שתף קטע נבחר

 

ריבלין בירושלים: נישואים גאים בישראל - בעיה

יו"ר הכנסת אמר את הדברים במפגש של ח"כים ונציגי רשימות לכנסת עם הקהילה הגאה בבית הפתוח בירושלים. הוא הסביר כי אינו מתנגד לשוויון זכויות, אך "השאלה שלי האם אנחנו נוכל לשנות סדרי עולם של התא המשפחתי". נציגת יש עתיד דיברה מניסיונה האישי לגבי פונדקאות והפתיעה: לפיד לא צובע שיער

מחזרים אחר קולות: בצל ההתפתחות המשמעותית בפרשת הרצח בברנוער, הגיעו אתמול (יום ב') מועמדי המפלגות השונות לכנסת אל הבית הפתוח בירושלים, המרכז של הקהילה הגאה בעיר. במפגש הציגו את משנתם ונשאלו שאלות יו"ר הכנסת רובי ריבלין (הליכוד ביתנו), נינו אבסדזה (עבודה), מיכל רוזין (מרצ), עדי קול (יש עתיד), שלמה מולה (התנועה) ודב חנין (חד"ש).

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

ח"כ אבסדזה ויו"ר הכנסת ריבלין במפגש אמש (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ח"כ אבסדזה ויו"ר הכנסת ריבלין במפגש אמש(צילום: אוהד צויגנברג)

 

בפאנל הועלו סוגיות הנוגעות לקהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, ביסקסואלים וטרנג'נדרס) הרלוונטיות לבחירות הקרובות, כגון נישואים של זוגות מאותו המין בישראל. יו"ר הכנסת רובי ריבלין אמר בדיון כי "יש לי חברים טובים שמאמינים שההלכה היא החוקה עבור מדינת ישראל. כאשר חיים במשטר קואליציוני צריכים להגיע למפגש רצונות, ואני בהחלט אומר שתהיה לי בעיה בעניין, לא לגבי ההכרה המלאה בזכותו של כל אדם לחיות לפי רצונו, אלא השאלה שלי היא האם אנחנו נוכל לשנות סדרי עולם של התא המשפחתי. זו שאלה רצינית ואינני יכול להתחייב כאן בפניכם שכך אעשה".

 

עוד הוסיף יו"ר הכנסת כי "אם למשל אנחנו מכירים ביכולת שלנו לאשר נישואים בין בני זוג מאותו מין, זו שאלה רצינית לגבי החברה הישראלית: יש לי ויכוח איתכם. ברית זוגיות יכולה להיות. כל אחד יכול לבוא ולקיים אותה ובית המשפט מכיר את ההסכם בין בני זוג שמבקשים לחיות יחד במשותף". ריבלין התייחס להיעדר תקצוב מהמדינה לבית הפתוח ואמר כי ישמח לתרום לעמותה בעצמו.

 

ד"ר עדי קול, המועמדת מטעם יש עתיד, חלקה עם הקהל חוויה אישית וסיפרה כי "אני מתעסקת באופן אישי בנושא של פונדקאות כי אני מנסה להיכנס להריון כבר

ארבע שנים ולא מצליחה. יש אפליה באימוץ, וזו קטסטרופה". היא התייחסה למצע של המפלגה ואמרה כי מפלגת יש עתיד תפעל לקידום מסגרת נישואין אזרחית (ברית הזוגיות) אשר תכלול גם זוגות מאותו המין, באופן שווה וללא אפליה. על פי המצע של המפלגה, זוגות שיבחרו ללכת במסלול האזרחי יקבלו את כל הזכויות שמהן נהנים זוגות הנשואים כדת וכדין. עוד טענה קול כי "יאיר לפיד חושב בדיוק כמוני. ביליתי איתו שבע שעות. שאלתי אותו גם אם הוא צובע את השיער ומסתבר שלא. כל מה שכתוב במצע מוסכם על כולם, גם על המועמדים הדתיים".

 

חברת הכנסת נינו אבסדזה מהעבודה, שבכנסת היוצאת עמדה בראש השדולה למען הלהט"ב יחד עם ח"כ ניצן הורוביץ, אמרה בדיון כי "אני חיה במדינה שוביניסטית מאצ'ואיסטית ולא מספיק דמוקרטית, שבה כל האזרחים יכולים ויכולות לחיות, לאהוב, להביא ילדים לעולם ולהתחתן איך שהם רוצים. יחד עם ניצן הורוביץ נלחמתי על נישואים אזרחיים".

 

ח"כ אבסדזה התייחסה לאמירתו של משה פייגלין לפיה הוא "הומופוב גאה", ואמרה כי "במפלגה של יו"ר הכנסת יש מועמד במקום ריאלי שמכריז בגאווה על היותו הומופוב. אני לא מבינה איך מישהו יכול להיות בעד זכויות להט"ב ובתוך התא הגאה במפלגה, ובאותו זמן להיות בליכוד".

 

ח"כ שלמה מולה, שנשאל לגבי קבלת הקהילה הלהט"ב בקרב הקהילה האתיופית, ציין כי "דווקא משום שאני מגיע מהקהילה האתיופית, שהיא הקהילה שסופגת הכי הרבה אפליה בישראל, אני מאמין בשותפות במאבק הקהילה הגאה".

 

אלינור סידי, מנכ"ל הבית הפתוח, ציינה בדיון כי "בסופו של דבר מבחנה של הכנסת הוא בחקיקה. אני שמחה על הנוכחות המכובדת של חברי הכנסת ונציגי המפלגות, ובמיוחד מברכת על כך שיו"ר הכנסת כיבד אותנו בנוכחותו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
יו"ר הכנסת רובי ריבלין במפגש עם הקהילה הגאה בירושלים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים