שתף קטע נבחר

דרישה בבן גוריון: שירותים בלי מגדר

שתי סטודנטיות פתחו במאבק לפתיחת שירותים לא ממוגדרים במוסד האקדמי: "ללכת לשירותים זו פעולה בסיסית, אבל נוצר מצב שאנשים בעלי נראות מגדרית שאינה נורמטיבית, מנסים להתחמק מזה". ההנהלה הציעה להן להשתמש בשירותי הנכים

כשעתליה ישראלי-נבו נכנסת לשירותי הנשים באוניברסיטת בן-גוריון שבה היא לומדת, לעתים קרובות היא נתקלת במבטים ואף בהערות מעליבות. "הם טועים לחשוב שאני גבר, בגלל שהנראות שלי היא לא של אישה נורמטיבית", הסבירה ישראלי-נבו, אישה טרנסג'נדרית, "אומרים לי 'זה שירותי נשים, מה אתה עושה פה?'". באחרונה היא והדוקטורנטית יעל חזן פתחו במאבק לפתיחת שירותים לא ממוגדרים באוניברסיטה, כדי לחסוך מעצמן ומאחרים את החוויה הלא נעימה הזו.

 

עוד עדכונים בחדשות ynet:

עם ג'ולי: ה-G8 הכריז מאבק באונס במלחמה

מהכנרת ועד אשדוד: צפו בפתיחת עונת הרחצה

דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

"ללכת לשירותים זו פעולה אנושית בסיסית, אבל אני לא נכנסת לשירותי גברים ולא מעוניינת להיכנס לשם, ובשירותי הנשים אני מקבלת מבטים", העידה ישראלי-נבו. "לכאורה זה משהו נורא טריוויאלי ומובן מאליו, אבל נוצר מצב שאני, ועוד אנשים בעלי נראות מגדרית שאינה נורמטיבית, מנסים להתחמק מזה וללכת לשירותים מרוחקים ומבודדים".

 

חזן פותחת את הדלת. באוניברסיטה טוענים שהנושא בבדיקה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
חזן פותחת את הדלת. באוניברסיטה טוענים שהנושא בבדיקה(צילום: הרצל יוסף)

 

ישראלי-נבו וחזן פנו להנהלת האוניברסיטה בבקשה להסב מספר חדרי שירותים במבנים המרכזיים לשירותים לא ממוגדרים, אולם המכתב ניסחו השתיים בסיוע רכזת השוויון המגדרי ותחום ההטרדות המיניות של אגודת הסטודנטים, טרם הניב פירות. האוניברסיטה ניהלה עמן דין ודברים, אך בסופו של דבר התעקשה כי הן ייאלצו להשתמש בשירותי הנכים.

 

"אמרנו שזה לא פתרון, כי שירותי נכים מיועדים לאוכלוסיית נכים. הצורך שלנו לא צריך לעלות על זה של אנשים עם בעיות נגישות", הבהירה ישראלי-נבו. "זה מאוד מתסכל. ההרגשה היא שלא מקשיבים למה שאנחנו אומרות". השתיים העתיקו את מאבקן גם לפייסבוק, שם נפתח השבוע דף בשם "שירותים לא ממוגדרים". בראש העמוד מופיע איור של דמות שמינה לא ידוע, התוהה אם להיכנס לשירותי הבנות, שם יצעקו עליה, או לשירותי הבנים, שם ירביצו לה.

 

עמוד הפייסבוק שפתחו הסטודנטיות. במוסדות בעולם זה קיים ()
עמוד הפייסבוק שפתחו הסטודנטיות. במוסדות בעולם זה קיים

 

שתי הסטודנטיות גם ניסחו עצומה, שעד כה צברה כ-250 חתימות, שקוראת לכל ציבור הסטודנטים ואנשי הסגל באוניברסיטה לתמוך במאבקן. בעצומה צוין עוד כי "באוניברסיטאות לא מעטות

בעולם, ובעיקר בארצות הברית, הוקמו והוסבו תאי שירותים לשירותים לא-ממוגדרים. כך קרה באוניברסיטת ניו-יורק, באוניברסיטת וושינגטון, באוניברסיטת שיקגו ועוד. אנחנו קוראות להנהלת האוניברסיטה להיענות לפנייתנו ולתרום ליצירת מרחב אפשרי לכולם ולכולן".

 

מאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון נמסר כי "האגודה תומכת בדרישתן של הסטודנטיות לקביעת שירותים לא ממוגדרים בקמפוס ואף פנינו בעניין להנהלת האוניברסיטה. לצערנו אנו לא רואים נכונות מצד ההנהלה לקדם את הנושא". מאוניברסיטת בן-גוריון נמסר בתגובה: "הנושא נמצא בבדיקה על-ידי הגורמים הרלוונטיים באוניברסיטה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעל חזן. "מרחב אפשרי לכולם"
צילום: הרצל יוסף
מומלצים