שתף קטע נבחר

מדריך: לצלם חיות בית

צילום חיות מחמד הוא תת קטגוריה של ממש בצילום םמקצועי. הנה כמה טיפים חשובים שיוציאו את החיה הפרטית שלכם הכי טוב שאפשר

מי לא אוהב את החתול/כלב שלו ורוצה לצלם אותו במצבים היפים, והמצחיקים ומרגשים? יש כאלה שירחיקו לכת ויזמינו צלם מקצועי שיצור להם ולחיית מחמד שלהם בוק מרשים, אך עם קצת הכוונה תוכלו ליצור צילומים מטריפים של חיית המחמד בעצמכם. אלו החוקים:

 

1. כבוד למצולם שלכם: חשוב מאוד לזכור לא להתעלל בנושא שלכם. יש אנשים שיסממו את האובייקט שלהם, ירדימו, יקשרו למשטח או ישתלטו עליו בצורה לא נעימה זו לא הדרך! יש לתת את הכבוד שמגיע למצולמים שלכם, אפילו אם גודלם לא עולה על 10 ס"מ.

 

אם החתול שלכם לא במצב רוח כרגע ובורח לכם, עזבו אותו לנפשו. הוא עוד יחזור על "ארבע" לסטודיו שלכם.בשום פנים ואופן אין לשגע, או להטריד את החיה שלכם בכדי שתצטלם במצבים בלתי רגילים. בסופו של דבר, זה גם לא נראה טוב בצילום הסופי. אם תרצו להשיג תמונה די סטטית עדיף לעשות זאת כשחיית המחמד שלכם רגועה, אחרי או לפני שינה. אם תרצו להראות את הצד האקטיבי שלה חכו לזמן הנכון שבו היא הכי פעילה ונמרצת.

 

כדי להבין מהו הזמן, המקום והדרך הטובה לצילום עבור החיה שלכם, צריך להכיר היטב את המצולם שלכם. זוחלים למשל הם בעלי דם קר ולוקח להם זמן להיות פעילים ממש (הם דורשים שמש או חום ישיר בכדי להיות פעילים).

 

רקסי במנוחה מתחמם לו ליד האח (צילום: תומר יעקובסון, גליץ) (צילום: תומר יעקובסון, גליץ)
רקסי במנוחה מתחמם לו ליד האח(צילום: תומר יעקובסון, גליץ)

 

2. סבלנות: כמו בעוד תחומי צילום, גם כאן סבלנות היא הכרחית. לא משנה עד כמה החבר הפרוותי שלכם נרגש, עם קצת סבלנות הוא ירגע בסופו של דבר, ויאפשר לכם הפוגה שתוליד תמונה שווה. חשוב מאוד גם להנות תוך כדי התהליך. קחו את הזמן שלכם ועשו מלא ניסיונות, צלמו בזוויות וקומפוזיציות שונות ורבות ככל האפשר. לאחר מכן, ניתן לשבת ולסנן את התמונות, ולהשאיר רק את הטובות ביותר בעיניכם.

 

דג הקרב פותח את מפרשיו בגאווה בכדי למשוך את הנקבה ( עומר פרצ'י) ( עומר פרצ'י)
דג הקרב פותח את מפרשיו בגאווה בכדי למשוך את הנקבה( עומר פרצ'י)

 

3. לצלם מגובה העיניים: צילום מגובה העיניים של האובייקט היא נוסחה מנצחת בכמה תחומים בצילום. אין מה לעשות - אם יש לכם נחש יש להגיע למצב זחילה או לעלות אותו על עץ לגובה שנוח עבורכם. ואם בעיניים עסקינן, ידוע שהן החלון לנפש ויכולות להביע המון רגש. מקדו את הפוקוס עליהן.

 

סממית מצויה צופה אל הלילה (צילום: עומר פרצ'י) (צילום: עומר פרצ'י)
סממית מצויה צופה אל הלילה(צילום: עומר פרצ'י)

 

4. להדגיש את הפרטים החשובים של אותה חיה - לכל חיה יש את המאפיינים הבולטים שלה, ואלה לא כדי לפספס או להשמיט מהצילום. למשל אם לתוכי שלכם זנב ארוך וצבעוני, אל תחתכו אותו מהתמונה. בנוסף, כדאי להתחשב באופי החיה המצולמת. אתם מכירים את חיית המחמד הפרטית שלכם הכי טוב, ותמונה טובה היא כזו שמצליחה לשקף את אופי המצולם, ולהעביר רגש כמו בפורטרט אנושי מוצלח.

 

אם הכלב שלכם שובב ואוהב לשחק, צלמו אותו בשיא הפעולה, כאשר הוא עושה את התרגיל האהוב עליו. אם יש לכם חתול עצלן ומנומנם, תפסו אותו בפיהוק אדיר.

 

5. תאורה נכונה ורקע: כאן אפשר להיות יצירתיים ולהשתמש בכמה סוגים של תאורה. תאורה רציפה וטבעית, למשל תאורת חלון או לצאת ולצלם בחוץ. בצילום בחוץ נסו להימנע משמש ישירה שתגרום לקונטרסט קשה בין האור לצל. אפשר גם להחליט שמכניסים את רקסי לסטודיו ולהשתמש בפלאשים קטנים או פלאשים מקצועיים של סטודיו. היתרונות בתאורה טבעית היא שהפלאש לא יבהיל את המצולם שלכם, החסרונות שלא ניתן לשלוט בתאורה כמו בתאורת סטודיו אם בחרתם להכניס את רקסי לסטודיו, השתמשו בפלאשים קטנים, או בפלאשים המקצועיים של הסטודיו. במצב זה, אני ממליץ להשתמש במרכך כגון softbox, תוך הקפדה על התאמת גודלו לגודל החיה. בשביל לצלם את הקרפדה הזו, הסתפקתי בפלאש ידני ועלי ומרכך בגודל 15 ס"מ.

 

עכשיו צריך שיתוף פעולה מהמצולם.. רק שלא יקפוץ עכשיו (צילום: עומר פרצ'י) (צילום: עומר פרצ'י)
עכשיו צריך שיתוף פעולה מהמצולם.. רק שלא יקפוץ עכשיו(צילום: עומר פרצ'י)

 

גם הרקע מאוד חשוב. האם אתם רוצים רקע חלק כמו בסטודיו, או רקע מלא רעש ופרטים כאשר מצלמים בחוץ? לכל אחד החסרונות והיתרונות. השתדלו שמושא הצילום יבלוט לפני כל רקע שתבחרו.

 

 

כלב סיני מצויץ מצולם על רקע לוח קרטון ומואר באמצעות סופטבוקס קטן בגודל 20 ס"מ (צילום: תומר יעקובסון) (צילום: תומר יעקובסון)
כלב סיני מצויץ מצולם על רקע לוח קרטון ומואר באמצעות סופטבוקס קטן בגודל 20 ס"מ(צילום: תומר יעקובסון)

 

6. קצת השראה: הצלמת האמריקנית קרלי דוידסון עושה זאת לדעתי בצורה מושלמת ומעוררת השראה. בעבודותיה ניכר ממש לחוש את אופי המצולם ולראות המון רגש בכל צילום. קרלי עושה זאת באמצעות סטודיו ותאורה מקצועית על מנת לשלוט בצורה האופטימלית באור על המצולמים שלה. בנוסף לכך, היא מקפידה לצלם את הרגעים המצחיקים והמשמעותיים ביותר, שנוצרים תוך כדי תנועה מסוימת. לדוגמה, כלב שמתנער בתנועו תסיבוביות מהמים שעל גופו.

 

 

רגע קלאסי שבו התוכי והכלב שלכם הופכים לחברים הכי טובים (צילום: קרלי דוידסון) (צילום: קרלי דוידסון)
רגע קלאסי שבו התוכי והכלב שלכם הופכים לחברים הכי טובים(צילום: קרלי דוידסון)

 

 

נקבת גמל שלמה במארב. גם שמצלמים צללית אפשר להבליט את הפרטים הייחודים של הנושא (צילום: עומר פרצ'י) (צילום: עומר פרצ'י)
נקבת גמל שלמה במארב. גם שמצלמים צללית אפשר להבליט את הפרטים הייחודים של הנושא(צילום: עומר פרצ'י)

 

סיכום: זה לא משנה אם אתם מצלמים תוכי, נחש, עכבר, כלב, או את הצ'ינצ'ילה שלכם. זכרו תמיד לתת כבוד למצולם שלכם, למדו את האופי הייחודי שלו וצלמו אותו תוך התנהגויות טבעיות עבורו. תיהנו מהתהליך ומהניסיון של עבודה עם חיות, והכי חשוב - צלמו המון. כך עולה הסיכוי שתתפס ואת חיית המחמד שלכם בתמונה טובה באמת, ותוכלו להשוויץ בחיית מחמד שלכם ובתמונה המקצועית.

 

עומר פרצ'י הוא צלם טבע, סמנכ"ל פיתוח עסקי ומדריך בגליץ בית הספר לצילום.

 

 (צילום: עידן פרסר, גליץ) (צילום: עידן פרסר, גליץ)
(צילום: עידן פרסר, גליץ)

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר יעקובסון
דוגמן על ארבע
צילום: תומר יעקובסון
צילום: עידן פרסר, גליץ
ועוד אחד
צילום: עידן פרסר, גליץ
מומלצים