שתף קטע נבחר

לראות טלוויזיה בסמארטפון

השבוע הושק בישראל מקלט עידן+ אלחוטי לסמארטפונים וטאבלטים. אפשר לצפות בו ללא הגבלה ובלי לבזבז חבילת גלישה בערוצים 1,10,22,23,33. כן תתבקשו לשלם אגרה לרשות השידור

טלוויזיה בסלולר אינה המצאה חדשה, אך עד כה זה היה אפשרי דרך חיבור אינטרנט. בעוד שישנה אפשרות לחבילת גלישה ללא הגבלה, לא כל הערוצים החופשיים בישראל משודרים 24/7, ולא תמיד השידור חלק. לשם כך השוק ה"מירון" - מקלט שידורי טלוויזיה דיגיטלית. בישראל המקלט מתחבר לשירות עידן + שדרכו תקבלו את הערוצים 1,10,22,23,33 וערוץ הכנסת הפופולרי תמיד.

 

 

משדר לכל כיס

המכשיר הוא בגודל של קופסת גפרורים, ושוקל פחות מהטלפון שלכם. תקבלו איתו תקבלו נרתיק נשיאה קטן וכבל מיקרו USB להטענה. בתוך הממיר הקטן ישנה סוללה המספיקה לכשלוש שעות שידור, כשניתן להטעין תוך כדי השימוש בבית או באוטו (עם מתאם נפרד). מקדימה נמצא כפתור הפעלה בודד, ומאחור תמצאו אנטנה טלסקופית שאפשר לנתק, ולחבר במקומה אנטנה אחרת.

 

עובד היטב בטאבלטים וסמארטפונים (צילום: סיאנו) (צילום: סיאנו)
עובד היטב בטאבלטים וסמארטפונים(צילום: סיאנו)

 

התקנה

המירון מתחבר למכשירי אפל (עם iOS 5.1 ואייפון 4S ומעלה) ולמכשירי אנדרואיד 2.3 ומעלה, דרך חיבור Wi-Fi Direct, כלומר חיבור ישיר בין הטלפון למכשיר. השיטה הזו מונעת גלישה בויי פיי בזמן שאתם מחוברים למקלט אך מבטיחה טווח טוב ותמונה חלקה.

 

אל המירון מתחברים כך: מדליקים את המכשיר, מחפשים את רשת ה-Wi-Fi שנושאת את שם המכשיר, ממש כמו שהייתם מחפשים ראוטר רגיל, מכניסים את הסיסמה ומתחברים. ההתקנה יכלה להיות קלה מאוד, לו רק היו טורחים לכתוב במקום בולט מה הסיסמה להתחברות אליו. לאחר נבירה בחוברת ההוראות מצאנו כי הסיסמה היא Meron. טעות בסיסמה, אגב, לא מניבה תגובה כלשהי, הטלפון פשוט שומר את הרשת ולא עובד.

 

האפליקציה

כדי לצפות בשידורים יש להתקין את האפליקציה הייעודית של סיאנו, יצרנית מירון - SianoTV. האפליקציה חינמית ומתאימה לאייפון, אייפד ומכשירי אנדרואיד. באייפון השימוש נוח למדי, כשההגדרה מתחילה עם סריקה אחר הערוצים הזמינים ומשם ניתן ישר לצפות. אם תאפשרו לאפליקציה לדעת את המיקום שלכם, לא שזה עוזר במשהו, היא תמשיך להפעיל את אנטנת ה-GPS ברציפות עד שתסגרו אותה ידנית.

 

באנדרואיד לעומת זאת אין מסך ברוכים הבאים, אתה פשוט נזרק לתוך האפליקציה ואמור לנסות להבין מה לעשות שם. יתרה מכך, באנדרואיד (לפחות בגלקסי S2 הפופולרי) אין אפשרות הקלטה ולא מדריך שידורים או EPG כמו באפליקציה לאייפון.

 


 

ההתחברות לשידור אורכת כארבע שניות והתמונה איכותית ומוצלחת. אין הפרעות או רעשים כל עוד תהיו ברדיוס הקליטה. מבדיקה שערכנו הטווח הוא כשבעה מטרים במבנה ללא קירות.

 


 

תאימות 

אם תנסו להשתמש במכשיר אפל ישן יותר מ-4S, שכן מותקנת עליו iOS 5.1 ומעלה, הוא יגלה שהשידור לא פועל רק כשממש תפעילו את הערוץ, ולא בשלב ההגיוני שהוא לפני ההורדה. את השידורים לא תוכלו לקלוט במחשב פשוט כי אין אפליקציה כזו כרגע, אך זו מגבלה תוכנתית שכן תאורטית, אין סיבה שזה לא יעבוד. למי שבכל זאת מעוניין בשידורים במחשב, אפשר לרכוש מתאם שכזה ב-99 שקל בחנויות המחשבים בארץ. למתחכמים שבינינו, אפשר לחבר את הסמארטפון אל הטלוויזיה או אל מסך המחשב ולהשתמש בו כמסך טלוויזיה לכל דבר. עם זאת העלות של הסמארטפון, אי הנגישות שלו בזמן שהוא מחובר לטלוויזיה, והעלות של המירון גבוהים בהרבה מפשוט לרכוש ממיר עידן + רגיל.

 


 

טוב גם בחו"ל

הממיר הקטן ניתן לשימוש גם באירופה, אסיה (לא כולל סין וקוריאה), דרום אמריקה ואפריקה. בכל מקום שתגיעו תוכלו להתחבר אל שידורי החינם הזמינים באותו אזור.

 


 

כמה עולים שידורים בחינם?

המירון עולה 325 שקלים. סיאנו מבטיחה "שימוש חינם ללא כל תשלום עבור זמן אוויר או אינטרנט". ובכן אכן אין תשלום עבור זמן אוויר או אינטרנט, אבל חינם זה לא. פנינו לרשות השידור ושאלנו האם המירון נחשב כממיר החייב באגרה? "כל מכשיר בעל פוטנציאל קליטה מחוייב באגרה. גם המכשירים המתוארים בפנייה הם בעלי פוטנציאל קליטה ולכן המחזיקים בהם חייבים באגרת הטלוויזיה", אמרו ברשות השידור.

 

המירון הוא מכשיר שעובד היטב וממלא את המטרה שלו ללא מגבלות מיותרות. אך האפליקציה ובמיוחד הגירסה שלה לאנדרואיד מפחיתה מהחוויה ומאירה את המכשיר באור שלילי. ברגע שהאפליקציה תקבל עדכון נחוץ, המירון יהיה פתרון מעולה לטלוויזיה בסלולרי. 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיאנו
יש! חינוכית 23 בסמארטפון!
צילום: סיאנו
מומלצים