שתף קטע נבחר

ניגריה: פיגוע בכנסייה, נוצרים שחטו מוסלמים

האלימות האתנית שוב קורעת את המדינה: מחבל מתאבד נהג מכונית תופת אל תוך כנסייה ופגע בהמונים. בתגובה יצאו צעירים נוצרים חמושים באלות ובסכינים למעשי נקם. שמונה לפחות נהרגו ו-145 נפצעו

מחבל מתאבד הסיע הבוקר (יום א') כלי רכב עמוס בחומרי נפץ אל תוך כנסייה קתולית בצפון ניגריה, בפיגוע שבו נפגעו יותר מ-150 בני אדם. לפי גורמי רפואה במדינה, שמונה בני אדם לפחות נהרגו בפיגוע ובהתקפות תגמול שבאו בעקבותיו, ועוד 145 נפצעו.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

המחבל הסיע ג'יפ היישר אל תוך כנסיית סנט ריטה באזור קדונה, שבו יש אוכלוסייה מעורבת מבחינה דתית ואתנית ולפיכך גם מתיחות גדולה. "אני לא יכול לומר כמה קורבנות יש בדיוק, אבל יש הרבה", אמר הניצול לינוס לייטהאוס, "הפיצוץ הגדול גם גרם נזק לבניינים רבים באזור". הוא סיפר כי היו שני פיצוצים בחלקים שונים של הכנסייה. עדי ראייה אחרים והמשטרה אמרו כי היה רק מחבל מתאבד אחד.

 

לפי שעה אף גורם לא נטל אחריות לפיגוע, אולם התנועה האיסלאמיסטית "בוקו חראם" נטלה בעבר אחריות לפיגועים דומים וביצעה כמה התקפות בעזרת מטעני חבלה ונשק קל מאז שהגבירה את הפעילות שלה נגד נוצרים בשנה שעברה. בקיר אחד של הכנסייה נפער חור, והריסות נראו מוטלות לכל עבר. המשטרה סגרה את האזור.

 

זמן קצר אחרי הפיגוע יצאו צעירים נוצרים לרחוב, חמושים במקלות ובסכינים. כתב של סוכנות הידיעות רויטרס סיפר כי ראה שתי גופות שותתות דם מוטלות בצד דרך. "הרגנו אותם ונהרוג אנשים נוספים", צעק צעיר שחולצתו הייתה מוכתמת בדם לפני ששוטרים רדפו אחריו. המשטרה הקימה מחסומים ומקיימת סיורים ברחבי העיר בניסיון למנוע את התפשטות האלימות.

 

ארגון בוקו חראם נלחם מתוך רצון להקים מדינה איסלאמית בניגריה, ש-160 מיליון תושביה מתחלקים כמעט שווה ושווה בין

נוצרים למוסלמים. חלק מההתקפות שבוצעו בתקופה האחרונה נגד כנסיות בניגריה נראו כניסיון מחושב לזרוע מתיחות סקטוריאלית בחגורה התיכונה השברירית של ניגריה, שבה נפגשים הדרום, הנוצרי בעיקרו, של ניגריה והצפון שרובו מוסלמי. קדונה שוכנת באזור הזה, ורבות מהשכונות בה מעורבות.

 

בחודש יוני השנה התפוצץ מטען חבלה במדינת המחוז קדונה, וגרם לשבוע של אלימות אתנית שבה נהרגו 90 בני אדם לפחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחרי פיגוע בניגריה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים