שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אורן דאי
    חגיגה לצמחונים: ארז מכין סלטים קלויים
    ארז קומרובסקי הוא אמנם קרניבור מדופלם אבל דווקא ביום העצמאות, חגם של חובבי הבשר, הוא מעדיף להתרכז בירקות. אל דאגה - יש גם מנה בשרית אחת. בתפריט: קבב בשר טלה וחצילים, בייגל שום ירוק, סלט פלפלים חריף, כרובית צלויה ועוד

    ובכן רבותי עוד כמה ימים נשב כולנו ליד המנגל בצ'ארלס קלור, נשים לנו את כסאות הפלסטיק שלנו על איי התנועה ובשולי האוטוסטראדות, נעצום עיניים ונדמיין שאנחנו בחיקו החמים של הטבע.

     

    עוד בנושא

     

    נאטום אוזנינו לרעש המכוניות שמביאות עוד ועוד שיפודי פרגיות מושרות ב"תבלין עוף" עם פפריקה, על מקלות במבוק מסין. ננפנף במרץ בקרטון איקאה משומש ונדליק את הפחמים שקנינו בתחנת הדלק הסמוכה.

     

    עוד פעם ננפנף? ברור שכן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
    עוד פעם ננפנף? ברור שכן(צילום: מוטי קמחי)

     

    נניח על הגריל את האנטריקוט ה"מופשר מיושן טרי" שהגיע אלינו מפולניה בפריזר ואת מקלות הקינמון העטופים בקבב המעובד. נחגוג את יום הולדתה של מדינתנו הקסומה באש ובתמרות עשן.

     

    למי שכן מנפנף
    10 הדיברות של המנגל / רפי אהרונוביץ'
    הילדים יוצאים למדורה? יופי, זה בדיוק הזמן לאסוף את החבורה הפרטית שלכם, את הבית הכי מרווח ואת מכשיר הגריל הכי מתוחכם שיש בסביבה. רפי אהרונוביץ' מסדר לכם גם את התפריט, וגם את עשרת הדיברות להפקת מנגל מוצלח
    לכתבה המלאה

    כל עיתוני סוף השבוע, אתרי האינטרנט, תכניות הבישול בטלוויזיה מפציצים אותנו ברגעים אלה ממש במתכוני בשר ועוף שכדאי כבר עכשיו להשרות אותם במרינדה.

     

    כל חברת בשרים ראויה, רשת סופרמרקטים ובעלי קצביות מעניקים לנו מחסדיהם הקולינריים ונותנים לנו מרשמים מדויקים לסטייק המושלם, לפרגית המוצלחת מכולן, או להמבורגר הכי עסיסי.

     

    נכון, אני ממש לא צמחוני ואפילו קרניבור איום ונורא אבל החלטתי הפעם דווקא לתת דגש על ירקות לצד המנגל.

     

    אל דאגה - יש גם מתכון של קבב אבל דווקא ביום שהוא חגיגה של בשרים ושיפודים לרוב - החלטתי להביא לפניכם מספר מתכונים לפיקניק מושלם בחיק הטבע, בלי הרבה בשר. שיהיה חג שמח.

     

    קבב חצילים מושלם

    המרכיבים:

    1 קילוגרם בשר טלה (ירך + מכסה צלעות) טחון גס פעמיים

    1-2 חצילי בלאדי קלופים ושרופים על האש

    5-6 שיני שום ירוק, כתושות

    6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (עם החלק הלבן והירוק)

    1 כפית זרעוני כמון, קלויים וכתושים

    2 פלפלים אדומים חריפים, קצוץ דק ומגולען

     

    טוב, יש מתכון בשרי אחד. קבב חצילים הורס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    טוב, יש מתכון בשרי אחד. קבב חצילים הורס(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מסננים את בשר החציל הקלוי ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר. מערבבים עם בשר הטלה הטחון, השום הכתוש, הבצל הירוק, הפלפל והכמון. מתבלים במלח לפי הטעם.
    2. יוצרים מהתערובת קבבים מאורכים וצולים על הגריל. (היזהרו לא להוסיף יותר מדי חצילים).
    3. מומלץ להגיש עם טחינה חמצמצה.

     

    בייגל שום ירוק

    המרכיבים:

    1 קילוגרם קמח פוקאצ'ה

    700 גרם מים קרים

    30 גרם שמרים טריים

    2 ראשי שום ירוק, קצוצים עם העלים שלהם (מקפידים להוריד את הקרומים והגבעול העצי)

    1/3 כוס שמן זית עדין

    1.5 כף מלח ים

     

    המומחיות של קומרובסקי. בייגל שום ירוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    המומחיות של קומרובסקי. בייגל שום ירוק(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את השמרים וממולים עד שלא יהיו גושים. מוסיפים את המים הקרים ולשים מספר דקות עד שנוצר בצק גמיש.
    2. מוסיפים את המלח, השום הקצוץ ושמן הזית וממשיכים בלישה עוד מספר דקות.
    3. מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית ומכוסה בניילון ומשהים כשעה.
    4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ויוצרים מהם מעין נקניקים ארוכים. סוגרים לצורת בייגלה. מתפיחים כשעה נוספת ואופים בטמפרטורה של 230 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שהלחם מרגיש לכם טרי.

     

    טיפ: אפשר לצפות את הלחם בשומשום ובמקרה הזה לפני שסוגרים את הבייגלה מרטיבים את נקניק הבצק במים ומגלגלים על השומשום כדי שיידבק היטב.

     

    סלט כרובית צלויה

    המרכיבים:

    1-2 כרוביות, צעירות ולא גדולות מדי

    מעט שמן זית עדין

    מלח ים גס, לפי הטעם

    פלפל לבן גרוס, לפי הטעם

    1 כפית זרעוני קימל שלמים

    מיץ מ-2 לימונים

    1-2 דבש פרחי בר

    1 כוס עלי שמיר, קצוצים דק

     

    כרובית צלויה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    כרובית צלויה(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הכרוביות ל-1/4. משמנים בשמן זית. בוזקים עליהן מלח ים גס, פלפל לבן גרוס וזרעוני קימל.
    2. צולים על גריל הפחמים מספר דקות מכל צד ומוציאים מהגריל.
    3. מטפטפים עליהם מיד מיץ לימון וכף דבש. מוסיפים את עלי השמיר ומגישים מיד.

      

    סלט פלפלים חריפים ושומר

    לכל מי שחושש מקצת חריף: אל דאגה הפלפלים החריפים הם לא בשיא חריפותם בתקופה הזאת של העונה.

     

    המרכיבים:

    6-8 פלפלים ירוקים חריפים

    3 שומרים צעירים וטריים

    מיץ מ-2 לימונים

    1/3 כוס שמן זית

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. קולים את הפלפלים הירוקים על גריל הפחמים ואחרי שהם "נשרפים" מכל הצדדים, מכניסים לניילון ל-10 דקות. קולפים ומגלענים אותם וחותכים את הפלפלים לרצועות אורך.
    2. מנקים את השומרים וחותכים לקוביות קטנטנות, 1/2 ס"מ לערך.
    3. מפזרים על קוביות השומר את המלח והלימון. משרים למשך 5 דקות.
    4. מערבבים עם הפלפל החריף הקלוי ומטפטפים שמן זית מעל.

     

    סלט בצל בגריל עם סומק ואורוגולה

    המרכיבים:

    8 בצלים בינוניים (ועדיף המאורכים שישעדיין בשווקים ונקראים בצלי "טורפדו")

    1 אגודת אורוגולה צעירה, מופרדת מהגבעולים

    1.5 כף סומק איכותי (בלי מלח לימון)

    4-5 כפות שמן זית

    מלח ים גס, לפי הטעם

    פלפל שחור, גרוס טרי לפי הטעם

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. צולים את הבצלים בגריל עד שהם מתרככים כהוגן. נותנים להם להתקרר מספר דקות וקולפים את הגלד החיצוני שנשרף. מפרידים לגלדים נוספים ובוזקים עליהם מלח ופלפל שחור בנדיבות. מטפטפים שמן ומפזרים סומק.
    2. מערבבים עם עלי האור וגולה הצעירים שניקיתם ומגישים מיד.

     

    סלט פטרוזיליה ובוטנים קלויים

    טיפ: איך יודעים שהפטרוזיליה טרייה? פשוט מאד, ממששים ומרגישים את העלים.

     

    המרכיבים: 

    2 אגודות פטרוזיליה, צעירה וטרייה

    1-1.5 כוסות בוטנים קלויים עם הקליפה החומה הדקה

    מיץ מ-2 לימונים

    מלח ים גס

    1/3 כוס שמן זית

    1 כף זרעוני כוסברה, קלויים וכתושים

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים. מערבבים את העלים עם המלח, מיץ הלימון הסחוט הטרי, זרעוני הכוסברה הקלויים והכתושים. שוברים את הבוטנים הקלויים גס ומוסיפים לפטרוזיליה.
    2. מטפטפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים מיד.

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    לא לקרניבורים בלבד. סלט פטרוזיליה ובוטנים
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים