שתף קטע נבחר

מהבית לאתר האשפה השכונתי ב-3 דקות

די למריבות של מי מוריד את הזבל, די לניחוחות הלא נעימים שעולים מהשקית הרטובה בכיור ודי לשקיות שנוזלות בחדר המדרגות - מערכת מיוחדת הבנויה מ-2 מעברים, האחד לאשפה רטובה והשנייה לאשפה יבשה, תסייע לכם לשמור על בית נקי ועל סביבה ירוקה

מתעצלים להוריד את פח הזבל למטה? נמאס לכם מהוויכוחים היומיומיים של מי התור להוריד את האשפה עכשיו? בעיר העתיד הירוקה הזבל שלכם יפנה את עצמו ללא כל מאמץ מצידכם. מערכת פינוי אשפה אוטומטית שנמצאת כבר בשימוש ערים בעולם, מאפשרת תהליך פינוי אשפה יעיל ומהיר.

 

 

מדובר בערים כמו ברצלונה בספרד שהבינו את הפוטנציאל הטמון במערכת כזו ויצרו מערכת שמשנעת פסולת מבתי התושבים לאתר פסולת עירונית, ללא מאמץ מצד התושבים עצמם.

 

  • לעמוד המיוחד של שעת כדור הארץ

 

אהוד שטיין, מנהל אגף איכות הסביבה בעיריית פתח תקווה מסביר כי המערכת עובדת כך שבכל בניין מגורים מותקן פיר במרכזו של הבניין. בכל קומה מותקנות שתי דלתות, המובילות לשני פירים שונים, אחד עבור אשפה רטובה ואחד עבור אשפה יבשה. שקיות האשפה המושלכות לפירים משונעות דרכם באמצעות לחץ אויר המופעל על ידי מערכת אלקטרונית. הפירים עצמם מחוברים למערכת של צינורות תת קרקעיים, מקבליים לקו הביוב, והאשפה מועברת דרכם עד למיכלי ענק, המרוחקים מספר קילומטרים מחוץ לשכונה. כל זאת תוך דקות ספורות. כאשר המיכלים מתמלאים, האשפה מועברת בעזרת משאיות לאתר הפינוי העירוני.

 

 (צילום: עמרם כהן, עיריית יבנה) (צילום: עמרם כהן, עיריית יבנה)

 

לדברי שטיין, מעבר לנוחות שהמערכת הזו מאפשרת עבור הדיירים, היא מונעת גם כניסה של משאיות לתוך השכונה ומפגעי ריח שנובעים מהימצאות האשפה במיכלית פתוחה בבניין. "כיום חוק תכנון ובניה מחייב את הקבלנים לבנות פירים כאלו בכל בניין מעל עשר קומות", הוא אומר. "במקומות מסוימים בעולם זה קיים כבר עשרים שנה. בארץ המערכת נכנסה רק עכשיו כי זה מייקר את הבניה אבל היא מונעתרעשים של משאיות שעוברות בשכונה וריחות לא נעימים".

 

 

שטיין מתכוון לשכונה הירוקה ביבנה החדשה שרק לאחרונה השלימה את הבניה של המערכת הזו, המכונה "מערכת פינוי אשפה פניאומטית". מלבד יבנה, ישנן עוד עיריות שהתלהבו מהפרויקט ובוחנות כיצד ניתן ליישם אותו כעת אצלן.

 

המערכת שהותקנה ביבנה היא חלק מהתהליך שמקיימות ערי פורום ה-15 לקידום סביבה ירוקה, בהתאם למדיניות שקבע בנושא המשרד להגנת הסביבה.לדברי עו"ד לינור שגיא, מנהלת הפרויקטים בפורום ה-15, המטרה העיקרית של הפורום בנושא הוא צמצום הפסולת האורגנית עד למצב שבו לא מוטמנת פסולת באדמה כלל.

 

 (צילום: עמרם כהן, עיריית יבנה) (צילום: עמרם כהן, עיריית יבנה)

 

"ישנן דרכים רבות לצמצם את כמות הפסולת כאשר מערכת פינוי אשפה פנאומטית היא רק אחת מהן", מסבירה שגיא."אנחנו כפורום מעודדים כל פתרון שיאפשר הפרדה של פסולת במקור ומניעת הטמנה. זאת כל עוד הוא נח לתושבים, ישים מבחינה תקציבית וישים מבחינת תשתית ותפעול. העיריות שהן חלק מהפורום כבר היום פועלות בכיוונים האלו ומפרידות אשפה במקור כל אחת בשיטותיה ובדרכיה."

 

עם זאת, מציינת שגיא, ישנן גם גישות אחרות בנושא, לפיהן אין צורך בהפרדת הפסולת במקור, מאחר והטמנת הפסולת עצמה היא האחראית העיקרית לפליטת גזי החממה ולכן צריך לצמצמה עד לביטולה המלא.

 

(צילומים באדיבות עמרם כהן, עיריית יבנה) 

 

  • שעת כדור הארץ - ב-22.4 כולנו מכבים את האור לשעה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי מוריד את הזבל היום?
צילום: shutterstock
מומלצים