שתף קטע נבחר

הצלחה בניסוי ל'שרביט קסמים': הגנה מחיזבאללה

המערכת אמורה ליירט כל טיל שיגיע לישראל ממרחק של למעלה מ-70 קילומטר ועל פי ההערכות תיכנס לפעילות מבצעית בשנת 2014. הצלחת הניסוי אמורה להוביל להמשך ההשקעה במערכת

ניסוי מוצלח, בדרך להמשך פיתוח: משרד הביטחון הישראלי יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה בפני טילים השלימו היום (א') סבב ניסוי פיתוח ראשוני של מערכת שרביט קסמים. על פי הדיווח, הניסוי הסתיים בהצלחה, מה שיוביל להשקעה במערכת עד להבשלה מבצעית בעתיד. היעד העיקרי של המערכת הוא ליירט טילים מלבנון, מצד ארגון החיזבאללה.

 

  • הסיפורים הכי חמים – לפני כולם – בפייסבוק של ynet

 

מדובר בניסוי מערכתי ראשון במערכת, שמפותחת עבור משרד הביטחון על ידי חברת רפאל מערכות לחימה מתקדמות וחברת רית'יאון האמריקנית. המערכת נועדה להעניק למדינת ישראל שכבת הגנה נוספת מפני טילים לטווח קצר ובינוני, ובכך לאפשר עיבוי מערך ההגנה מפני טילים ורקטות.

 

ניסוי בשרביט הקסמים (ארכיון). מיליון דולר לטיל (צילום: באדיבות משרד הבטחון ) (צילום: באדיבות משרד הבטחון )
ניסוי בשרביט הקסמים (ארכיון). מיליון דולר לטיל(צילום: באדיבות משרד הבטחון )

 

שרביט קסמים אמורה לתת הגנה לכל שטח מדינת ישראל, ממספר בודד של אתרים שבהם יוצבו המשגרים והמערכות התומכות בה. אם יתממשו ציפיות המתכננים, תהיה המערכת מסוגלת ליירט כל דבר שבא ממרחק העולה על 70 ק"מ ומאיים להסב נזק ואבידות בשטח מדינת ישראל.

 

תפקידה של המערכת הוא ליירט רקטות ארוכות טווח, כאלה שיכולות להגיע ממרכז לבנון לתל אביב ומדרום לה, וכן טילים בליסטיים והאיום האסטרטגי שמסוגו הושמדו בעזה במבצע 'עמוד ענן' וקיים בשורות החיזבאללה.

 

עוד בחדשות ynet:

 

היא תיירט לא רק רקטות כבדות וארוכות טווח, אלא גם טילי שיוט וראשי נפץ של טילים בליסטיים ("סקאד","שיהאב" ו"סיג'יל"), שמערכות ה"חץ" לא יצליחו ליירט בחלל. הטיל המיירט של המערכת, המבוסס על טכנולוגיה חדשנית ביותר, יעלה כמיליון דולר. במאי 2011 העריכו במערכת הביטחון כי מערכת שרביט קסמים תיכנס לפעילות מבצעית בשנת 2014. ישראל עובדת עם חברת בואינג על מערכת יותר מתוחכמת.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, בירך היום את אנשי מפא"ת, רפאל והתעשיות הביטחוניות ואמר כי הבשלת התוכנית תהווה נדבך משמעותי בתוכנית ההגנה הרב שכבתית של מדינת ישראל מפני טילים, הכוללת את החץ 2, חץ 3,

"שרביט קסמים" ו"כיפת ברזל". "ההצלחה הגדולה של סוללות "כיפת ברזל" במבצע "עמוד ענן" מבהירה מעל לכל ספק את החשיבות העצומה שיש למערכות ההגנה מפני טילים. מדינת ישראל מובילה בעולם בתחום זה, בזכות התעשיות הביטחוניות הישראליות ואנשיהן", אמר ברק.

 

לניסוי היום היו שותפות מנהלת "חומה", הפועלת במסגרת המנהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) של משרד הביטחון הישראלי, יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה בפני טילים האמריקאית (MDA). רפאל הינה הקבלן הראשי והיא פועלת בשיתוף חברת "Raytheon" האמריקנית. מכ"ם המערכת מפותח על ידי חברת אלת"א, ומערכת השליטה והבקרה על ידי חברת אלביט מערכות. 

 

"זהו ניסוי ראשון ומוצלח של יירוט באמצעות המערכת, כחלק מתוכנית פיתוח רב שנתית", אמר הערב גורם בכיר במינהלת חומה במשרד הביטחון, "הניסוי הנוכחי דימה את האיומים הרלוונטיים איתה תתמודד המערכת. זהו אבן דרך ביכולת המבצעית של ישראל במערך ההגנה הרב שכבתית. יהיו עוד ניסויים כדי להוכיח את המערכת במלואה. זה היה ניסוי מורכב".

 

גורם בכיר ברפאל הוסיף: "המכ"ם של 'שרביט קסמים' עקב מההתחלה אחרי המטרה עד היירוט. זו מערכת ללא סוללות, בניגוד לכיפת ברזל, והיא פועלת כיחידה ארצית".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרביט הקסמים. שיתוף פעולה ישראלי-אמריקני
צילום: באדיבות משרד הבטחון
מומלצים