהציבור בעקבות תלונות של צרכנים שהרגישו כבולים. ההצעה שלי תשחרר את הלקוחות ותעודד תחרות אמיתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפשר לבטל מנוי?
צילום: shutterstock
צילום: גיל יוחנן
ח"כ אלכס מילר. מכונים יתמוטטו?
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הוועדה, ח"כ שאמה הכהן
צילום: גיל יוחנן
יוזם החוק, ח"כ יואל חסון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים