שתף קטע נבחר

נדחתה הקפיצה הגדולה בהיסטוריה האנושית

לאחר שלוש שעות של עלייה לגובה 37 ק"מ, פי שלושה מהגובה שבו טסים מטוסים מסחריים, היה אמור אוסטרי בן 43 לעשות את הדרך חזרה לכדור הארץ בעזרת שני מצנחים והרבה מזל. בסוף הנסיון נדחה

הקפיצה הגדולה בהיסטוריה כמעט יצאה לדרך: פליקס באומגרטנר בן 43 מאוסטריה, העוסק בצניחה חופשית, ביטל בצהריים (יום ג') את הנסיון לצנוח מרחק של 37 קילומטר מהאוויר ליבשה. הוא היה אמור לעשות זאת בדרום מערב ניו מכסיקו, אך מזג האוויר לא איפשר את המבצע המורכב.

 

כך מנסה באומגרטנר לשבור שני שיאים חדשים של צניחה חופשית - לקפוץ לעבר כדור הארץ מגובה של 37 ק"מ, גובה שאדם מעולם לא קפץ ממנו, וכך לעבור את מהירות הקול מחוץ לכלי טיס - חוויה שגם בה לא התנסה איש מעולם.

 

אתר הצניחה בניו מכסיקו (צילום: AP) (צילום: AP)
אתר הצניחה בניו מכסיקו(צילום: AP)
 

את החסות למיזם נותנת חברת "רד בול", ובמסגרתו התאמן באומגרטנר במשך חמש שנים. לשכבת הביניים באטמוספירה יעלה בלון הליום ענק. הוא יישא קפסולה קטנה שאותה תכננו מהנדסים שבנו את מטוס החמקן האמריקני. הצנחן יישב בקפסולה זו, עטוף בחליפת חלל מיוחדת כבדה ועמידה במיוחד.

 

על-פי התכנון, כשיגיע הבלון לגובה 37 קילומטרים, פי שלושה מהגובה שבו טסים מטוסים מסחריים, יתנתק ממנו באומגרטנר ויקפוץ מתוך הקפסולה. הוא ירחף במהירות הולכת וגדלה שלאחר כמה דקות אמורה לעבור כמעט את מהירות הקול - 1,100 קמ"ש.

 

בהמשך יפתח באומגרטנר שני מצנחים - אחד המשמש להאטת מטוסים וכן מצנח רגיל. הוא צפוי לנחות לאחר עשר עד 20 דקות, אף שהעלייה למקום שממנו יצנח ארכה כשלוש שעות. תנאי מזג האוויר הקיצוניים בגובה כה רב כוללים טמפרטורה של מינוס 60 מעלות, חושך מוחלט כמעט ולחץ אוויר שאינו מאפשר חיים, וכמובן כמות חמצן בלתי מורגשת כמעט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באימון לקראת הצניחה
צילום: AP Photo/Red Bull Stratos
מומלצים