שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים לאו"ם: הרחבת הבנייה - פשע מלחמה

הרשות, שכעת נחשבת מדינה משקיפה באו"ם, פנתה במכתב לבאן קי-מון שבו קראה להעביר לישראל מסר ברור: שני מדיניות או שתשאי בתוצאות. "ישראל מגיבה בבוז לרצון הקהילה הבינלאומית", נטען. ובמצרים, שגריר ישראל זומן לשיחת נזיפה

אחרי הסערה האירופית, מחריפים הפלסטינים את תגובתם לכוונת ישראל להרחיב הבנייה ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית, שרק בשבוע שעבר זכתה למעמד מדינה משקיפה באו"ם, שלחה היום (ג') מכתב לארגון שבו כינתה את התוכנית לבנות 3,000 יחידות דיור בשטח שבין ירושלים למעלה אדומים "פשעי מלחמה".

 

עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet

כל החדשות הכי חמות - גם בעמוד הפייסבוק

 

במכתב, שנשלח למזכ"ל האו"ם באן קי-מון, האשימו הפלסטינים כי ישראל מתנהלת "בצורה כוחנית, עוינת ויהירה, בניגוד לכל העקרונות והכללים של החוק הבינלאומי. היא מגיבה בבוז לרצון הקהילה הבינלאומית". המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנצור, הוסיף כי "חובה לשלוח מסר ברור לישראל, לפיו עליה לחדול מכל המדיניות הלא חוקית שלה או שהיא תישא בתוצאות של ההפרות האלו והמכשולים שהיא מערימה בדרך לשלום".

 

אזור מעלה אדומים. "התנהגות כוחנית ועוינת מצד ישראל" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אזור מעלה אדומים. "התנהגות כוחנית ועוינת מצד ישראל"(צילום: רויטרס)

 

במקביל, הסביר שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מליכי, כי הרשות הפלסטינית מנסה לנצל את העמדות שהביעו חלק ממדינות אירופה נגד מדיניות ירושלים בשטחים, באמצעות גיבוש חזית לאומית ודרבון מדינות העולם לאמץ עמדות תקיפות יותר נגד ישראל. "אנחנו לא יכולים לעמוד לבדנו בפני הצעדים של ישראל", הוא הודה בראיון לסוכנות הידיעות הפלסטינית מען. לדבריו, ההנהגה הפלסטינית בוחנת עתה לעומק את צעדיה הבאים. "אנו לא ממהרים, כיוון שיש מחויבויות בינלאומיות קודמות שאנחנו לא רוצים להפר אותן".

 

הודעת ישראל ביום שישי האחרון, לפיה החליטה לבנות אלפי יחידות דיור חדשות מעבר לקו הירוק ולקדם הליכי בנייה בשטח E1 הרגיש שבין ירושלים למעלה אדומים, חוללה סערה שכן הצעד נתפש כאמצעי ענישה נגד הרשות הפלסטינית על שפנתה חד-צדדית לאו"ם. על רקע הודעה זו זומנו שגרירי ישראל בבריטניה, צרפת, ספרד, דנמרק ושבדיה לשיחות מחאה, ומשרדי חוץ של מדינות שונות פרסמו הודעות גינוי חריפות. היום נודע כי גם בברזיל ובאוסטרליה זומנו השגרירים הישראלים לשיחות כאלה.

 

אחר הצהריים היום הודיע גם משרד החוץ המצרי כי זימן לשיחה את שגריר ישראל לקהיר, יעקב אמיתי, שרק באחרונה שב

למדינה, כדי להביע את "מחאתו העזה" על תוכנית הבנייה הישראלית. "ההחלטה פוגעת במאמצים לחדש את שיחות השלום בין ישראל לפלסטינים", צוין בהודעת המשרד. הערב זומנו לשיחות גם השגריר באירלנד, בועז מודעי, והשגריר בפינלנד, דן אשבל.

 

גורמים ישראלים בעלי קשר הדוק לגורמי ממשל אמריקנים אמרו אמש כי "המהלך האירופי הוא בעצם מהלך אמריקני, הבריטים פנו לאמריקנים ושאלו אותם כיצד לפעול". במשרד החוץ כבר חוששים מתגובות נגד נוספות, ובהן סימון מוצרי התנחלויות. עם זאת, שר החוץ הבריטי ויליאם הייג הבהיר מוקדם יותר כי אינו חושב שיש "התלהבות" בקרב האיחוד האירופי להטיל סנקציות כלכליות על ישראל בשל החלטתה, וציין כי אופציה כזו אינה קיימת.

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אבו מאזן באו"ם, בשבוע שעבר
צילום: רויטרס
מומלצים