שתף קטע נבחר

שיא אבטלה בספרד: "אני מורה אבל אנקה בתים"

עם 27.2 אחוזי אבטלה ברבעון הראשון, מספר המובטלים במדינה מהווה כחמישית מכלל המובטלים בגוש האירו. דניאל גרסיה מקבץ נדבות אבל מאמין שהמצב זמני, לולה דוקמפו לומדת אנגלית ושוקלת לחזור להורים ואחרים פושטים על בנקים

מדריד הודיעה היום (יום ה') כי האבטלה בספרד הגיעה לשיא של 37 שנים. לראשונה בתולדותיה עלה מספר המובטלים בספרד ליותר משישה מיליונים, והוא עומד על שישה מיליונים ו-200 אלף בני אדם – שהם 27.2 אחוזים ברבע הראשון של השנה. בלשכות התעסוקה התורים מתארכים והתושבים נעים בין ייאוש לזעם, ומצפים מהממשלה לפעול.

 

  • עדכוני חדשות נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
  •  

    "אני לא יודעת מה הממשלה צריכה לעשות כי אני לא מבינה בזה, אבל כמובן שהם צריכים לעשות משהו כי כל יום יש יותר מאיתנו", אמר פינה גרסיה, מובטל. הממשלה מצדה ממשיכה לקצץ בהוצאות ולהעלות מסים, כדי להתמודד עם משבר החוב ולהבטיח את הסיוע האירופי, ואלפים יוצאים לרחובות מדי שבוע כדי למחות על כך. "אם הם ימשיכו לקצץ.... ועכשיו שמעתי שגיל היציאה לגמלאות עומד לעלות, אני לא יודע איפה נגמור", תוהה גרסיה.

     

    דניאל גרסיה, מפעיל מלגזה מובטל, פנה לקיבוץ נדבות. "מאמין שהמצב זמני (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
    דניאל גרסיה, מפעיל מלגזה מובטל, פנה לקיבוץ נדבות. "מאמין שהמצב זמני(צילום: רויטרס)

     

    בכמעט שני מיליון בתי אב בספרד אין עבודה לאיש מחברי המשפחה. בעודו עומד בתור בלשכת התעסוקה במדריד, מספר אנחל קרספו שמשפחתו נאבקת להסתדר עם הקצבאות הממשלתיות: "יש ארבעה מאיתנו בבית, ארבעה בוגרים ולאף אחד מאיתנו אין עבודה. אשתי ואני מקבלים קצבה מהממשלה ואנחנו צריכים לשלם משכנתה וזה מה שיותר מדי בשבילנו. אין עתיד. גם לאשתי אין עבודה".

     

    לאחר משבר כלכלי עמוק שהתחיל ב-2008, המשיך בהתפוצצות בועת הנדל"ן בספרד כעבור שנה, ושבעה רבעונים רצופים של עלייה בשיעור המובטלים, רבים מהספרדים אובדי עצות.

     

    "ארגון נפגעי המשכנתאות פושט על בנק בברצלונה" (צילום: AP) (צילום: AP)
    "ארגון נפגעי המשכנתאות פושט על בנק בברצלונה"(צילום: AP)

    מפגינה בכיסא פקיד הבנק (צילום: AP) (צילום: AP)
    מפגינה בכיסא פקיד הבנק(צילום: AP)
     

    לולה דוקמפו היא אחת מקורבנות הקיצוצים בתקציב. היא איבדה את משרתה כמורה בשנה שעברה. כעת היא לומדת אנגלית בתקווה לפתוח אפשרויות נוספות, ובמקביל היא מוכנה לעשות הכול כדי להבטיח את עתידה:

     

    "אם אני לא יכולה לעבוד כמורה, אני בשמחה אנקה חדרי מדרגות. מה עוד אני יכולה לעשות, לפחות אני ארגיש סיפוק. אבל עכשיו אני מרגישה... כאילו אני "ניני" (סלנג ספרדי שמשמעותו צעיר בטלן ועצלן שלא עובד ולא לומד). אבל אני לא חושבת שאני ניני. אבל מה אני יכולה לעשות? אני בת 30 ואני לא עובדת".

     

    הפגנה נגד פינוי בתים מפמפלונה (צילום: AP) (צילום: AP)
    הפגנה נגד פינוי בתים מפמפלונה(צילום: AP)

    הפגנה נגד ראש הממשלה ראחוי לפני חודשיים. "מספיק, התפטר עכשיו!" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
    הפגנה נגד ראש הממשלה ראחוי לפני חודשיים. "מספיק, התפטר עכשיו!"(צילום: רויטרס)

     

    "מחודש יוני לא אוכל עוד לקבל דמי אבטלה. זו הבעיה. מה אעשה? אחזור לבית ההורים? זו השאלה ומה שאני חוששת ממנו.

    כשאני מדברת עם ההורים אני מפחדת לשאול, מה לעשות? לחזור? אני אחוש בושה אם אחזור כי זה לחזור לבית של ההורים".

     

    דניאל גרסיה, מפעיל מלגזה בן 37 מאנדלוסיה, מובטל כבר שנתיים. כשזכאותו לדמי אבטלה פגה, הוא פנה לקיבוץ נדבות ברחובות מדריד כדי לשלם עבור דמי השכירות של חדרו ועבור מזון. על השלט שהוא נושא נכתב: "שלום, שמי דניאל גרסיה ואני מבקש נדבה כדי לשרוד ואני גם מחפש עבודה. תודה". למרות מצבו, הוא שומר על אופטימיות: "אני חושב על זה כעל מצב זמני. המטרה שלי היא להשיג עבודה ולחיות שוב חיים נורמליים".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כספומט במדריד כוסה במדבקות "נילחם בהם" ו"הלאה הטרויקה"
    צילום: AP
    מומלצים