אפשר ביס, מיקי? עוגת שוקולד של מיקי שמו
מתכון של עוגת שוקולד אוורירית ותפוחה עם המון אבל המון קקאו, שכיף לאכול אותה גם לאחר שהיא מתקררת
המרכיבים:
8 חלמונים
1 כוס דמררה
1/2 כוס שמן "אפיולה"
8 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח מנופה
1/2 שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלמונים וסוכר הדמררה לקצף בהיר במשך כ-10 דקות.
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים והסוכר הלבן לקצף יציב במשך כ-7 דקות.
- מקפלים את קצף החלמונים לקצף החלבונים לקערה אחת.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו ומכניסים בהדרגה לתוך הקצף היציב ולבסוף מוסיפים בהדרגה את השמן.
- מרססים את התבנית ריסוס קל - לא חובה!
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-40 דקות.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
עוגת שוקולד
צילום: חגי דקל
מומלצים