שתף קטע נבחר

העבודה נשארת באופוזיציה, ביקורת על יחימוביץ'

העבודה קיימה דיון סוער בעקבות האכזבה בבחירות ועל הפרק שאלת הכניסה לממשלה. חלק מהחברים הטיחו האשמות קשות כלפי היו"ר יחימוביץ': "את לא יכולה לקבל החלטות לבד", אמר מיקי רוזנטל וח"כ בן אליעזר אמר: "הוותיקים הורחקו"

מפלגת העבודה לא תצטרף לקואליציה שמרכיב ראש הממשלה בנימין נתניהו: פחות משבוע לאחר שתוצאות הבחירות העניקו למפלגת העבודה 15 מנדטים בלבד, התכנסו היום (ב') חברי המפלגה לישיבת סיעה ראשונה בתל אביב ובה דנו בניתוח מה שהוגדר במערכת הפוליטית ככישלון. חלק מחברי הרשימה מתחו ביקורת חריפה על אופן ההתנהלות של יושבת הראש שלי יחימוביץ' וטענו כי היא לא מסרה עדכונים במהלך מערכת הבחירות. חברי הסיעה החליטו להישאר באופוזיציה ויחימוביץ' עצמה אמרה בדיון: "לא ניכנס לקואליציה".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

ממשלה גדולה? באירופה מסתדרים עם 18 שרים

100 שנה למלחמת השפות: בטכניון ילמדו ברוסית

 

בין המבקרים של יחימוביץ' חברי כנסת ותיקים כמו בנימין (פואד) בן אליעזר ואיתן כבל וגם חברי כנסת חדשים כמו מיקי רוזנטל ואראל מרגלית. רוזנטל ביקר את יחימוביץ' על כך שלא עדכנה את חברי הרשימה על השיחה שקיימה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר פרסום תוצאות הבחירות, שבה אמרה לו: "הוכרע שנשב באופוזיציה". חברים נוספים ברשימה אמרו ליחימוביץ': "באת לדיון, לא כדי למסור הודעות".

 

גורם שנכח בישיבה אמר כי "כבל דיבר על התהליכים הדמוקרטיים במפלגה ופירט על החוקה. הוא לא אמר מפורשות, אבל נראה שמטרתו הייתה להזכיר שפריימריז צריכים להיראות באופק. לא מחר, אבל בתקופה הקרובה".

 

ביקורת חריפה על יחימוביץ'. מחוץ לישיבת הסיעה, היום (צילום: עופר עמרם ) (צילום: עופר עמרם )
ביקורת חריפה על יחימוביץ'. מחוץ לישיבת הסיעה, היום(צילום: עופר עמרם )

 

חברי הכנסת בן אליעזר ונחמן שי וחברי הכנסת המיועדים עומר בר-לב ומרגלית אמרו בדיון כי לדעתם צריך להיכנס לשיח עם הקואליציה, כדי לא להישאר מחוץ למשחק הפוליטי. חלק מהחברים ברשימה הביעו ביקורת קשה על ההחלטה האסטרטגית של יחימוביץ' להצהיר שבועיים לפני הבחירות: "לא ניכנס לממשלת נתניהו".

 

רוזנטל הטיח ביחימוביץ': "את לא יכולה לקבל החלטות לבד, אנחנו מצפים שתגידי לנו אם מתנהל משא ומתן". ח"כ איתן כבל הדגיש בדיון שהוא היה ראש צוות התגובות ודברים יצאו לפרסום לפני שהספיק להגיב ובלי שהייתה לו שליטה. כבל ביקר את יחימוביץ' על כך שהתנהלה לבד ולא שיתפה את חברי הרשימה. גם ח"כ נחמן שי אמר דברים דומים.

 

"צריך עמדה מדינית ברורה". ח"כ בן אליעזר (צילום: עופר עמרם ) (צילום: עופר עמרם )
"צריך עמדה מדינית ברורה". ח"כ בן אליעזר(צילום: עופר עמרם )

 

מס' 2 ברשימה, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, אמר בדיון כי חלק מהעמדות של יחימוביץ' בתחום הכלכלי הרחיקו קהלים. הרצוג אמר כי "איבדנו מנדטים למרצ משמאל אחרי שקרצנו למתנחלים ואיבדנו מנדטים גם למרכז אחרי ההחלטה שלא להיכנס לממשלה".

 

ח"כ בן אליעזר אמר שמפלגת העבודה לא יכולה לפעול בלי עמדה מדינית ברורה. "הרחיקו את הוותיקים", ציין בן אליעזר. חבר הכנסת המיועד אראל מרגלית אמר כי "מפלגת העבודה צריכה אמירה מדינית ברורה ותוך חודש להביא מתווה מדיני ברור". מרגלית אף הדגיש בטון חריף שהתוכנית הכלכלית של העבודה אינה טובה ושצריך להביא תוכנית טובה וישימה ולהקים צוות שיבדוק כניסה לקואליציה. הצעתו להקים צוות כזה נתקלה במהלך הדיון בהתנגדות גורפת.

 

יחימוביץ': "ללפיד השקפת עולם קפיטליסטית"

יחימוביץ' עצמה אמרה בסיום הדיון כי "סיימנו ישיבה טובה, עמוקה ופורייה ברוח טובה במיוחד. לשמחתי, ניתן כאן גיבוי כמעט מקיר לקיר להחלטה המאוד ברורה ומוצקה שלנו שלא לחבור לממשלת נתניהו ולהיות אופוזיציה לוחמת אך במקביל מאוד מאוד אחראית והדבר הזה יודגש".

 

יו"ר העבודה אף תקפה את שותפיו הצפויים של ראש הממשלה ואמרה כי "אנחנו ניאבק יום יום, שעה שעה, נגד מדיניותו של בנימין נתניהו ושותפיו ואין הבדל גדול בין השותפים. גם לפיד, גם בנט וגם נתניהו הם אנשים עם השקפת עולם קפיטליסטית קיצונית ביותר. יצא שם רע מאוד לאופוזיציה בשנים האחרונות, זה קרה כיוון שהאופוזיציה לא תפקדה. היא הייתה ענק חסר ערכים. אנחנו נראה לציבור מה זה להיות אופוזיציה".

 

"לא נכנסים לממשלת קיצוצים"

אנשי המשמרת הצעירה של העבודה קיבלו את פניהם של חברי הכנסת הוותיקים והחדשים וניסו לעודד אותם להימנע מכניסה לקואליציה. "לא נכנסים לממשלת קיצוצים" ו"לא נכנסות לממשלת הפרטות", קראו המפגינים.

 

חבר הכנסת המיועד מרגלית אמר לפני כינוס הסיעה כי "הגיע הזמן לדיון רציני ועמוק גם בנושא הזה וגם בנושאים אחרים. התכנסנו גם לדון למה הצלחנו או פחות הצלחנו, ולאנשים יש מה להגיד".

 

ח"כ כבל, שעשוי להתמודד מול שלי יחימוביץ' על תפקיד יו"ר המפלגה, אמר לפני הכינוס היום כי "יש הבדל גדול בין אופוזיציה לבין שאר התהליכים הפנימיים, נא לא לערבב בבקשה". ח"כ בן אליעזר אמר: "יש בן אדם אחד שיכול לצטט אותי וזה אני. לא שמעתם ממני בשום קונסטלציה שאני רוצה קואליציה, הכול תלוי בנו".

 

מפגינים נגד כניסה לקואליציה. צעירי העבודה, היום (צילום: עופר עמרם ) (צילום: עופר עמרם )
מפגינים נגד כניסה לקואליציה. צעירי העבודה, היום(צילום: עופר עמרם )

 

"אין שום סיבה לשבת בממשלה". שפיר (צילום: עופר עמרם ) (צילום: עופר עמרם )
"אין שום סיבה לשבת בממשלה". שפיר(צילום: עופר עמרם )

 

"אם ראש הממשלה מזמין, צריך לשמוע". מיכאלי (צילום: עופר עמרם ) (צילום: עופר עמרם )
"אם ראש הממשלה מזמין, צריך לשמוע". מיכאלי(צילום: עופר עמרם )

 

מזכ"ל המפלגה וחבר הכנסת המיועד חיליק בר שב על עמדתה של היו"ר יחימוביץ' שפסלה כאמור במהלך מערכת הבחירות הצטרפות לממשלת נתניהו. לדבריו, "כניסה לקואליציה עומדת בניגוד גמור לערכיה של מפלגת העבודה. אנחנו צריכים להשתקם באופוזיציה ולהגיד לציבור בישראל דבר אחד: או

שאנחנו מנהיגים את המדינה בבחירות הבאות או שנהיה אופוזיציה לוחמת בבחירות הבאות. אם נשב בקואליציה זו תהיה טעות היסטורית. עשינו את זה מרצח רבין ועד עכשיו והציבור העניש אותנו, לא ניתן לציבור להעניש אותנו שוב".

 

גם חברי כנסת מיועדים נוספים הביעו לפני הדיון התנגדות לכניסה לממשלה החדשה. מרב מיכאלי אמרה כי "דעתי ידועה, אם יש ממשלה ימנית וקפיטליסטית העבודה חייבת להיות באופוזיציה. אחרי שאמרנו את זה, אם ראש הממשלה מזמין, צריך לשמוע מה שיש לו להגיד כמובן".

 

מיקי רוזנטל נשמע נחרץ עוד יותר: "אני רק בעד אופוזיציה. העם החליט שאנחנו נלך לאופוזיציה ואנחנו נלך לאופוזיציה". סתיו שפיר הצטרפה אליו ואמרה: "הבטחנו לבוחרים, אין שום סיבה בעולם לשבת בממשלה של ביבי שהולכת בדיוק במדיניות שנגדה יצאנו במחאה ושבשבילה באופן אישי אני נמצאת בפוליטיקה".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 28/01/2013 12:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר העבודה יחימוביץ'
צילום: מוטי קמחי
צילום: ירון ברנר
"הגיע הזמן לדיון רציני". מרגלית
צילום: ירון ברנר
"יש הבדל בין אופוזיציה לשאר התהליכים". ח"כ כבל
צילום: עופר עמרם
מומלצים