שתף קטע נבחר

בית חלומותי: צעירי בית"ר ירושלים לא עוצרים

עם שמונה שחקני בית בהרכב, ועוד ארבעה על הספסל, הקבוצה של אלי כהן מציגה את הסגל הכי "ביתי" בליגת העל. הערב (20:50), כשמכבי ת"א ממול, הם לא ירצו לפשל

בית"ר ירושלים תעלה הערב (20:50, שידור ישיר בערוץ 1) אל כר הדשא באצטדיון ר"ג כשהיא יודעת שהיא האנדרדוג במשחק מול מכבי ת"א. ההבדל בתקציב של שתי הקבוצות, הסגל הנוצץ של הצהובים והעבודה הטובה שעושה החבורה הספרדית בקריית שלום, כל אלה נותנים למכבי יתרון מקצועי גדול הערב.

 

עוד על בית"ר ירושלים:

 

אבל שאף אחד לא יטעה, שחקני בית"ר יסתכלו הערב טוב טוב בלבן של העיניים של הטוענת לכתר. אם יש משהו שמייחד את בית"ר של העונה האחרונה, ובגללו היא ממוקמת בצמרת, זה ההתלהבות של השחקנים. בירושלים יודעים שהסגל שנבנה רחוק מלהיות נוצץ אבל העובדה שבהרכב בית"ר משחקים לא פחות משמונה שחקני בית, היא הסיבה להתלהבות של הקבוצה, לחיבור עם הקהל ובסופו של דבר ליכולת שמציגה ברוב המחזורים, מאז הגיע אלי כהן לקבוצה.

 

שימו לב לשמות: אריאל הרוש, מתן בראשי, שי חדד, קובי מויאל, אבי ריקן, אופיר קריאף, חן עזריאל ועמית בן שושן. לא תמצאו עוד קבוצה שבהרכב הפותח שלה יש שמונה שחקני בית, ועוד שלושה או ארבעה שיושבים על הספסל. שימו לב - לא מדובר בשחקנים ותיקים שמשחקים כבר כמה שנים בקבוצה והגיעו מבחוץ, אלא בשחקני בית אמיתיים, שנולדו וגדלו בקבוצה ובעיר.

 

הערב הגדול של ליונל מסי:

 

השלד של הקבוצה היום הוא תוצר של מחלקת הנוער שלקחה בעונת 06/07 דאבל היסטורי תחת הדרכתו של גיא עזורי. אבי ריקן היה הקפטן הבלתי מעורער של אותה קבוצה מוכשרת ששטה בליגה לנוער ונועדה לפרוח בעתיד גם בליגת העל. עכשיו זה קורה.

 

הקפטן של קבוצת הנוער ההיא מ-2006. ריקן (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הקפטן של קבוצת הנוער ההיא מ-2006. ריקן(צילום: ראובן שוורץ)

 

הסיפור של הקבוצה ההיא יכול לשמש דוגמא לתהליך שעובר על השחקנים הצעירים בארץ. העלייה לקבוצה הבוגרת שנה לאחר הדאבל הייתה סיוט עבור רוב השחקנים. הקבוצה הבוגרת מלאת הכוכבים של ארקדי גאידמק נאבקה על כל התארים ואף אחד לא העז להשקיע בשחקנים הצעירים שעלו לבוגרים.

 

אל תחמיצו את התקצירים ב-ynet ספורט:

 

הירושלמים לא ישכחו את העלייה לרגל של מקורבים מודאגים אל משרדו של איציק קורנפיין בדרישה שהיו"ר יחתום על טופסי השחרור

 של הילדים. הדילמה הייתה גדולה. מצד אחד קבוצות הציעו הצעות טובות יותר בתנאי שכרטיס השחקן יעבור אליהם.

 

מצד שני, אף אחד מהשחקנים הצעירים לא רצה לשחק מחוץ לירושלים. מאמנים לא הבינו כיצד שחקנים מעדיפים להישאר בסגל הרחב ולא לעבור לשחק בקבוצה אחרת. היו שזלזלו וטענו כי מדובר בשחקנים מפונקים שרוצים להישאר קרוב לבית ונאחזים בכוח בחלום לשחק בקבוצה הבוגרת. קורנפיין התעקש, התעמת עם חלק מההורים אבל בסופו של דבר שמר את כולם במועדון.

 

קורנפיין התעקש. בן שושן ועזריאל (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
קורנפיין התעקש. בן שושן ועזריאל(צילום: ראובן שוורץ)

 

חלק מהשחקנים הושאלו לקבוצות אחרות. הם נסעו כל יום לאימונים במשך שעות ונלחמו על דקות משחק בודדות בקבוצות קטנות. הם הסכימו לשחק בכל תפקיד על המגרש, בתנאי שזה יפתח להם חלון הזדמנויות. אם בירושלים הם היו יקירי הקהל והתקשורת, פתאום הם מצאו עצמם בצד השני, ככאלה שגוזלים את דקות המשחק לשחקנים המקומיים. היה נראה כי ימי התהילה של קבוצת הנוער חלפו וקשה היה למצוא מישהו שינבא את מה שעובר היום על השחקנים שסוחפים את בית"ר לעונה מצוינת ובעיקר ירושלמית.

 

בית"ר הנוצצת של גאידמק השיגה את המטרה וזכתה בשתי אליפויות ושני גביעים, אבל הברז נסגר ובית"ר חזרה לקבץ נדבות. כשהמצב הכלכלי הפך גרוע ובלית ברירה, החזיר המועדון את כל הנכסים שהתפזרו ברחבי הארץ. זו הייתה בשורה טובה לשחקני הבית אבל מצד שני, התנאים שקיבלו שכירי החרב של גאידמק השתנו ופתאום דווקא הם היו צריכים לשמור את המועדון עם הראש מעל המים במינימום תקציב.

 

גיבש את החבורה הצעירה. אלי כהן (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
גיבש את החבורה הצעירה. אלי כהן(צילום: חיים צח)

 

המצב הכלכלי הרע עזר להם לקבל דקות משחק והאיחוד מחדש החזיר לקבוצה את הטעם ההוא מליגת הנוער. התורה ה'ירושלמית' לפיה לא משנה אם לא מנצחים העיקר שנותנים הכל על המגרש ולא חוששים מהיריבה, חזרה ליציעים. בית"ר חזרה לשחק כדורגל קצבי כשהמחויבות ומשחק הלחימה הפכו לשמה השני מה שתרם עוד יותר לחיבור עם הקהל.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

חלק מהשחקנים מסיימים חוזה בסיום העונה והם יככבו בגדול בקיץ. בירושלים יעשו הכל כדי להשאיר שחקנים כמו אבי ריקן וקובי מויאל, אבל הפיתויים מבחוץ כמו גם הערפל הכלכלי סביב הקבוצה יבטיחו שהקיץ יהיה מעניין מאוד עבור אוהדי בית"ר. השחקנים, מבחינתם, רק מקווים שבניגוד למה שקרה בעבר, אם יחזור הכסף הגדול לבית וגן, הפעם אף אחד לא ישכח אותם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
חן עזריאל
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים