שתף קטע נבחר

תארזי את האוהל, טסים לפרל ג'אם באנגליה

ישנים באוהלים, חולקים מקלחות בוציות עם זרים, ונשארים ערים כל הלילה, כי המופעים לא מפסיקים לרגע. אם עדיין לא בחרתם את המופעים אליהם תטוסו בקיץ הקרוב, קבלו את המדריך המלא לפסטיבלי המוזיקה באירופה (וכמה תמונות שיעשו לכם חשק)

כבר לא מעט שנים חלפו מאז הסכר נפרץ, מאז הרשת האינסופית והאמצעים שהשתכללו, עוד ועוד ישראלים יוצאים אל הפסטיבלים מעבר לים. גם השנה בחודשי הקיץ ימצאו את עצמן המשלחות על המטוס: משפחות, חברים וקבוצות של טיולים מאורגנים מישראל יגיעו אל האירועים האירופאים שאותם יזכרו וינצרו למשך כל חייהם. אינספור סיבות ישנן לפקוד את הפסטיבלים השונים ולחוות את הימים הארוכים מלאי ההופעות, אבל כנראה שהמרכזית היא שאנחנו, הישראלים, עדיין לא זכינו לחוות משהו דומה לכך בסביבתנו, למרות הניסיונות.

 

בוץ בפסטיבל גלסטונברי. מוכנים? (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
בוץ בפסטיבל גלסטונברי. מוכנים?(צילום: GettyImages)

 

עד שיגיע היום (והאמת? כנראה שגם אחרי שיגיע) נמשיך לפקוד את המדשאות הגדולות בחו"ל, או לפחות לפנטז עליהם. על הופעה אחר ההופעה של האמנים שאנחנו הכי אוהבים, על השירים שהם פסקול החיים שלנו ועל הצמרמורת בלעמוד שם, מתחת לשמיים, עם עשרות אלפי אנשים, כל אחד מסיפור אחר.

 

כמובן שלא הכל מושלם בפסטיבלים. ישנו הבוץ, ישנה הלינה בשטח באוהלים מתעופפים ברוח ובסוף היום קשה לעמוד על הרגליים. ישנם השירותים הכימיים הסופר-מסריחים ויש שיכורים, רובם מאוד נחמדים, אבל לעיתים אפשר להיתקל בכמה סוררים. עם זאת, אפשר לסמן את המילה מגרעות במרכאות. רבים שפקדו פסטיבלים יוכלו לספר על טעם נרכש, על היכולת המהירה להסתגל אל כל הג'יפה וגם להתאהב בה. ולאלה שלא מסוגלים לישון בשטח כשהרעש במתחמים לא מפסיק, חדר במלון סמוך, לא יגרע מהחוויה.

 

אפשר לישון פה? האוהלים בגלסטונברי (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
אפשר לישון פה? האוהלים בגלסטונברי(צילום: GettyImages)

 

האמת? בשלב קייצי מתקדם שכזה וכשהחמסין כבר בחוץ, זו תהיה משימה לא פשוטה להשיג כרטיסים לאירועים השונים, דרך אתרי הפסטיבלים הרשמיים ומשרדי הכרטיסים באירופה. אבל כאמור, הרשת היא אינסופית ובנוסף לה, ניתן להיעזר במספר חברות ישראליות - שהוקמו בעקבות הסקרנות והתשוקה הגדולה שלנו למוזיקה החיה - המתמחות בלהטיס את הישראלים היישר אל כר הדשא.

 

חו"ל זה פה ממש ממול

אמנם פסטיבלים רבים מתקיימים גם ביבשות אחרות (באמריקה נערכים כמה מהאירועים המפלצתיים ביותר בעולם), אבל בכל זאת בשבילנו, נתמקד בארצות הקרובות אלינו באירופה. למרות שבעולם כולו הדיסטורשנים ברובם שייכים היום לעולם האלטרנטיבי, הפסטיבלים הגדולים באירופה עדיין מחבקים את הרוקיסטים. יהיו אלה הוותיקות, הלהקות שכבר כבשו את העולם לפני עשרות שנים, שייערכו את המופעים המרכזיים.

 

תרימו ת'ידיים באוויר (צילום: AP) (צילום: AP)
תרימו ת'ידיים באוויר(צילום: AP)

 

קחו למשל את היהלום שבכתר, פסטיבל גלסטונברי הענק שנערך מידי שנה בבריטניה ויפתח את שעריו ב-26 ביוני וייערך ארבעה ימים. מארגני הפסטיבל שמים לרוב את הרוק והפופ במרכז העניינים, אבל בכל זאת שומרים שיהיו מספיק סגנונות לכולם. המופע הכי מצופה בפסטיבל הוא זה של "הרולינג סטונס" האגדית, ועוד יופיעו: אלביס קוסטלו, ארקטיק מאנקיז, ניק קייב, פורטיסהד, שינייד אוקונר, סטיב ווינווד, הראפר נאז, פריימל סקרים, הסמשינג פמפקינס, דינוזאור ג'וניור, פאבליק אנמי, רופוס ויינרייט והרשימה עוד ארוכה.

 

נדמה שבריטניה מאז ומתמיד היתה המקום החם (וגם הקר) עבור הפסטיבלים המשמחים. גם פסטיבלי "רדינג" ו"לידס", שני אחים שנערכים במקביל (השנה מה-23 עד ה-25 באוגוסט) ומארחים את אותם האמנים, הפכו למסורת שאי אפשר לשבור. מרוק ומטאל, דרך מוזיקה אלקטרונית ועד פאנק (ועוד שמות שטרם נחשפו). הפעם יגיעו אמינם (שכבר זמן רב לא היה על הבמה), גרין דיי, ניין אינץ' ניילז המתקמבקת, סיסטם אוף א-דאון, דפטונס, פרנק טרנר, פול אאוט בוי, אזליה בנקס ועוד ועוד.

 

עזרה לזולת בפסטיבל גלסטונברי (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
עזרה לזולת בפסטיבל גלסטונברי(צילום: GettyImages)

 

פסטיבל רוק גדול ואחרון בממלכה הבריטית שראוי לציין הוא "דאונלאוד", אירוע בו מתארחים בכל שנה מפלצות הרוק והמטאל וכן הימים מלאים במוזיקה מאוד רועשת. ההופעות ייצאו לדרך בפארק דוניגטון ב-14 ביוני ויימשכו כמו רוב האירועים האחרים, שלושה ימים. ומי שם? איירון מיידן, סליפנוט, אליס אין צ'יינס, מוטורהד, הגאסלייט אנת'ם, קווינס אוף דה סטון אייג', דאון, לימפ ביזקיט, סטון סאור ושאר להקות קשוחות מכל המינים והגוונים, המפורסמות ביותר ואנונימיות לגמרי.

 

ללא ספק - המפגש בפסטיבלים עם להקות שאינן מפורסמות הוא ערך מוסף אדיר. אמנם רובנו נוהרים אל להקות חלומותינו, אלה שהגענו רק בשבילן, אבל בימים הארוכים מלאי המוזיקה, הבירה והג'אנק פוד, יהיה קל מאוד למצוא את עצמנו גם בהופעות של אמנים שמעולם לא הכרנו. האמת? יכול להיות שהבעסה תהיה גדולה נורא, אבל גם יכול להיות שמדובר יהיה באהבה במבט ראשון. כך או כך, יהיה זה עוד זיכרון שלא יישכח.

 

כולם כמובן נוהרים אל הלהקות הוותיקות. מיק ג'אגר והרולינג סטונס   (צילום: AP) (צילום: AP)
כולם כמובן נוהרים אל הלהקות הוותיקות. מיק ג'אגר והרולינג סטונס (צילום: AP)

 

אז כאמור בריטניה היא כנראה מלכת הפסטיבלים, אבל בערים רבות נוספות ברחבי אירופה צפוילא מעט רעש: בגרמניה שלושה פסטיבלים עבור אוהדי הרוק, המטאל והפאנק - שני פסטיבלים ותיקים ותואמים נקראים "רוק אם רינג" ו"רוק אים פארק", כמו "לידס" ו"רדינג", גם בשני הפסטיבלים האלה יופיעו אותם אמנים.

 

ב-7 ביוני יוקם הפסטיבל על דונמים רחבים של אדמה המשמשת לרוב כמסלול למרוץ מכוניות ובפארק יוקמו שלוש הבמות על מרחבים עצומים של דשא ירוק. למען האמת בשנים עברו הפסטיבלים האלה ראו תוכניות מפוארות יותר. השנה יובילו את שניהם גרין דיי, הקילרס, הפרודג'י, פארמור, קורן, לימפ ביזקיט ועוד. אגדות ותיקות יותר כמו מטאליקה או קיס שהובילו את האירועים בשנים קודמות, לא יהיו שם.

 

מתחת לשמיים, המים והבוץ. מבלות בפסטיבל (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
מתחת לשמיים, המים והבוץ. מבלות בפסטיבל(צילום: Gettyimages)

 

בגרמניה מאוד אוהבים מטאל ולכן כבר יותר מעשרים שנה נערך שם פסטיבל "וואקן" בעיירה הקטנה שהפסטיבל נושא את שמה, וחוץ משלושה ימים בקיץ, היא שקטה לגמרה. האירוע הוא אולי המבוקש ביותר בקרב אוהדי המוזיקה הכבדה ברחבי העולם, כי מלבד הלהקות והאמנים הרבים, מדובר בהפנינג ענק של הסגנון הכבד והקשוח: תחפושות, דוכנים ומורשת מטאלית היסטורית בכל פינה.

 

השנה ייפתחו השערים ב-1 באוגוסט ויגיעו הסנדק אליס קופר, אנתרקס (שבקרוב גם תופיע אצלנו), דיפ פרפל, לאמב אוף גוד, משוגע, סאבטון ואף מופעו היחיד של הנרי רולינס בו הוא מדבר אל הקהל שמולו, מופע דומה שערך האיש בישראל לפני מספר שנים.

 

חם, צבעוני ומטורף (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
חם, צבעוני ומטורף(צילום: GettyImages)

 

חגיגה גדולה ונדמה שמפוארת עוד יותר לאוהבי המטאל והפאנק תיערך גם בצרפת, שם ייצא לדרך פסטיבל "הלפסט", שגם אליו הגיעו ישראלים רבים בשנים האחרונות. החל מה-21 ביוני יופיעו מתחת לשמיים קיס, דף לאפרד, ווייטסנייק, זי זי טופ, גוג'ירה, דאון, קורן, דאנזינג, קריידל אוף פילת', NOFX, באד רילג'ין, באזקוקס ועוד אינספור להקות שישאירו לכם ציפצופים מתוקים באוזניים גם שבועות אחר-כך.

 

ועוד חגיגות באירופה: ב-12 ביולי ייצא לדרך בסקוטלנד הפסטיבל הענק והוורסטילי "טי אין דה פארק" עם הקילרס, סנופ דוג, סטריאופוניקס, דיוויד גואטה, מאמפורד אנד סאנס, בידי איי, מיי בלאדי וולנטיין, פרנק אושן, יה יה יאז ועוד רבים. בדנמרק יפתחו שערי פסטיבל "רוסקילדה", אירוע שבשנת 2000 הפך לטרגדיה כאשר תשעה אנשים נמחצו למוות בשורות הראשונות בהופעתה של להקת "פארל ג'אם" אירוע שהשאיר סימן כואב ונוראי על הלהקה ועל הפסטיבל. עם זאת, ההצגה חייבת להימשך ואל הפסטיבל ממשיך לנהור קהל אוהב מוזיקה מלא בתקווה חדשה.

 

קהל נאמן שנוהר מדי שנה (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
קהל נאמן שנוהר מדי שנה(צילום: Gettyimages)

 

בשונה מפסטיבלים אחרים שנערכים לאורך שלושה ימים - רוסקילדה מתפרש על פני שמונה ימים מלאים בהופעות. בין היתר יהיו שם ריהאנה, קראפטוורק, קווינס אוף דה סטון אייג', סליפנוט, דה נשיונל, מיגל, בלאק רבל מוטרסייקל קלאב, ג'יימס בלייק, אנימל קולקטיב ואזליה בנקס.

 

גם פסטיבל "זיגט" שיתחיל שבבודפשט שיתחיל ב-5 באוגוסט, מתפרש על שבוע שלם באוהלים ומול במות ענק. בלר, אזליה בנקס (שמבטיחה את מקומה כמעט בכל פסטיבל חשוב השנה), קלקסיקו, סקאנק אננסי ובאד רלג'ין יהיו שם. ולסיום, ברשימת הרוק האירופאית ניצב "רוק ווכטר" הבלגי שגם לו מסורת ארוכת שנים וגם אותו פוקדים בשנים האחרונות עוד ועוד אוהבי מוזיקה ישראלים.

 

השורות הראשונות בפסטיבל "רוק אים פארק" בגרמניה (צילום: אור אלתרמן) (צילום: אור אלתרמן)
השורות הראשונות בפסטיבל "רוק אים פארק" בגרמניה(צילום: אור אלתרמן)

  

היעד שהפך אולי הכי פופולרי בקרב הקהל הישראלי בשנתיים האחרונות, הוא פסטיבל פרימוורה שבברצלונה, זאת בעקבות התגברות הפופולריות של מוזיקת האינדי בישראל ובעולם הגדול כולו. יהיה זה האירוע שייפתח באופן רשמי את עונת הפסטיבלים האירופאים וייצא לדרך כבר בסוף השבוע הבא, ב-22 במאי. כך שאם את עוד מתכננים להשיג כרטיס בדרכים אלטרנטיביות, כדאי שתזדרזו.

 

ומי יהיה שם? בנד אוף הורסס, אנימל קולקטיב, וו טאנג קלאן, דינוזאר ג'וניור, פור טאט, גריזלי בר, הוט צ'יפ, ניק קייב, מיי בלאדי וולנטיין, ג'יזס ומארי צ'יין, מיט פאפטס ומיטב האמנים העצמאיים מרחבי העולם.

 

האמנים מרקידים את הקהל ביום ובלילה (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
האמנים מרקידים את הקהל ביום ובלילה(צילום: Gettyimages)

 

ולסיום, גם לחובבי האלקטרוניקה לא חסרות מסיבות מתמשכות לפקוד הקיץ. פסטיבלים מלאים בדי-ג'ייז הטובים בעולם ואמנים שישתדלו שלא להפסיק את הקצב. ברצלונה תארח גם את פסטיבל "סונאר" שיתחיל ב-13 ביוני ויימשך שלושה ימים. יהיו הפט שופ בויז, קרפטוורק, סקרילקס, הראפרים ג'ארסיק 5 וג'יימי ליידל.

 

את פסטיבל "קרמפילדס" הליברפולי והמוערך שיכריז על סופו של הקיץ וייפתח ב-23 באוגוסט ייפקדו פול אוקנפלד, הפרודיג'י, אביצ'י, בורגור הישראלי, דיוויד

גואטה, טייסטו, גרוב ארמדה, פול ואן דייק ועוד רשימה ארוכה של די-ג'ייז ואמנים שירקידו את הקהל ביום ובלילה.

 

ואחרון ברשימתנו הוא "טומורולאנד" הבלגי, פסטיבל אלקטרוני שמעבר למבחר המוזיקלי האדיר שלו, הפך להיות חם ומבוקש גם בעקבות אופיו החיצוני המיוחד. התפאורה שנבנית על הבמות וסביבן, הופכת את השטח לארץ הפלאות של אליס שפוגשת את הקוסם מארץ עוץ - והחוגגים מחופשים בהתאם. החל מה-26 ביולי יגיעו לשם טייסטו, סטיב אאוקי, אינפקטד משרום ואסטריקס הישראלים, אביצ'י, ארמין ואן ביורן, דיוויד גואטה ואפרו ג'ק. חתיכת נבחרת.

 

זהו, ניתן רק לחכות לריח הדשא ולמוזיקה שתבקע מן הרמקולים בקולי קולות. לצערנו, לא יכולנו לכלול כאן את כל הפסטיבלים, ואם תחליטו להרחיק לארצות הברית, אוסטרליה ואסיה תגלו עולמות שלמים נוספים. אם תגיעו לאחד מהם, קחו נשימה ארוכה, הרפו את השרירים והשתדלו לספוג כל רגע. סיכוי טוב שלעולם לא תשכחו.

  

אז מהו הפסטיבל הכי שווה? ולאיזה פסטיבל אתם נוסעים הקיץ? ועם מי? טקבקו במרץ!

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פסטיבלי המוזיקה. קיץ באירופה
צילום: AFP
לאתר ההטבות
מומלצים