שתף קטע נבחר

בעד הפרו: זה האופטימוס שינצח את סמסונג?

הם גדולים מטלפון, הם קטנים מטאבלט - הפאבלטים הם שוק מתפתח שנשלט על ידי סמסונג עם משפחת הנוט. חברת LG ניסתה בעבר לקחת נתח מהשוק הזה ולא הצליחה. האם ל-Optimus G Pro יש סיכוי? גיא לוי עשה עליו סיבוב. צפו

סמסונג, האחות הגדולה מקוריאה, עקפה את LG בסיבוב ושולטת ללא עוררין על שוק הסלולר. LG יוצאת לקרב. האסטרטגיה: כינון ישיר  לבטן הרכה של המתחרה. סמסונג הייתה זו שהמציאה את נישת ה"פאבלטים" עם סדרת הנוט הפופולרית? ב-LG רוצים לתקוף בדיוק במגרש הזה ולהוכיח כי היא יכולה לייצר מכשיר איכותי ומלהיב יותר.

 

עוד ב-GSM:

 

המכשיר המתקדם ביותר בסדרת Optimus הוכרז בחודש ינואר האחרון, ועוד לפני שנחתה היחידה הראשונה בשוק הביתי, זכה ה- G Pro להתעניינות וסקרנות מצד משתמשים רבים ברחבי העולם. המפרט מרשים מאוד, המסך ממשיך את טרנד הFull HD, והעיצוב נראה מלוטש ויפה מתמיד. האם הקוריאנית "הקטנה" מסוגלת לנשל מהכתר את האימפריה הגדולה? 

 

 

 

מראה ותחושה

אם תסתירו את לוגו החברה, אפשר להתבלבל במבט ראשון בין ה-G Pro ל-Note II. שניהם מציגים מסך גדול, כפתור בית בתחתית וכמובן לחצני הבית וחזור משני הצדדים. אבל יש הבדלים.המכשיר צר ב-4.4 מ"מ מהנוט 2. לרבים מכם מדובר אולי בפרט שולי, אבל הוא עושה את ההבדל גם בנוחות האחיזה וגם בשימוש היום יומי. LG עשתה זאת באמצעות ניצול גדול יותר של פני המכשיר לטובת המסך. התוצאה? נוח וקל יותר לעטוף אותו, גם לאלה שאין להם כפות ידיים גדולות. יש כאלה שימצאו אותו פחות נוח בזמן אחיזה עם שתי ידיים לטובת הקלדה, אבל מהניסיון שלנו עם שני המתמודדים הגדולים, מדובר בסך הכל בשעות בודדות של הסתגלות.

 

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

LG ממשיכה במגמת האסתטיות ואפשר לראות את הטביעות שלה גם בפאבלט החדש, עם רצועה בצבע כרום העוטפת את המכשיר לכל אורכו, נורת ה-LED העוטפת את כפתור הבית המשמשת להתראות ונראית בחושך כמו טבעת, והגב המזכיר לנו מאוד את הנקסוס 4 וכמובן את ה-G המקורי, אבל להבדיל מהם הוא עשוי פלסטיק, ולכן ניתן להסרה עם גישה לסוללה, כרטיס הסים וכרטיס ההרחבה.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

בצידו השמאלי של המכשיר, קצת מעל כפתורי השליטה על הווליום, תמצאו את ה-QButton. מדובר על כפתור ייעודי שתפקידו העיקרי הוא להפעיל את אפליקציית ה-QMemo המאפשרת למשתמש לכתוב תזכורות על גבי המסך או לבצע צילום מסך, בצורה קלה ומהירה.

 

כן, כמו שבוודאי הבנתם ל-Pro אין עט ייעודית כמו לנוט, כך שב-LG מצאו אלטרניבות אחרות וראויות לא פחות. בימים הראשונים אתם עלולים להתבלבל בין ה-QButton לכפתור ההפעלה הנמצא בצידו השני, אבל גם כאן הכל עניין של הסתגלות. LG באה לטובת המשתמש, ונותנת אפשרות לקבוע תפקיד אחר ל-QButton, כמו לדוגמא שימוש כלחצן צילום.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

מסך

טרנד מסכי הרזולוציה המלאה (FULL HD) לא פסח גם על מכשיר הדגל של LG.  "וואו", זו בדיוק המילה הנכונה לתאר את מסך ה-5.5 אינץ' של ה-Pro כשראינו אותו בפעם הראשונה.

 

חובבי המסכים הגדולים יעריכו מאוד את העבודה שהשקיעה LG במסך ה-True Full HD IPS Plus, עם צפיפות פיקסלים של 401ppi, צבעים עשירים ו"חיים" מאוד, עם צבע שחור עמוק.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

בבהירות מלאה, הצבעים הלבנים בהירים יותר מהנוט 2 של סמסונג, ויש כאלה שיאהבו את זה פחות, אבל אחרי הכל מדובר בטעם אישי. גם בעבודה מול אור שמש ישיר מתגלה המסך כיעיל מאוד, זאת להבדיל ממסכי AMOLED. עד שסמסונג תכריז על הנוט השלישי בסדרה, שיגיע עם מסך ברזולוציה דומה, ל-Pro יש כרגע עדיפות של ממש בתחום זה.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

מפרט וביצועים

ה-Pro שייך לדור המכשירים החדש. הוא סופר חזק, סופר מהיר והוא גם בין החלוצים הראשונים המציע את המפרט שמלווה את מרבית הסמארטפונים החדשים. מתחת למכסה המנוע תמצאו מעבד מרובע ליבות מהסדרה החדשה של קוואלקום, Snapdragon 600, במהירות שעון של 1.7GHz, זיכרון 2GB RAM, ונפח איחסון פנימי של 32GB עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס microSD. כמובן שתמצאו בו קישוריות מלאה כולל תמיכה ברשת הדור הרביעי המהירה LTE.

 

עם המעבד החדש של קוואלקום אתה מצפה לרמת ביצועים מרשימה, וה-Pro נותן למשתמש בדיוק את מה שהוא מחפש. את כוחו האמיתי של המכשיר תמצאו בשימוש היומיומי שלכם במערכת ההפעלה. פתחנו וסגרנו חלונות, אפליקציות, ובאמת ניסינו לאתגר אותו כמה שניתן, אבל הכל תיפקד על הצד הטוב ביותר. הממשק היה חלק, מהיר, דינאמי מאוד, וגם כשהרצנו כמה משחקים וסרטים באיכות גבוהה, המכשיר הגיב בצורה נפלאה ולא נתקלנו אפילו ב"לאג" אחד מיותר.

 

ממשק משתמש

המכשיר מריץ את גירסת מערכת ההפעלה אנדרואיד Jelly Bean 4.1.2.  סביר להניח כי יקבל עידכון לגירסה מתקדמת יותר (4.2.2) כאשר מכשירי הדגל של היצרניות האחרות יתחילו להשתדרג. כמו ב-G, גם כאן תמצאו את ממשק המשתמש של החברה, המזכיר לנו את זה של סמסונג. בסך הכל אפשר לראות מגמת שיפור קבועה בנושא זה, עם תוצאות מרשימות מאוד של זריזות, מהירות ותכונות מתקדמות שבאות לעזור למשתמש. LG העמיסו כל כך הרבה אפליקציות וקיצורי דרך, שלפעמים כל הסיפור נראה עמוס מדי.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

לדוגמא, בוילון ההתראות יש סרגל קיצורי דרך להפעלה וסגירת יישומי מערכת (כן, כמו שאתם מכירים למשל ממכשירי סמסונג), אבל LG החליטו לשלב מתחת סרגל נוסף המיועד "להזנקת" אפליקציות הקשורות ל-QSlide, ומתחת לזה יש לנו סרגל נוסף לשינוי בהירות המסך. רק מתחת לכל הסרגלים המובנים אתם תראו למעשה את ההתראות שלכם, דבר שיוצר גם עומס ויזואלי, ולפעמים אפילו המסך הענק לא מספיק כדי לראות את כל הדברים החשובים לכם באמת.

 

 שלא תטעו, הקיצורים והסרגלים שמביאה LG חיוניים ועוזרים לקצר את הדרך להפעלה וכיבוי של אותם יישומים, אבל היה נחמד אם בחברה היו נותנים למשתמש את האפשרות להחליט מה הוא רוצה לראות שם.

 

למכשיר מצורפת אפליקציית שלט רחוק המבוססת על רכיב האינפרא אדום - Consumer שיש במכשיר והיא אכן עובדת נהדר על מכשירי אלקטרוניקה ביתיים כולל מגברים טלוויזיות נגני DVD ועוד.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

יש באפליקציה בסיס נתונים גדול של מרבית היצרנים בעולם ואפילו הממירים של חברות Yes ו Hot מובנים במכשיר והוא מטפל בהם בצורה נהדרת. צ'ופר נטו למשתמשי המכשיר ובעיקר לישראלים.

 

מסך הנעילה של המכשיר הוא אחד המרשימים והיפים שנתקלנו בהם. מדובר על "בועת מסך" שגדלה ככל שהמשתמש סוחב את האצבע, ועד כמה שמדובר בדבר זניח למשתמשים מסויימים, גם הדברים הקטנים יכולים לעשות את ההבדל. האנימציות במעבר בין מסכי הבית ומגירת האפליקציות נחמדות מאוד ולא משפיעות על המהירות הכללית של המכשיר. בשורה התחתונה ממשק המשתמש מוכיח פעם נוספת שהחברים ב-LG לא נחים לרגע וממשיכים לעבוד ולמצוא דרכים להקל ולהפתיע.

 

מצלמה

בחלקו האחורי של ה-G Pro תמצאו מצלמת 13 מגה פיקסל המצויידת בפלאש LED. בתנאי תאורה אידיאליים, המצלמה נותנת תוצאות יפות, אבל לא ברמה של מצלמת ה-S4 של סמסונג למשל.

 

היא מספיק טובה כדי לשתף תמונות במדיות החברתיות ולהנציח רגעים בחיי היומיום. ממשק המצלמה מצויין ומלא בהגדרות שיעזרו למשתמש לשפר משמעותית את איכות התמונות. מרבית המשתמשים נוהגים לשים את המצלמה על מצב אוטומט ולתת לה להביא את הביצועים הטובים ביותר, וגם את זה היא עושה בצורה טובה.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

הפוקוס האוטומטי מתביית על האובייקט בצורה מהירה מאוד וגם לחצן הצילום מגיב מהיר יחסית, אבל עדיין פחות מהיר מכמה מכשירים אחרים שיש בשוק.

  

 

סוללה

הפרו מגיע עם סוללה בקיבולת 3,140mAh, זהה פחות או יותר לזו שנמצאת בנוט 2 (3,100mAh). ההבדל הגדול בין שני המכשירים הוא כמובן במסך, וכמו שאנחנו כבר יודעים, רזולוציית FHD בשילוב עם מסך גדול, היא מתכון בטוח לזלילה חסרת רחמים. לא יכולנו להתרשם יותר מדי מחיי הסוללה במכשיר, כיוון שהוא ביקר אצלנו ימים ספורים בלבד, ולכן אנחנו מעדיפים לא לקחת אחריות ולצאת בהכרזות חד משמעיות. אבל אם בכל זאת שאלתם, לא התאכזבנו מביצועי הסוללה אבל מצד שני גם לא התפעלנו יותר מדי. היא פחות טובה מזו שמציע הפאבלט של סמסונג, בעיקר בגלל ההבדל הגדול במסכים של שני המכשירים, אבל כמו שכתבנו בסקירות קודמות - על איכות משלמים. בשימוש ממוצע פלוס, הסוללה יכולה בהחלט לעבור איתכם יום עבודה ללא צורך בהתערבות של מטען, אבל אם תנצלו את כל יכולות המכשיר, בעיקר בבהירות מלאה של המסך הנפלא, מומלץ שתחזיקו איתכם מטען או סוללה נוספת.

 

סיכום

מכשיר ה-G Pro הוא קפיצת מדרגה גדולה עבור LG. הוא מעוצב ללא דופי, נוח מאוד לאחיזה ושימוש, מהיר, ומציע תצוגה פנטסטית. ממשק המשתמש צריך עוד קצת התמקצעות ורצוי שהחברה תוריד קצת את עומס המידע שהוא מציע. בדומה לאח הקטן, גם כאן לא הייתה התלהבות גדולה מדי מאיכות המצלמה, זאת למרות הממשק הנוח להפליא.

 

 (צילום: GSM) (צילום: GSM)
(צילום: GSM)

 

כדי ליצור את המכשיר המושלם, LG חייבת לדאוג לחבר את כל החלקים יחד, וכעת נראה שהמצלמה יכולה לגרום למשתמשים מסויימים להעדיף דגמים אחרים. ה-PRO מנצח אל הנוט באיכות המסך, בעיצוב הנפלא והאסתטי, ובמפרט המרשים. אבל מצד שני הוא פחות מרשים בחיי הסוללה, באיכות המצלמה, ואם תרצו גם בממשק המשתמש. ה-Note III יטרוף את הקלפים בשוק הפאבלטים, על כך אין עוררין. אבל אנחנו משוכנעים שיורש ה-Pro יידע להפוך את החסרונות ליתרונות.

 

המכשיר אמור להגיע לישראל בסביבות יוני-יולי וטרם ידוע מה יהיה מחירו ואילו חברות ישיקו אותו. מחיר המכשיר בחו"ל נמצא בין 700-750 דולר.

 

אהבנו: עיצוב מרשים, מסך פנטסטי, מהירות עבודה, אפליקציות ה-Memo

לא אהבנו: איכות מצלמה, ממשק משתמש עמוס, QButton במקום לא נוח

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: GSM
ליד הנוט של סמסונג
צילום: GSM
מומלצים