שתף קטע נבחר

הסטודנטים מנסים לשכנע להצביע: שיחות וקרמבו

באוניברסיטה העברית החליטו לנקוט יוזמה ולשכנע תושבים בירושלים לגשת לקלפי ביום הבחירות, ללא קשר למפלגה אליה יצביעו. "אנחנו מנסים להסביר להם שזה משהו חברתי ואל רק עבור עצמם", אומרת יו"ר האגודה

סטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים ניסו הבוקר (יום ו') לשכנע את העוברים והשבים ברחוב בצלאל בבירה לממש את זכותם ביום הבחירות, שיחול בשלישי הבא. האמצעים: שיחות, מוזיקה וקרמבו לכל מי שנעצר בדוכן, אחד מיני רבים ברחוב, אולם הניסיון לשכנע לא תמיד עבד.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

לא כולם השתכנוע. היום בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
לא כולם השתכנוע. היום בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

הסטודנטים בפעולה. לצאת מהאדישות    (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הסטודנטים בפעולה. לצאת מהאדישות (צילום: גיל יוחנן)

 

ממוצע ההצבעה הארצי בבחירות הכלליות עמד בבחירות האחרונות על 65 אחוז, ויש גורמים שונים שמנסים לשנות את התמונה באמצעות קמפיינים נרחבים. האם זה משכנע מישהו? לא בטוח. "אני לא מאמין שיש לזה השפעה ושזה

 יזיז משהו למישהו", אומר בן. "הכול במערכת הפוליטית זה איומים וסחטנות, אתה לא יודע מי יושב בקלפי ומי סופר את התוצאות. קורים כל הזמן דברים מתחת לפני השטח שאין לנו השפעה עליהם. האמת שלא אכפת לי כל כך מה יהיו התוצאות, אולי זה בגלל שבאתי מקיבוץ".

 

אבל היו גם אחרים, כמו נעמי רולף למשל, שמספרת כי הגיעה במיוחד מברלין כדי לממש את זכותה. "כבר 10 שנים אני חיה בחו"ל, אבל כל פעם אני עומדת קשובה", היא אומרת. "כשאני יודעת שיש בחירות אני מחפשת כרטיס ומגיעה לממש את זכותי. אני אזרחית ישראלית וזו חובה בסיסית שלי. זו דרך להשתתף במה שקורה כאן כי זה חשוב לי גם מבחינה בינלאומית. הבחירות האלה יצאו באמצע בסמסטר ובכל זאת ביטלתי את השיעורים והגעתי לביקור מולדת של 10 ימים על מנת לבחור".

 

עוד בחדשות ynet:

 

את אנה טולדנו בת ה-24, סטודנטית להנדסה, אנחנו מוצאים בדוכן השכנוע. היא עלתה לישראל מצרפת לפני שמונה שנים ולדבריה חשוב לה להעלות את אחוזי ההצבעה. "אני שומעת הרבה מאוד אנשים שאוהבים לקטר ועדיין נשארים פה. הם רואים עצמם כחלק מהמדינה אבל לא מצביעים", היא אומרת. "בסופו של דבר, כל קול שלהם עשוי לקרב את המפלגה שלהם לכנסת. הרבה אנשים אומרים שזה לא עוזר ומאוכזבים מהנציגים שלהם בכנסת, אבל אני מסבירה להם שלהצביע לא עולה כסף".

 

טולדנו מספרת כי הוא שומעת את "הצעירים מדברים כל הזמן נגד הפוליטיקה ונגד המדינה, אבל אני חושבת שלא הכול פה שחור. לא נעשים פה רק דברים רעים. מדברים על צדק חברתי ועל כלכלה הוגנת, אז מי שמדבר צריך לקרוא על המפלגה שמתאימה לו ולהצביע לה. לדעתי זה נותן תחושה טובה למי שמצביע לדעת שכל מה שקורה זה גם בעזרתו".

 

יו"ר אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית, יעל סיני, אומרת כי חייבים לקחת אחריות ולהעיר את הציבור, ללא קשר לזהות ההצבעה. "אני חושבת שאפשר לעשות את ההפרדה הזאת בגלל שעצם ההצבעה מעודדת מעורבות, ביקורת ואכפתיות", אומרת סיני. "אנשים יכולים להצביע בקלפי לפי מה שמדבר אליהם. ראיתי פה היום בלבול וייאוש בגלל שאנשים לא מוצאים את עצמם בין ההתבטאויות של הפוליטיקאים. הפעילות שלנו גורמת לאנשים להבין שהם עושים משהו חברתי ולא רק בשביל עצמם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים. נתקלו גם בסירוב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים