שתף קטע נבחר

הואשמו לשווא ברצח חייל - ויפוצו במיליון שקל

המדינה תשלם ביוקר על טעות הפרקליטות. בית המשפט נתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה בין המדינה לשני תושבי כפר כנא שהואשמו לשווא בחטיפה וברצח החייל אולג שייחט ב-2003

המדינה תפצה במיליון שקל את יוסף סביח ושריף עיד מכפר כנא שהואשמו לשווא בחטיפה ורצח של החייל אולג שייחט מנצרת עילית. השופט יצחק כהן מבית המשפט המחוזי בנצרת נתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה שנחתם בין המדינה לשניים. המדינה תשלם גם 175 אלף שקל לעורכי דינם של השניים, זאת "מבלי להודות באחריות".

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

שייחט נחטף ונרצח במטע זיתים בין כפר כנא לנצרת בשנת 2003. בתחילה הואשמו השניים עם אדם נוסף, אולם בהמשך נעצרו חברי חוליית טרור שכינתה עצמה "חופשיי הגליל".

 

סנגורם של סביח ועיד, עו"ד אביגדור פלדמן, אמר ל-ynet בעקבות אמירת המדינה שלפיה היא לא מודה באחריות ובגובה הנזק כי מדובר ב"מילים בלבד". לדבריו, "ברור שהמדינה כשלה בחקירה, דבר שהוביל לכך שאנשים חפים מפשע ישבו בכלא במשך שמונה חודשים. עיקר הכשלים היו בניתוח הפתולוגי שהיה שגוי. אני חושב שמדובר בהסדר סביר שמשקף את הנזק שנגרם למרשיי".

 

הורשע ברצח ומרצה מאסר עולם. ענבתאווי (ארכיון) (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
הורשע ברצח ומרצה מאסר עולם. ענבתאווי (ארכיון)(צילום: חגי אהרון)

 

ב-2006 הורה בית המשפט המחוזי בנצרת למדינה לשלם פיצויים בסך 450,000 שקלים לנאשם השלישי, טארק נוג'ידאת (25), אף הוא מכפר כנא שנעצר והואשם ברצח החייל, אך בהמשך שוחרר כשהתברר שאינו מעורב באירוע. השלושה היו עצורים כשמונה חודשים שבמהלכם הוגש נגדם כתב אישום על רצח, אך לאחר מכן הם כאמור שוחררו והצדדים ניהלו משא ומתן על גובה הפיצויים. לפי ההסכם, המדינה תפצה את סביח ועיד בחצי מיליון שקל כל אחד.

 

נוג'ידאת נעצר שלושה שבועות לאחר הרצח. בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בנצרת באוגוסט 2003, הודה נוג'ידאת במעשה שוב ואף שחזר אותו בפני חוקרי המשטרה. מאוחר יותר חזר בו מהודאתו, כפר באשמה וטען שההודאות נגבו ממנו תחת לחץ ואיומים וכי כל אשר מסר שמע מכלי התקשורת ומבני הכפר.

 

בדצמבר 2007 גזר בית המשפט המחוזי בנצרת מאסר עולם על מוחמד ענבתאווי (23) מכפר כנא, שהורשע ברצח החייל. ענבתאווי, חבר בארגון "חופשיי הגליל" הורשע גם בחטיפה, פעילות וחברות בארגון טרור ובארבעה מקרים שונים של ניסיון לחטיפת חיילים. על עבירות אלה נגזרו עליו עשר שנות מאסר, אותן הוא מרצה במקביל למאסר העולם, ו-15 שנות מאסר במצטבר.

 

בזמן חטיפת שייחט, ענבתאווי נהג ברכב הסובארו ומאחור

 ישב מוחמד חטיב. שייחט הוכנס אל הרכב ובמהלך הנסיעה חנק אותו חטיב. אז לקחו אותו השניים למטע הזיתים, ירו בו וקברו אותו. חברי ארגון "משחררי הגליל" נלכדו באפריל 2004, לאחר שביצעו שורה של פיגועי ירי לעבר רכבי ביטחון. במהלך תקרית ירי בצומת בית רימון, שבו השתמשו חברי הארגון בנשקו של שייחט, נורה ונהרג חטיב.

 

הנאשמים מצדם, ששבו וטענו לאורך כל הדרך כי הם חפים מפשע, הפנו בעבר אצבע מאשימה לעבר היחידה המרכזית במרחב העמקים. נוג'ידאת אמר ב-2004 כי "ימ"ר עמקים תופר תיקים לאנשים חפים מפשע. הפעילו עליי לחץ נפשי ולחץ פסיכולוגי. אמרו לי שיהרסו לי את הבית ויחקרו גם את ההורים שלי, אז נשברתי".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
שריף עיד ויוסף סביח. צילום ארכיון
צילום: חגי אהרון
באדיבות משפחת גפסו
אולג שייחט ז"ל
באדיבות משפחת גפסו
"המדינה כשלה". עו"ד פלדמן
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים