שתף קטע נבחר

יועץ משפחת השופט: ילדיו תומכים בו ובאים אליו

לראשונה מאז התפוצצה פרשת השופט החשוד שהיכה את ילדיו, נמסרה תגובה בשם משפחתו. "ילדיו תומכים בו בשעה זו ורוצים אך בטובתו", נטען בהודעת יועץ התקשורת של משפחת השופט. קרוביו תוקפים את הדיווחים המוטעים על הפרשה ומפנים אצבע מאשימה כלפי "שופטים בדימוס שחורצים את דינו"

בסביבתו של השופט ממרכז הארץ החשוד בהכאת ילדיו מגיבים לראשונה לטענות נגדו. יועץ התקשורת של משפחת השופט פרסם הערב (שבת) מכתב בשם משפחתו שבו כתבו: "נדהמנו לראות ולשמוע שיש מי שגוזר את דינו של השופט מבלי שיש בידיו בדל מידע על הפרשה תוך הישענות על מידע מעוות, פוגעני ולא מדויק". הם ביקשו להדגיש כי השופט מעולם לא נשלח לסדנה לטיפול באלימות, שירות הרווחה לא ביקר בביתו ועוד לפני החקירה החל בטיפול וייעוץ משפחתי מיוזמתו האישית.

 

הפרוטוקולים של "השופט המכה": "למגר אלימות"

גורמים במשטרה: היו ראיות נגד "השופט המכה"

 

בהודעת יועץ התקשורת של משפחת השופט נטען כי "ילדיו תומכים בו בשעה זו ורוצים אך בטובתו". עוד נכתב מטעם בני משפחתו כי מאז שהילדים עברו למשמורת משותפת "הם מעולם לא סירבו להגיע לבית אביהם. ההיפך הוא הנכון. הילדים רצו וביקשו להגיע לבית האב אף מעבר להסדרי הראייה המוסכמים, וכך היה".  

 

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

 

לפי הודעת יועץ המשפחה, "הילדים מתפקדים ברמה גבוהה ולא התקבל כל דיווח מאנשי המקצוע המלווים את המשפחה על אירועים חריגים כלשהם". בסביבת החשוד הפנו אצבע מאשימה כלפי "שופטים בדימוס שלוקחים חלק בחריצת דינו של השופט על בסיס מידע מוטעה".

 

מכתב התגובה של קרובי השופט נחתם בבקשה: "אנו עוברים תקופה מטלטלת וקשה ביותר. נדע להתמודד איתה, חרף כל הקשיים. אנו מבקשים, בכל לשון של בקשה, שלא לשכוח שמדובר באבא, אימא, ילדים, סבא וסבתא, שרואים ושומעים את כל שמתפרסם בכלי התקשורת, ולגלות את מידת האחריות הראויה".

 

השופט החשוד בבית המשפט. "עובר תקופה קשה ומטלטלת" (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
השופט החשוד בבית המשפט. "עובר תקופה קשה ומטלטלת"(צילום: שאול גולן)

 

שלוש שנים לאחר התלונה הורה בשבוע שעבר היועץ המשפטי לממשלה למשטרה לחקור את השופט החשוד. ההחלטה התקבלה לאחר עיכוב ממושך ורק בעקבות הביקורת הציבורית שלוותה לחשיפת הפרשה. לפי משרד המשפטים הסיבה לכך הייתה בין היתר – "תקלה משרדית".

 

במשך כל אותם שנים המתינו חוקרי משטרת ישראל לאישורו של וינשטיין כדי לעמת את השופט עם החשדות נגדו. החוקרים כבר גבו עדויות מהילדים ואף תחקרו את גרושת השופט, אולם למרות החשד הסביר כלפיו לא ניתן לחקור אותו עד לאישור של היועץ המשפטי לממשלה, בשל היותו שופט.

 

היועץ המשפטי לא נענה לבקשתם במשך שלוש שנים, בין היתר מכיוון שדרש בירורים נוספים מטעם המשטרה ורשויות הרווחה לגבי המצב העדכני של מרקם היחסים בבית המשפחה. בהודעת משרד המשפטים בשבוע שעבר, לאחר שהפרשה עלתה לכותרת, נמסר כי "לאחר ששקל את מכלול נסיבות העניין, לרבות אלה הכרוכות בסיטואציה משפחתית מורכבת ורגישה זו, החליט היועץ המשפטי לממשלה להורות על חקירתו של השופט באזהרה".

 

פסיקות עבר של השופט בנוגע לאלימות (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
פסיקות עבר של השופט בנוגע לאלימות(צילום: שאול גולן)

 

בהודעת משרד המשפטים נכתב עוד כי בנוגע לעיכובים הארוכים שחלו בטיפול בפרשה, "אנו מביעים צער על כך שהטיפול בנושא והבירורים השונים שהיועץ המשפטי ביקש לברר לצורך השלמת התמונה, התארכו מעבר לנדרש בעניין שכזה, בין היתר עקב תקלה משרדית. עם זאת, היועץ המשפטי סבר כי בפרשה משפחתית רגישה שכזו, ראוי לערוך השלמות ובירורים נדרשים, בטרם קבלת החלטה בנדון".

 

בתגובה להחלטה לפתוח בחקירה אמרו עורכי דינו של השופט אלי זהר ורועי בלכר: "אין לנו ספק כי החקירה תסתיים מבלי שינקטו נגד השופט הליכים כלשהם. אנו מקווים שההחלטה תתקבל במהרה על מנת שמשפחתו תשוב לשגרת חייה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט החשוד
צילום: שאול גולן
מומלצים