שתף קטע נבחר

צפו: נחיתה ראשונה על נושאת המטוסים הסינית

סוכנות הידיעות הסינית פרסמה תצלומים מהנחיתה הראשונה של מטוס על סיפון כלי השיט שהשיקה סין בשנה שעברה. מדובר במטוס J-15 פרי פיתוח סיני על בסיס הסוחוי-33

סין הודיעה כי הצליחה להנחית מטוס קרב על נושאת המטוסים הראשונה שלה, שהחלה לפעול לפני חודשיים. כך דיווחה היום (יום א') סוכנות הידיעות הסינית הרשמית, "שינחואה". נושאת המטוסים "ליאאונינג" מסמלת את שאיפתה של סין להפוך למעצמה ימית אזורית באסיה, אך היא לא צפויה להיות ערוכה לקרב או לשאת להק אווירי שלם בזמן הקרוב.

 

המטוס ברגע הנחיתה, בתצלום של סוכנות הידיעות הסינית הרשמית (צילום: AP) (צילום: AP)
המטוס ברגע הנחיתה, בתצלום של סוכנות הידיעות הסינית הרשמית(צילום: AP)

נושאת המטוסים "ליאאונינג" (צילום: AP) (צילום: AP)
נושאת המטוסים "ליאאונינג"(צילום: AP)

 

סוכנות הידיעות דיווחה כי תרגיל הנחיתה מסמן את השקתו של המפציץ הסיני J-15, פיתוח סיני על פי הסוחוי 33 הרוסי. בייג'ינג פרסמה תמונות וקטע וידאו שמתעדים את המראתו של המטוס מסיפון כלי השיט ואת נחיתתו המוצלחת. על פי הפרסום, המטוס החדש מסוגל לשאת טילים נגד ספינות, טילי אוויר-אוויר וטילי אוויר-קרקע.

 

המטוס לפני ההמראה (צילום: AP) (צילום: AP)
המטוס לפני ההמראה(צילום: AP)

המטוס ממריא (צילום: AP) (צילום: AP)
המטוס ממריא(צילום: AP)

 

צילום של לוויין מסחרי אמריקני חשף לראשונה את נושאת המטוסים הסינית בדצמבר אשתקד, בעודה שטה במי הים הצהוב לאורך חופי המדינה. ברית המועצות לשעבר החלה לבנות עבור סין את נושאת המטוסים, שנקראה "ורייג",

אך מעולם לא סיימה את עבודתה. עם התמוטטות ברית המועצות, נפל כלי השיט הגדול לידי אוקראינה, רפובליקה סובייטית לשעבר.

 

בשנת 1998 קנתה סין מאוקראינה את נושאת המטוסים ומאז פעלה רבות לשיפוצה. בעת הקנייה, לנושאת המטוסים לא היו מנועים, מערכות נשק או ניווט. המדינה הקומוניסטית אמרה כי נושאת המטוסים נועדה למטרות מחקר בלבד, ובעולם מעריכים כי היא מתכננת להקים ספינות נוספות מאותו דגם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המטוס ברגע הנחיתה
צילום: AP
מומלצים