שתף קטע נבחר

"איראן שילשה את מספר הצנטריפוגות בנתנז"

על פי דיפלומטים, מספר הסרכזות המתקדמות במתקן הגרעיני בנתנז מגיע ל-600, אך הן עדיין לא מעשירות אורניום. הדבר מצביע על יכולת טכנולוגית וחומרי גלם להגברת קצב ההעשרה

דיפלומטים טוענים שאיראן שילשה את מספר הסרכזות (צנטריפוגות) להעשרת אורניום במתקן הגרעין המרכזי שלה בנתנז בשלושת החודשים האחרונים. על פי הדיפלומטים, שביקשו לשמור על עילום שם, מספרן מגיע כעת ל-600.

 

עוד עדכונים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

הם ציינו כי המכונות עדיין לא מייצרות אורניום מעושר וכי ייתכן שחלקן הותקנו באופן חלקי בלבד. עם זאת, אם הדבר נכון הרי שזהו הסימן האחרון לכך שאיראן ממשיכה בתוכנית הגרעין שלה, בזמן השיחות עם המעצמות שהתחדשו לאחרונה, ללא תוצאות. איראן טוענת שתוכניתה הגרעינית נועדה לצרכים אזרחיים, כמו הפקת חשמל, מחקר ורפואה, ואילו ישראל וארה"ב טוענות כי טהרן מנסה לייצר פצצה גרעינית.

 

הצבת הסרכזות המתקדמות גם ממצביעה על האפשרות שלאיראן הטכנולוגיה וחומרי הגלם לייצר סרכזות שיכולות להעשיר במהירות גבוהה יותר מאלו הנוכחיות. הדבר עולה בקנה אחד עם דיווחים בתקשורת האיראנית בחודש שעבר, שלפיהם הרפובליקה האיסלאמית שוקדת על ייצור 3,000 צנטריפוגות מתקדמות להעשרת אורניום.

 

בתחילת החודש הודיעה הטלוויזיה הממלכתית באיראן על פתיחת שני מכרות אורניום חדשים ומתקן עיבוד חדש לאורניום. שני המכרות ממוקמים באזור סגאנד, כמה מאות קילומטרים מהמפעל החדש שבאזור ארדקאן.

 

בפברואר פרסמה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) דו"ח על תוכנית הגרעין האיראנית, שבו נכתב כי הרפובליקה האיסלאמית מחזיקה ב-167 ק"ג של אורניום מועשר ברמה של 20 אחוזים ואף התקינה 180 צנטריפוגות מתקדמות במתקן בנתנז. כמה ימים לאחר מכן הראה ה"טלגרף" הבריטי תמונות לוויין שצולמו בינואר, המוכיחות שאיראן מייצרת מים כבדים במתקן בעיר אראק, הממוקמת 150 ק"מ דרומית-מערבית לבירה בטהרן. התמונות מוכיחות שטהרן מנסה לייצר פצצה גם באמצעות פלוטוניום ולא רק בעזרת העשרת אורניום.

 

אולם לצד זאת פורסם בתחילת החודש ב"וול סטריט ג'ורנל" מפי גורמים בכירים ישראלים, אמריקנים ואירופאים כי מנהיגה העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, החליט להגביל את הפעילות הגרעינית של המדינה. לדבריהם, משמעות הדבר היא שתוכנית הגרעין תפעל בתחומי ההגבלות שישראל דורשת. על פי הערכתם, מדובר בניסיון למנוע משבר חריף בין איראן לקהילה הבינלאומית לפני הבחירות ביוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד מבקר בנתנז
צילום: AP
מומלצים