שתף קטע נבחר

פרס: נדבר עם חמאס, אם יקבל תנאי הקוורטט

הביקורת הנוקבת מצד הליכוד על אמירתו אמש, לא מרתיעה את הנשיא פרס. היום הוא מיקד את ההצהרות המדיניות בחמאס בעזה: "הם צריכים להחליט אם פניהם לשלום או לירי. אין פסול בלדבר איתם אם נקבל תשובה"

נשיא המדינה, שמעון פרס, לא נרתע מהסערה שחוללו דבריו על התהליך המדיני. יממה אחרי שהחמיא לנשיא הפלסטיני אבו מאזן ועורר ביקורת חריפה מצד מפלגת השלטון, שב הנשיא פרס להתייחס ליחסים עם הפלסטינים, הפעם בדגש על עזה: "שואלים על חמאס, למה לא מדברים עם חמאס? אין בזה שום דבר רע אם מקבלים מהם תשובה". הוא הבהיר כי בטרם זה יתאפשר, על חמאס לקבל את תנאי הקוורטט.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

פרס, שנשא דברים בפני ראשי העדות הנוצריות לרגל השנה החדשה, הבהיר עם זאת כי "חמאס ועזה צריכים להחליט מה הם רוצים - מלחמה או שלום. ישראל תשמח לראותם מגיעים להישגים ובונים. אין לנו סיפוק מכך שאזרחים בעזה סובלים, אם הם לא יירו - לא יירו עליהם".

 

הנשיא נפגש עם ראשי העדות הנוצריות (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הנשיא נפגש עם ראשי העדות הנוצריות(צילום: אוהד צויגנברג)

פרס בטקס בבית הנשיא, היום (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
פרס בטקס בבית הנשיא, היום(צילום: אוהד צויגנברג)

 

לדברי הנשיא הישראלי, "אנחנו מוכנים לדבר עם חמאס אבל הם לא. הם חייבים לקבל את תנאי הקוורטט. אלה לא התנאים שלנו אלא של הקהילה הבינלאומית. הם צריכים להחליט אם פניהם לשלום

או ירי". לפי הקוורטט לענייני המזרח התיכון, המורכב מארה"ב, האיחוד האירופי, האומות המאוחדות ורוסיה, על חמאס להפסיק את הטרור, לקבל ההסכמים הקודמים ולהכיר במדינת ישראל.

 

פרס הוא בין אלו שמתנגדים נחרצות לנהל משא ומתן עם חמאס במצב הנוכחי שבו הם לא מכירים במדינת ישראל. "אני מאמין שהישראלים, כמו הערבים, ירצו לראות סוף לסכסוך", הוסיף הנשיא. "זו לא רק תשוקה, זה חייב להיות מושג, ואנו צריכים לפעול למען זה". הוא התייחס גם לכספים שהעבירה ממשלת קטאר לפלסטינים והצהיר כי "עליהם לנצל את הכסף שקיבלו מקטאר לבנייה ולא לרקטות. זו הדעה של רוב הישראלים".

 

הליכוד גינה, גורמים במרכז ובשמאל יצאו להגנתו

אתמול הצהיר הנשיא כי "עלינו להשלים את הסכם השלום עם הפלסטינים ללא דיחוי ולומר ביושר שמדינה דו-לאומית מסכנת את הציונות, היהדות והדמוקרטיה של מדינת ישראל". הוא הוסיף כי "מדינה דו-לאומית מסכנת את הציונות, היהדות והדמוקרטיה", ותקף בחריפות את מהלכי ממשלת נתניהו: "יש לשנות גישה כוחנית לגישה מתונה של הידברות". הוא גם שיבח את אבו מאזן ואמר ש"הוא המנהיג הערבי היחיד שקם ואומר בפומבי כי הוא בעד שלום ונגד טרור".

 

דבריו אלו גררו תגובה מצד הליכוד שבה נאמר כי "מצער מאוד שנשיא המדינה בוחר להביע דעה פוליטית אישית שמנותקת מעמדת הציבור בישראל לגבי אבו מאזן סרבן השלום". ראש מטה ההסברה של המפלגה, ח"כ גלעד ארדן, מסר כי "מצער עוד יותר שהנשיא בוחר להציג דווקא בפני שגרירים עמדה פוליטית שמעודדת את הגינויים לישראל בזירה הבינלאומית. לצערנו, אבו מאזן, שסירב אפילו להצעתו של אולמרט, מעדיף לחבור לחמאס ולפעול נגד ישראל בכל זירה אפשרית".

 

להגנתו של פרס יצאו גורמים מהמרכז והשמאל, בהם יו"ר התנועה ציפי לבני, שציינה: "נשיא המדינה אמר את האמת על מצבה של מדינת ישראל. האמת היא שמדינת ישראל מבודדת, והיעדרו של התהליך המדיני רק מבודד אותה עוד יותר ופוגע בביטחונה. הוא לא אמר את זה במסגרת קמפיין. הוא אמר את זה כי הוא כואב את המצב כבר הרבה זמן".

 

גם יו"ר העבודה, שלי יחימוביץ', הדגישה: "האמירה שפרס מעודד את גינוי ישראל בעולם היא אמירה שפלה. השתלחות הליכוד בנשיא, אחד מסמלי מדינת ישראל, היא תוקפנית ובזויה". לטענת יחימוביץ', פרס עוצר בגופו מתקפות על ישראל ומהווה את "השגריר הטוב ביותר שלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס נואם. "אין סיפוק מהסבל בעזה"
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים