שתף קטע נבחר
צילום: גיל יוחנן

תקציב הביטחון יקוצץ ב-4 מיליארד שקל

בסיס תקציב משרד הביטחון לשנת 2014 יקוצץ ב-4 מיליארד שקל, ויעמוד על סכום של 50.5 מיליארד שקל. תקציב המשרד לשנת 2013 יופחת בהתאם. ההחלטה טעונה את אישורו האישי של ראש הממשלה נתניהו

על פי הצעת תקציב המדינה הבא שהכנתה הושלמה היום (ג') לפנות בוקר, בסיס תקציב משרד הביטחון לשנת 2014 יעמוד על 54.6 מיליארד שקל. עם זאת, ההצעה אינה משקפת עדיין את הקיצוץ שדורש האוצר לבצע בתקציב הביטחון, על מנת לעמוד במסגרת התקציב לשנת 2014.

 

בהצעה נכתב כי "היקף הקיצוץ בתקציב הביטחון יקבע במהלך השבוע הקרוב", אך ל-ynet נודע כי באוצר מתכוונים לדרוש קיצוץ של 4 מיליארד שקל ב-2014 מגודלו המתוכנן של התקציב. ההחלטה טעונה עדיין את אישורו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בשל ההשלכות המשמעותיות של קיצוץ בתקציב הביטחון על סוגיות אסטרטגיות.

  

 

על פי ההצעה, תקציב הביטחון לשנת 2013 יעמוד על סכום של 51 מיליארד שקל, המהווה ירידה של 4 מיליארד שקל לעומת התקציב המקורי שאושר לביטחון ב-2012. 

 

ירידה זו אינה תוצאה של קיצוץ יזום, אלא של תקציב המעבר שהונהג בעקבות הקדמת הבחירות. אם יאושר הקיצוץ שמציע האוצר, רמות התקציב שעליהן מדברים כרגע ירדו עוד יותר. 

 

בפועל, תקציב הביטחון לשנה זו נמוך בקרוב ל-10 מיליארד שקל מהוצאות משרד הביטחון בשנה שעברה.

 

ההוצאות ב-2012 בפועל היו מעל ל-60 מיליארד שקל, בעקבות תוספות רבות שהוענקו למשרד הביטחון לשם מימון פעולות שונות שחלקן גלויות (כמו הקמת גדר מערכת בגבול עם מצרים) וחלקן חשאיות. 

 

 

הגדר החדשה בגבול מצרים. הקפיצה את התקציב (צילום: משה מילנר, לע"מ) (צילום: משה מילנר, לע
הגדר החדשה בגבול מצרים. הקפיצה את התקציב(צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

במסגרת התקציב הקרוב, צפויות גם התוספות הללו להיפגע. התוספות לתקציב הביטחון ממומנות לרוב מעודפים בלתי מנוצלים של משרדים אחרים משנות תקציב קודמות. בשנת 2012 עמד היקף הניצול של תקציבי המשרדים השונים על למעלה מ-100%. לכן, לאוצר יהיה קשה יותר לממן תוספות לביטחון ולחברי הכנסת יהיה קשה יותר לאשרן לאורך השנה.

 

הפרשנות של סבר פלוצקר באולפן ynet

 

גל הרשקוביץ', ראש אגף התקציבים באוצר, מסביר מה עומד מאחורי התקציב:

 

הקיצוץ הנוכחי בתקציב הביטחון, מבוסס על משא ומתן שנערך בין צוותים ממשרד האוצר ומשרד הביטחון, כמו גם על שתי החלטות ממשלה משנת 2012 שקבעו כי בסיס תקציב הביטחון יוקטן ב-4 מיליארד שקל. בשלב זה לא ברור מה יעלה

בגורלה של הדרישה המרכזית של משרד הביטחון לשנת 2013, לקבל תוספת חד פעמית של 3 מיליארד שקל ועוד תוספת קבועה של כחצי מיליארד שקל למימון הוצאות האבטחה של מתקני הגז בים התיכון.

 

הקידוח במאגר "תמר" (צילום: אלבטרוס) (צילום: אלבטרוס)
הקידוח במאגר "תמר"(צילום: אלבטרוס)

 

שומרים על מאגרי הגז

בשל התועלת הכלכלית של שמירה על מאגרי הגז, צפויים ראש הממשלה ושר האוצר להורות לדרגים המקצועיים לעשות ככל שביכולתם כדי לאפשר לחיל הים להתחיל מיידית ביישום תכנית האבטחה שגיבש עבור מתקני הגז.

 

נכון לעתה, לא ברור אם המימון לתכנית זו כלול בתוך התקציב החדש או נתון עדיין לדיון בין משרד האוצר, שם רוצים לראות את משרד הביטחון מוצא מקורות מתוך תקציבו, לפקידי הביטחון.


פורסם לראשונה 07/05/2013 10:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר-ישוב
סוללת כיפת ברזל. קיצוץ בביטחון
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים