שתף קטע נבחר

הודו: בצל המשפט, אונס קבוצתי נוסף נחשף

חמישה מהנאשמים באונס שהוציא את ההודים לרחובות התייצבו בבית המשפט. במקביל, אונס קבוצתי נוסף של צעירה נחשף. הפעם, השוטרים שלא טיפלו בתלונה הושעו מתפקידם

בזמן שהודו עוקבת אחר תחילת משפטם של חשודים באונס קבוצתי ורצח שהוציא המונים לרחובות, המדינה מזועזעת מעוד אונס ורצח של צעירה. בשבת נמצאה גופתה של צעירה בת 22 בעיר נואידה, שעל פי המשטרה נאנסה ונרצחה. חמישה מהחשודים באונס שהצית מחאה המונית הובאו היום (יום ב') לבית המשפט לשמוע את האישומים נגדם, ושניים מהם הציעו להעיד נגד חבריהם בתמורה להקלה בעונשם. בית המשפט קבע כי ההליך יהיה סגור לתקשורת, כפי שנהוג במשפטי אונס.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

על רקע התלונות על טיפול כושל של הרשויות במקרי אונס, בקורבנות ובפושעים, הודיעה המשטרה כי ארבעה שוטרים שהיו מעורבים בטיפול במקרה הושעו מתפקידם. אמה של הצעירה טענה כי הם לא טיפלו בתלונתה, כשסיפרה שבתה נעדרת ביום שישי. לדבריה, השוטרים לא הראו כל עניין באיתורה והעלו את האפשרות כי ברחה כדי להתחתן עם חבר. גופתה נמצאה למחרת, חצי ערומה. המשפחה טוענת גם כי החשוד המרכזי בפשע, שבשמו נקבה, לא נעצר.  

 

הנאשמים מובאים לבית המשפט, הבוקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנאשמים מובאים לבית המשפט, הבוקר(צילום: AFP)

מפגינים בניו דלהי, אתמול. הרחוב דורש צדק מהיר ונוקשה, אך פעילים חוששים מפגיעה בזכויות אדם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים בניו דלהי, אתמול. הרחוב דורש צדק מהיר ונוקשה, אך פעילים חוששים מפגיעה בזכויות אדם(צילום: AFP)

 

במקביל הובאו הבוקר חמישה מהחשודים באונס הקבוצתי שהתפרסם לשמיעת האישומים נגדם בבית המשפט.

החשוד השישי הוא קטין והוא יישפט בהליך נפרד. שניים מהם העבירו בקשה להפוך לעדים במשפט ולספק ראיות מפלילות נגד חבריהם לפשע, בתמורה לעונש קל יחסית. התביעה הודיעה בשבוע שעבר כי בדיקות DNA אישרו כי כתמי דם שנמצאו על בגדי הנאשמים הם דמה של הנאנסת. 

 

הסטודנטית בת ה-23 מהודו נאנסה והוכתה באכזריות על ידי שישה גברים באוטובוס בניו דלהי, בעת שנסעה עם חברהּ, שהוכה גם הוא. היא מתה לפני שבועיים בבית חולים בסינגפור אחרי 13 יום שבהם נאבקה על חייה בשל הפגיעות הפנימיות הקשות שספגה. מאז שנודע על המקרה, יצאו המונים לרחובות בדרישה לספק ביטחון לנשים, לשפר את הטיפול בקורבנות ולפעול בנחישות נגד הפושעים. הממשלה פרסמה נתונים שלפיהם אישה נאנסת בהודו כל 20 דקות.

 

שוטרות בהודו. החל גיוס 2,500 שוטרות (צילום: AP) (צילום: AP)
שוטרות בהודו. החל גיוס 2,500 שוטרות(צילום: AP)

 

"אנחנו רוצים צדק". מפגין דורש חוקים קשים יותר, אך פעילים טוענים שיש צורך בהליך משופר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"אנחנו רוצים צדק". מפגין דורש חוקים קשים יותר, אך פעילים טוענים שיש צורך בהליך משופר(צילום: AFP)

 

הרחוב ההודי רוצה צדק מהיר וקשה, ומפגינים רבים אף תבעו עונש מוות לאנסים. אולם פעילים חוששים כי הרשויות ירמסו זכויות אדם במאמציהם להיענות לזעם הציבורי. לטענת ארגונים ומומחים משפטיים, הודו זקוקה לשיטור טוב יותר ולהליך משפטי משופר, ולאו דווקא לחוקים חדשים כמו עונש מוות לאנסים. ארגוני נשים מקווים שהמחאה תביא לשינוי אמיתי ויעיל,

שכבר החל – ייסוד הליך משפטי מזורז לקורבנות פשיעה מינית ולהוספת 2,500 שוטרות לכוח המשטרה בדלהי.

 

בינתיים נשקלים צעדים נוספים. בסוף השבוע הביעו מנהיגי רוב מדינות המחוז בהודו תמיכה בתוכנית להוריד את גיל שיפוט הקטינים מ-18 ל-16. העונש המקסימלי לקטינים הוא שלוש שנים בלבד. ועדה ממשלתית בודקת את האפשרות לקבוע בחוק הטלת עונש מוות על אנסים או ליישם סירוס כימי. היא תגיש את המלצותיה עד 23 בינואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אנחנו רוצים צדק". מפגין בהודו
צילום: AFP
מומלצים