שתף קטע נבחר

המחשב נשאר פתוח כל הלילה: כמה זה עולה?

כמה חשמל צורכים המודם והממירים שמחוברים 24 שעות ביממה? ובכמה מטפסת הצריכה אם מוסיפים לכך צפייה בטלוויזיה והטענת הנייד? מחשבונים ברשת מגלים כמה אנרגיה מבזבזים מכשירי חשמל בבית ובעסק ומספקים טיפים לחיסכון

האם המחשב בבית שלכם פתוח 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה? אם התשובה חיובית - זה עולה לכם כ-240 שקל בשנה. כך עולה ממחשבון למדידת צריכת אנרגיה של מוצרי חשמל, שפרסם איגוד מוצרי החשמל הצרכניים האמריקאי (CEA). אם מדובר בבית עם מספר מוצרי חשמל או בבית עסק - הסכומים כמובן גבוהים הרבה יותר.

 

עוד על חיסכון בחשמל - בכלכלה ירוקה

 

בבתי עסק רבים ממשיכים המחשבים לפעול לאחר תום יום העבודה, וגם בבתים רבים אפשר למצוא מחשבים ומכשירי חשמל אחרים שדולקים כל היום והלילה. המחשבון מאפשר לבדוק כמה זה עולה, באמצעות הגדרת מספר המכשירים וזמן השימוש וההטענה שלהם במהלך היום.

 

צריכה ביתית ממוצעת - 400 שקל בשנה

המחשבון מספק את העלויות החודשיות והשנתיות נכון לתעריפי החשמל הממוצעים בארצות הברית, שעומדים על 12 סנט לקווט"ש (47 אג'), תוך השוואה לצריכה של משק בית אמריקני ממוצע. כדי לדעת כמה זה עולה לצרכן הישראלי, יש לבדוק את הנתונים מול תעריפי החשמל בישראל, שעומדים על 58.96 אגורות לקוט"ש.

 

כך למשל, הכנסנו למחשבון פרטים של בית ממוצע עם מחשב שעובד 8 שעות ביום; מודם וראוטר שעובדים 24 שעות; מצלמה דיגיטלית שמוטענת מידי פעם; 3 טלפונים סלולריים שמוטענים 8 שעות ביום; 2 ממירים שפועלים כל הזמן; 2 טלוויזיות בינוניות שפועלות 3 שעות ביום כל אחת - אחת שטוחה ואחת אנלוגית; מדפסת אחת שפועלת תמיד וטלפון אלחוטי שתמיד מחובר לחשמל.

 

מהמחשבון עולה כי אלה יצרכו ביחד 97 דולר בשנה, שהם קרוב ל-400 שקל. הטיפים שהאתר נותן לבית שכזה, הם להחליף את הטלוויזיה האנלוגית בשטוחה ולהוציא מהטענה סוללות שכבר טעונות באופן מלא.

 

240 שקל בשנה לכל מחשב

המחשבון מאפשר גם לבדוק מה העלויות של כל מכשיר בנפרד. כך למשל, אם מחשבים רק את 8 השעות בהן עובד המחשב לחינם בשעות שבהם אנו ישנים בלילה - זה עולה 0.566 דולר בלילה, שהם 1.58 דולר בחודש ו-20 דולר בשנה. עבור הצרכן הישראלי זה יעלה 0.27 שקל בלילה, 8 שקלים בחודש וכ-100 שקל בשנה.

 

עם זאת יש שעות נוספות ביממה שהמחשב פתוח בהן מבלי שנעשה בו שימוש, ולכן רצוי לבדוק עלויות שימוש לאורך כל שעות היממה. בדיקה זו מגלה כי זה מחשב שפועל 24 שעות ביממה יעלה לצרכן 0.14 דולר ליום, 4.14 דולר בחודש ו-50 דולר בשנה. בהמרה לתעריפים בישראל, זה יעלה 0.67 שקל ללילה, 20 שקל בחודש וכ-240 שקל בשנה.

 

מדובר בסכומים גבוהים יחסית לעובדה שכל מה שצריך לעשות זה רק לכבות את המחשב כשמסיימים לעבוד איתו. סכומים אלה מזנקים כמובן עוד, אם מדובר בבית בו פועלים כמה מחשבים, ובעיקר אם מדובר בבית עסק המחזיק בכמות גדולה של מחשבים. כך למשל, עבור בית עסק עם 10 מחשבים - מדובר בהוצאות של כ-650 דולר בשנה, שהם כ-3,100 שקל בהתאם לתעריף המקומי בישראל. 

 

קאנון חסכה 300 אלף דולר בשנתיים

על פי דיווח באתר Greenbiz, מוצרי החשמל הביתיים מהווים רק 12%-15% מצריכת האנרגיה של משק בית אמריקני ממוצע, אבל כל אנרגיה המבוזבזת ללא שימוש עולה לצרכן כסף ומעלה את הביקוש. 

 

מה אפשר לעשות כדי לחסוך? סמנתה נבלס, מנהלת יחסי ציבור ב-CEA, ממליצה לצרכנים להיות "חכמים מבחינת חשמל". מה זה אומר? כיבוי מכשירים כשהם לא נמצאים בשימוש כמובן, החלפה של מוצרים במוצרים חסכוניים בעלי דירוג צריכה נמוך, ומעבר למכשירים עם פונקציות מרובות, כדי לחסוך בצריכה של מספר מכשירים נפרדים, כמו מדפסת-סורק-מכונת צילום ופקס במכשיר אחד.

  

מבחינת בתי עסק, שמחזיקים במספר רב של מכשירי חשמל - השיפור בצריכת האנרגיה בזכות מעבר לדגמים חדשים מאפשר חיסכון גדול יחסית. כך למשל, יצרנית המצלמות Canon הצליחה לחסוך בארה"ב ביותר מ-300 אלף דולר בשנתיים, בזכות מספר יוזמות להתייעלות בצריכת החשמל. 

 

היוזמות הללו כללו החלפת 4,000 מסכי מחשב בדגמי LCD והחלפת 550 מדפסות במכשירים שיכולים לבצע משימות רבות. בנוסף, החברה תזמנה את הדלקת האורות לשעות העבודה בלבד והוסיפה מנגנונים חדשים שמאפשרים לקבוע זמנים מדויקים בהם מערכות החימום והקירור נכנסות למצב של חיסכון בחשמל.

 

כדי לדעת בדיוק כמה חיסכון מניבה התייעלות שכזו - אפשר להשתמש במחשבון שפרסם ה-CEA, או בחלופות כמו מחשבון האנרגיה של דל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים