שתף קטע נבחר

ניסיון נוסף לקפיצה הגדולה בהיסטוריה - יום א'

אחרי שהתאכזב ונאלץ לדחות את השיגור הקודם בגלל מזג האוויר, ינסה פליקס באומגרטנר להגיע ל"קצה החלל" ביום ראשון ולשבור את מהירות הקול בצניחה חופשית. "אין דרך אחורה"

הוא היה רחוק רק כמה שניות מלהמריא לקפיצה הגדולה בהיסטוריה, אך נאלץ להתאכזב. פליקס באומגרטנר, הצנחן הנועז, התגבר כנראה על אכזבתו ומתכונן כעת לניסיון נוסף – ביום ראשון. "הכול נראה טוב לקראת יום ראשון", אמרה הדוברת של האוסטרי בן ה-43, שמבקש להיות האדם הראשון שישבור את מהירות הקול בצניחה חופשית.

 

באומגרטנר הביע אכזבה כשהשיגור הראשון בוטל בגלל רוחות חזקות באזור הנחיתה. "כשמנהל המשימה, ארט תומפסון, אמר לי שאנחנו מבטלים - חשבתי שזו בדיחה", סיפר. "אני רוצה שזה יקרה עוד השנה. הגענו עד כאן, אי אפשר לחזור אחורה".

 

אתר הציחה בניו מכסיקו (צילום: AP) (צילום: AP)
אתר הציחה בניו מכסיקו(צילום: AP)

 

באומגרטנר מנסה לשבור שני שיאים חדשים של צניחה חופשית - לקפוץ לעבר כדור הארץ מגובה של 37 ק"מ, גובה שאדם מעולם לא קפץ ממנו, וכך לעבור את מהירות הקול מחוץ לכלי טיס - חוויה שגם בה לא התנסה איש מעולם.

 

את החסות למיזם נותנת חברת "רד בול", ובמסגרתו התאמן באומגרטנר במשך חמש שנים. המבצע ייערך כך: לשכבת הביניים באטמוספירה יועלה בלון הליום ענק. הוא יישא קפסולה קטנה שאותה תכננו מהנדסים שבנו את מטוס החמקן האמריקני. הצנחן יישב בקפסולה זו, עטוף בחליפת חלל מיוחדת כבדה ועמידה במיוחד.

 

על-פי התכנון, כשיגיע הבלון לגובה 37 קילומטרים, פי שלושה מהגובה שבו טסים מטוסים מסחריים,

 יתנתק ממנו באומגרטנר ויקפוץ מתוך הקפסולה. הוא ירחף במהירות הולכת וגדלה שלאחר כמה דקות אמורה לעבור כמעט את מהירות הקול - 1,100 קמ"ש.

 

בהמשך יפתח באומגרטנר שני מצנחים - אחד המשמש להאטת מטוסים וכן מצנח רגיל. הוא צפוי לנחות לאחר עשר עד 20 דקות, אף שהעלייה למקום שממנו יצנח ארכה כשלוש שעות. תנאי מזג האוויר הקיצוניים בגובה כה רב כוללים טמפרטורה של מינוס 60 מעלות, חושך מוחלט כמעט ולחץ אוויר שאינו מאפשר חיים, וכמובן כמות חמצן בלתי מורגשת כמעט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באומגרטנר לקראת הניסיון הקודם
צילום: AP Photo/Red Bull Stratos
מומלצים