שתף קטע נבחר

המבקר: למנות אישה ליו"ר ועדת ביקורת המדינה

מבקר המדינה הצטרף למבקרים שמוחים על מיעוט הנשים בממשלה וקרא למנות יושבת ראש לוועדה בכנסת שהוא עצמו נוהג להופיע בה, אף שזו עתידה לעבור לידי ש"ס

בממשלה ה-33, שיצאה אמש לדרך, אמנם יכהן מספר שיא של ארבע שרות, אבל עדיין מדובר במיעוט מבוטל לעומת 18 השרים. היום (ג')הצטרף למוחים גם מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא. לדבריו, נוכח הייצוג הנשי המועט בממשלה ובכנסת, ראוי יהיה למנות אישה לתפקיד יו"ר הוועדה לביקורת המדינה.

 

עוד בערוץ החדשות:

חזרות גנרליות: קרי בישראל, האבטחה לשיא

נשק כימי בסוריה? "אנשים נחנקו ברחוב ובבית"

 

עם חלוקת התיקים, התברר כי סביב שולחן הממשלה יישבו שרת המשפטים ציפי לבני, שרת התרבות והספורט לימור לבנת, שרת הקליטה סופה לנדבר ושרת הבריאות יעל גרמן - וגם כי ייצוג הנשים בראשות ועדות הכנסת מצומצם. בשלב זה מסתמן כי בראש ועדות הכנסת הגדולות כמו חוץ וביטחון, ועדת הכלכלה והוועדה לביקורת המדינה כלל לא יכהנו נשים.

 

ועדת הכלכלה מיועדת למפלגת העבודה, הגדולה מבין סיעות האופוזיציה, ושם לא ברור עדיין אם יעמוד בראשה ח"כ איתן כבל או ח"כ אבישי ברוורמן. הוועדה לביקורת המדינה, לעומת זאת, ככל הנראה תועבר לידי ש"ס, מעצם היותה המפלגה השנייה בגודלה בכנסת, אולם המבקר ציין: "בהיות הוועדה לביקורת המדינה בכנסת הוועדה שבה משרדנו מופיע ואף מקבל בקשות למתן חוות דעת, ודאי שהייתי מברך על הצבת אישה לתפקיד רם זה".

 

המבקר שפירא כבר התבטא בעבר בנושא, והצהיר כי יש לערוך העדפה מתקנת ולשלב יותר נשים בתפקידי מפתח ציבוריים. "כבר בדבריי בכנסת, לאחר הצהרת האמונים, אמרתי בין היתר כי יש לעשות העדפה מתקנת", הוא הזכיר, "ובתוך כך התכוונתי אף לאיוש נשים בתפקידי ניהול בכירים".

 

המבקר שפירא ציין כי הוא חזר על עמדתו זו גם בכנס שנערך על ידי נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, ובאותה הזדמנות גם הציג נתונים לגבי שיעור הנשים המועסקות במשרד המבקר. "הנחתי את הממונה על מעמד האישה במשרדנו לחתור אף הוא לקיום הנחיה זו", הוא הוסיף. "נאמן לגישה זו, אשמח גם אם נשים במשרדנו יתמודדו על תפקיד מנהל/ת חטיבה במכרז הקרוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המבקר יוסף שפירא
צילום: גיל יוחנן
מומלצים