שתף קטע נבחר

איזה עובדים מחפשים בגוגל?

מאיר ברנד, מנכ"ל גוגל ישראל חושף היכן הוא מצפה למצוא את העובדים הבאים שלו (גם בחוג לספרות) ומדגיש: "אם הייתי מוצא כפליים אנשים מצוינים גם הייתי מעסיק אותם". וגם, יושב ראש בנק דיסקונט מציג את הסכנה הגדולה הטמונה לחינוך בישראל. השניים אומרים את הדברים בשידור המיוחד של ynet ותנועת הכל חינוך – צפו בשידור המלא

חברת גוגל זוכה לעיתים קרובות בתואר "מקום העבודה הטוב בעולם", אך מסתבר כי כרטיס הכניסה למקום העבודה הזה לא ניתן רק לבוגרי הפקולטות למדעי המחשב. מנכ"ל גוגל ישראל חושף בשידור המיוחד של ynet ותנועת "הכל חינוך", היכן ומה הוא מחפש אצל עובדיו העתידיים: "אנחנו מחפשים מצוינות לא רק בתחומי מדעי המחשב, אלא מכל התחומים שיש. אנשים מצוינים יש גם במחלקה לספרות וגם במחלקה למזרח תיכון ובמחלקה בהיסטוריה". ברנד הוסיף: "יש אנשים מצוינים בישראל, אבל אם הייתי מוצא כפליים אנשים מצוינים גם הייתי מעסיק אותם". בשידור המיוחד משתתפים גם יושב ראש בנק דיסקונט יוסי בכר, ומנכ"ל מרכז טאוב, פרופסור דן בן דוד. 

 

ברנד שובר את המיתוס לפיו צעירים שלא סיימו תואר אקדמי, מצליחים לא פחות מאשר חבריהם שלמדו באוניברסיטאות ובמכללות: "צריך להיזהר מסטיגמות, סטיב ג'ובס וביל גייטס הם בעלי רקע אנליטי הם אהבו מתמטיקה. בגוגל מצאנו התאמה בין השכלה גבוה להצלחה במקום העבודה. יש יוצאים מהכלל, אבל המדיניות נקבעת על-פי הרוב".

 

הוא החמיא לעובד הישראלי, אך הדגיש כי הוא תוצר של מערכת חינוך ישנה יותר: "המשאב האנושי בישראל הוא יוצא דופן, ביזמות שלו, בחדשנות ובחשיבה מחוץ לקופסא. הוא עומד בתחרות בינלאומית בצורה מאד מכובדת. חשוב לא לנוח על זרי הדפנה, כי מה שאנחנו רואים עכשיו זה תוצרים של מערכת של לפני 20 ו-30 שנה".

 

חתני פרס נובל מדברים חינוך - היכנסו לעמוד המיוחד

 

הפרופסור דן בן דוד הדגיש במהלך השידור את החשיבות של ההשכלה התיכונית והאקדמית: "אנשים שלא גמרו תיכון מתחילים בשכר מינימום, רק בגרות תוסיף לך כמה אלפי שקלים בחודש ותואר אוניברסיטאי מעלה לרמה אחרת". הוא הוסיף: "הילדים שמסיימים בית ספר יעברו מקום עבודה כל שלוש שנים, הם חייבים להיות מצוידים בארגז כלים מתאים ממערכת החינוך".

 

בכר התייחס לאחת הסכנות המוחשיות ביותר למערכת החינוך - הפערים החברתיים: "החזקים ימצאו דרך להשלים את החינוך שלהם ואילו החלשים יישארו מאחור". הוא הדגיש כי יש למנוע הפרטה של המערכת: "אנחנו צריכים ליצור מערכת שלא תזדקק לשיעורים פרטיים למשל".

 

יושב ראש בנק דיסקונט הגיב גם למדיניות של ממשלות ישראל שאינן כופות לימודי ליבה על המגזר החרדי: "ברגע שמדינה לוקחת תפקיד יש דברים שהיא כופה, אנחנו משלמים מחירים יקרים, במקרים הללו צריכה להגיע מנהיגות שתגיד – חינוך לכולם. וזה לא קורה בגלל שיקולים פוליטיים".

 

גם הפרופסור בן דוד התייחס לסוגיה ואמר: "מדינות מערביות אומרות, אתה כהורה לא יכול לא לשלוח את ילדך ללימודים. אם חינוך כמו תרופות, מציל חיים. משהו נדפק במערכת היחסים שלנו עם העולם החרדי".

 


פורסם לראשונה 04/01/2013 18:10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מאיר ברנד. מחפש אנשים מצוינים
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
ד"ר יוסי בכר. למנוע הפרטה
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
פרופ' דן בן דוד. חינוך מציל חיים
צילום: ירון ברנר
מומלצים