שתף קטע נבחר

 

המונים ברומא: הנוצרים חוגגים את הפסחא

לעיני המונים שהתכנסו ברומא, נושא האפיפיור פרנסיסקוס את דרשתו. לפני כן ציינו את חג הפסחא גם בכנסיית הקבר בירושלים, המקום שבו על פי האמונה הנוצרית ישו נצלב, נקבר וקם לתחייה

כמעט 2,000 שנה לאחר צליבתו של ישו, מציין העולם הנוצרי כבכל שנה את חג הפסחא. גם בירושלים ציינו את המועד בו על פי האמונה הנוצרית ישו קם לתחייה וזמן קצר לאחר מכן הגיע החלק המרכזי של החגיגות - האפיפיור החדש פרנסיסקוס עורך דרשה בפני ההמונים בוותיקן.

 

הפטריארך הלטיני פוואד טוואל, השלישי בהיררכיה הנוצרית-קתולית בישראל, הוביל הבוקר את מיסת הבוקר בכנסיית הקבר ברובע הנוצרי שבעיר העתיקה בירושלים. כנסיית הקבר ממוקמת בסופה של הוויה דולורוזה, ולפי האמונה זהו האתר שבו ישו נצלב, נקבר וקם לתחייה.

  

חג הפסחא, שנחשב לאחד החשובים עבור הנוצרים, מסמל את צליבתו של ישו, תחייתו מן המתים ועלייתו לשמיים. החג עצמו, שחל תמיד ביום ראשון של השבוע, נחשב אירוע שמח ביותר, אולם התקופה שקודמת לו מוקדשת לצום ולאבל, זכר לעינויים שעבר ישו. לחגיגות הפסחא נלוות אגדות ילדים המספרות על ארנבת הפסחא שמחלקת ביצים וממתקים בסלסלת קש - ומכאן נגזרים סמלי החג: ביצים מקושטות וארנבים משוקולד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים