שתף קטע נבחר

ניו זילנד התירה נישואים חד מיניים - 13 בעולם

מדינת האי הייתה הראשונה באזורה לאפשר לזוגות גאים להינשא כשקבעה כי נישואים הם ברית שלא תלויה במגדר. מחוקקים פצחו בשיר אהבה מאורי עם היוודע התוצאות

לקול שירה ומצהלות פעילים אזרחיים, הכיר היום (יום ד') הפרלמנט בניו זילנד בנישואים חד-מיניים. ניו זילנד הפכה כך למדינה לראשונה באזור אסיה הפסיפית לעשות כן, ולמדינה ה-13 בעולם לאפשר נישואי גאים. הפרלמנט קבע כי נישואים הם ברית בין שני אנשים שלא תלויה בהגדרה המגדרית שלהם. 77 הצביעו בעד החוק ו-44 התנגדו.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

הצופים ביציע המבקרים ואפילו מספר מחוקקים פרצו בשיר לאחר הכרזת התוצאה. הם שרו שיר אהבה מאורי בשפת המקור.

 

צפו בשירה הסוחפת בפרלמנט:

 

תומכי החוק ממתינים מחוץ לפרלמנט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תומכי החוק ממתינים מחוץ לפרלמנט(צילום: AFP)

מאות המתינו לתוצאות מחוץ לפרלמנט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מאות המתינו לתוצאות מחוץ לפרלמנט(צילום: AFP)

 

"עבורנו, אנחנו יכולות להרגיש עכשיו שוות לכל אחד אחר", אמרה טניה פנפיאל ברמודז, בנקאית שהוסיפה שהיא כבר רואה עצמה כנשואה לבת זוגה סוניה פריי, אבל שמחה לקבל תעודה כעת המעידה על כך. "זה אומר שאנחנו יכולות לחוש ביטחון וצדק כשאנחנו מכנות זו את זו רעייה".

 

נאומה של המחוקקת לואיסה וול, שניסחה את החוק, זכה לתשואות בעמידה מהפרלמנט. היא כינתה את השינוי בחוק "הדרך שלנו לריפוי" והצהירה: "בחברה שלנו, המשמעות של נישואים היא אוניברסאלית – זוהי הצהרת אהבה ומחויבות לאדם מיוחד".

 

ראשי המפלגות הורו למחוקקים להצביע בנושא על פי צו מצפונם. וול היא מחוקקת ממפלגת הלייבור שבאופוזיציה, אך החוק זכה גם לתמיכת ראש הממשלה ג'ון קי. "לדעתי, נישואים הם עניין אישי מאוד בין שני אינדיבידואלים", הסביר קי, "ובסופו של דבר זהו חלק מהשוויון בניו זילנד המודרנית".

 

מאז 2005 קיימת בניו זילנד אפשרות לברית זוגיות אזרחית, שמעניקה זכויות רבות לבני זוג בני אותו מין. החוק החדש יאפשר להם לראשונה גם לאמץ ילדים ויביא להכרה בנישואים במדינות אחרות. הוא ייכנס לתוקף בסוף אוגוסט.

 

"זה ממש ענק", אמרה ג'ילס אנגוס ברני, עורכת דין שנסעה כשעה וחצי לפרלמנט כדי לצפות בהצבעה עם זוגתה, דבורה המבלי, שטסה במיוחד למקום. "זה ממש חשוב לי, פשוט לא ייאמן". ברני אמרה שהיא ובת זוגה מתכננות חתונה מסורתית וגדולה בהקדם האפשרי.

 

בשורת השינוי המגיעה מניו זילנד עשויה להפעיל לחץ על שכנותיה ללכת בדרכה. באוסטרליה לא נראה שחקיקה כזו זוכה לתנופה ברמה הפדרלית. ראש הממשלה ג'וליה גילארד הצהירה על התנגדותה לנישואים חד-מיניים אך חלק ממדינות המחוז שוקלות לאפשר זאת. אך רודני קרום, מנהל ארגון "שוויון בנישואים", אמר כי מאז יום שישי חתמו אלף אנשים על סקר מקוון שבו הצהירו כי ייסעו להתחתן בניו זילנד השכנה.

 

"יש ביקוש גדול לזה באוסטרליה. הרבה יטוסו לניו זילנד להינשא. נמאס להם לחכות שהממשלה תפעל. אני חושב שזה יניע שגשוג תיירותי", אמר קרום.

 

אולם רבים בניו זילנד מתנגדים לשינוי. הארגון "משפחה במקום הראשון" הגיש לפרלמנט בשנה שעברה עצומה נגד החוק שעליה חתומים 50 אלף אנשים. מאז הוסיפו עוד 25 אלף את חתימתם לעצומה.

 

"מבחינה היסטורית ומבחינה תרבותית, נישואים הם בין גבר לאישה, ואסור לגעת בזה", אמר מייסד הארגון, בוב מקוסקרי. הוא אמר שעל המחוקקים היה להעמיד את הנושא למשאל עם ולא להכרעת הפרלמנט בלבד. אך ייתכן שהדבר לא היה משפיע על התוצאות, שכן סקרים מראים שכשני שלישים מהניו זילנדים תומכים בנישואים חד מיניים.

 

ניו זילנד מצטרפת לשורה של מדינות שמכירות בנישואים חד מיניים: הולנד, בלגיה, ספרד, קנדה, דרום אפריקה, נורבגיה, שבדיה, פורטוגל, איסלנד, ארגנטינה ודנמרק. באורוגוואי אישרו מחוקקים בשבוע שעבר את החוק שהנשיא צפוי לחתום. גם תשע מדינות בארה"ב מכירות בנישואי גאים, ובימים אלה מתחולל מאבק משפטי בנושא בבית המשפט העליון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבדרנית הניו זילנדית לינדה טופ וזוגתה דונה מחוץ לפרלמנט
צילום: AFP
מומלצים