שתף קטע נבחר

הילדים רבים? זה עלול לסכן את בריאותם בעתיד

מחקר חדש מגלה כי מריבות בין אחים בגיל הנעורים עלולות להוביל לדיכאון ולהערכה עצמית נמוכה. זאת בניגוד למחקרים שטוענים כי מריבות בין ילדים אמורות לעזור להם ללמוד להתמודד. איך תדעו מתי אתם צריכים להתערב בין הילדים?

הילדים רבים כל הזמן? יכול להיות שזה מזיק לבריאותם. חוקרים מאוניברסיטת מיזורי בארה"ב גילו כי בני נוער שרבו עם אחיהם, פיתחו בשנים הבאות תופעות כמו חרדה, דיכאון והערכה עצמית נמוכה.

 

קיראו עוד על חינוך ילדים בערוץ הורים

 

החוקרים בדקו 145 זוגות של אחים בין הגילאים 12 עד 15 במשך כשנה. הם גילו כי רוב המריבות נסבו על טענותיהם של בני הנוער על חוסר הוגנות ביחס אליהם.

 

בני נוער שרוב המריבות שלהם נסבו על הנושא של חוסר הוגנות, הראו יותר סימני דיכאון לאחר מכן. החוקרים הסבירו את התגובה בכך כי מריבות לגבי יחס לא שווה הן בעצם ויכוח על חלוקה לא צודקת של משאבים ותחומי אחריות בתוך התא המשפחתי.

 

הם הוסיפו כי "בני הנוער חשו שהם לא קיבלו מספיק יחס ותשומת לב מהמשפחות שלהם והרגישו פחות חשובים". לדבריהם, זו כנראה הסיבה שסימנים של דיכאון החלו לצוץ מאוחר יותר. עוד מצאו החוקרים כי כשהמריבות נסבו על מרחב אישי, התוצאות היו בעיות בהערכה העצמית של בני הנוער.

 

להתערב או לא להתערב?

הממצאים העלו כי בני נוער שסבלו מחרדה ומדיכאון נטו להמשיך לריב גם שנה מאוחר יותר. לעומת זאת, אחים שרבו על שסבלו בעקבות המריבות מבעיות בהערכה העצמית, רבו הרבה פחות.

 

עוד העלו הממצאים כי בנים שהיו להם אחים מבוגרים יותר, כמו גם בנות שהיו להם אחים, ללא קשר לסדר הלידה, נטו להיות יותר חרדים. בני נוער שהיו להם אחים שלא מאותו המין, נטו ליותר בעיות בהערכה העצמית שלהם.

 

סוזן מק'הייל, חוקרת מאוניברסיטת פן סטייט בארה"ב, אמרה כי המחקר הזה מוכיח איך גישות חינוך שונות של הורים עלולות להשפיע על היחסים של הילדים בינם לבין עצמם ולהוביל לדיכאון בגיל הנעורים.

 

"אבל הורים לא צריכים להתערב ולעצור כל ריב בין ילדיהם", היא מוסיפה ומסכמת, "ההורים צריכים לקבוע כללים ולהיות הוגנים כשהם מקפידים על קיומם".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הילדים רבים. מתי צריך להתערב ולהפסיק את המריבה?
צילום: shutterstock
מומלצים