שתף קטע נבחר

אולמרט נגד נתניהו: חיזק את החמאס

ראש הממשלה לשעבר תקף את מחליפו, שלדבריו נקט "צעדים שיש בהם לחזק את החמאס ולהחליש את הרשות הפלסטינית". בעקבות דברי אבו מאזן על זכות השיבה, אמר אולמרט כי "יש עם מי לדבר ויש על מה לדבר במטרה לפתור את סכסוך הדמים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו חיזק את החמאס והחליש את הרשות הפלסטינית - כך טוען קודמו בתפקיד, ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, בהודעה שפרסם היום (א') בעקבות הראיון שהעניק הנשיא הפלסטיני אבו מאזן לערוץ 2 בסוף השבוע.

 

בחירות 2013 - כל הדיווחים ב-ynet

 

"לצערנו, מאז חילופי השלטון בישראל הוקפא המשא ומתן עם הפלסטינים ונעשה ניסיון להוכיח לציבור בישראל כי 'אין פרטנר' בצד הפלסטיני", מסר אולמרט, "במקום זאת, נעשו על ידי הממשלה בישראל שורת צעדים שיש בהם לחזק את החמאס ולהחליש את הרשות הפלסטינית בראשות מחמוד עבאס - רשות שדוגלת באי אלימות ובמשא ומתן לשלום".

 

"מדיניות זו כלפי הפרטנר היחיד האפשרי לשלום בינינו ובין הפלסטינים איננה אחראית ויש בה כדי לפגוע באינטרסים החיוניים ביותר של מדינת ישראל", הוסיף ראש הממשלה לשעבר, "הראיונות שהעניק הנשיא הפלסטיני בימים האחרונים יש בהם כדי להוכיח לציבור בישראל שיש עם מי לדבר ויש על מה לדבר במטרה לפתור את סכסוך הדמים בין העמים הנמשך זמן רב מדי".

 

אולמרט ואבו מאזן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אולמרט ואבו מאזן(צילום: רויטרס)

 

בראיון אמר אבו מאזן כי מדינה פלסטינית תוקם בקווי 1967 והבהיר כי אין ברצונו לשוב לביתו בצפת - מה שהתפרש כוויתור על זכות השיבה. עם זאת, דבריו עוררו זעם בקרב הפלסטינים והוא נאלץ להבהיר כי התכוון שבאופן אישי, אינו מעוניין לשוב להתגורר בעיר. הוא גם הבטיח שלא יאפשר לאינתפאדה נוספת לפרוץ וקרא לחידוש המשא ומתן עם ישראל.

 

"אבו מאזן דיבר כמו במשא ומתן" 

אולמרט ציין כי הדברים שאמר אבו מאזן בראיון לערוץ 2, ששודר ביום שישי

בערב, "זהים בתוכנם לדברים שנאמרו בתוך חדרי המשא ומתן והם ידועים לאלו שלקחו חלק במגעים שנוהלו אז, כמו גם לראשי הממשלה הנוכחית בישראל, שאליהם הועבר המידע".

 

לדברי אולמרט, במשא ומתן שניהל "הוסכם כי שאלת הפליטים תיפתר במסגרת יוזמת השלום הערבית וכי אין בכוונת הפלסטינים לפעול לשינוי אופיה של מדינת ישראל על-ידי חזרה של פליטים לישראל תוך מימוש זכות השיבה. למען הסר ספק, דובר אך לא סוכם, על בדיקה שתיערך על בסיס הומניטרי לגבי אלפים בודדים של פליטים - אם יבקשו לשוב לתחומי ישראל – וגם זאת במשך תקופת זמן מוגבלת".

 

ראש הממשלה נתניהו קרא לאבו מאזן לחדש את המשא ומתן בעקבות הדברים שאמר בראיון, אולם שר החוץ אביגדור ליברמן תקף אותו בחריפות וטען כי הוא מנסה להתערב בבחירות בישראל. גם שרים אחרים תקפו את הנשיא הפלסטיני וטענו כי משדר מסרים סותרים בשפות שונות.

 

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, אמר בתגובה כי "אולמרט שוב מוכיח שאין גבול לחוצפה וממשיך לנסות לעוות את המציאות ההיסטורית. אולמרט הוא מי שאיפשר את התמודדות החמאס בבחירות, שהיה מיוזמי הנסיגה החד-צדדית מרצועת עזה שאפשרה את השתלטות החמאס והפסיק את מבצע עופרת יצוקה לפני שמוטט את שלטון החמאס. מגוחך שהוא מטיח כעת האשמות ובונה על זיכרון קצר של הציבור".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אולמרט ונתניהו. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים