שתף קטע נבחר

כך נכשל המכרז המוזר לדירוג המלונות בישראל

משרד התיירות הודיע אתמול: אף חברה לא עמדה בתנאי הסף. גורמי תיירות: "זה ביזיון. אנחנו רפובליקת בננות. במשרד לא רוצים דירוג מלונות בישראל"

"אנחנו פשוט רפובליקת בננות. זה ביזיון שבמדינה כמו ישראל, במאה ה־‭,21‬ לא מסוגלים לעשות מכרז לדירוג בתי המלון" - כך אמר אתמול יוסי פישר, עד לא מזמן נציג הבעלים בדירקטוריון חברת אי.די.בי תיירות. פישר עמד בראש הוועדה מטעם התאחדות המלונות שפעלה לקידום דירוג בתי המלון בארץ, והיה חבר גם בוועדה הציבורית של משרד התיירות שפעלה בנושא.

 

פישר הגיב על הודעת המשרד מאתמול, כי ביטל את המכרז לבחירת גוף שידרג את בתי המלון בישראל. למכרז ניגשו שלוש חברות אירופיות ואחת ישראלית. במשרד הסבירו כי אף אחת לא עמדה בתנאי הסף, לפיו דירגה בע־ בר לפחות 100 בתי מלון לפי שיטת הדירוג האירופית של כוכבים.

 

עוד על המלונות שלנו בערוץ התיירות:

 

פישר אמר: "קרוב לשנתיים פעלו אנשים בהתאחדות המלונות באופן התנדבותי מחוץ למערכת משרד התיירות כדי לבדוק את נושא הדירוג האירופי ולהתאימו לצרכים של ישראל. חברת הדירוג האירופי, הוטלס־סטאר, שיתפה איתנו פעולה לאורך כל הדרך והסכימה לכופף את הקריטריונים האירופיים כדי להתאימם לישראל. לא יעלה על הדעת שבמדינות פחות מתקדמות מישראל יש שיטת דירוג לבתי מלון, ובישראל לא‭."‬

 

פישר אמר כי היה צורך לאפשר לכל אחת מהחברות שניגשו למכרז לדרג חלק מהמלונות בישראל, ולא את כולם, וכך להגיע לדירוג מקצועי ונכון. "אני חושש שהסיבה האמיתית לביטול המכרז היא חוסר משמעותי בתקציב, כי אחת הסיבות להסכמה של התאחדות בתי המלון לדירוג הייתה שהוא ייעשה בתקציב משרד התיירות. עכשיו, כשהוחלט על קיצוץ בתקציב המשרד, הדבר הראשון שמחליטים לבטל הוא הדירוג החשוב הזה‭,"‬ אמר פישר.

 

גורם בכיר נוסף בענף התיירות אמר אתמול, כי מוזר שחברות דירוג בינלאומיות, שמדרגות בתי מלון בכל העולם, אינן מספיק טובות כדי לדרג את בתי המלון בישראל. "כש־ מדינה לא רוצה דירוג, אין פלא שאף חברה לא מתאימה‭,"‬ אמר.

 

מלונות בת"א. דירוג המלונות הנהוג בישראל הפך לבדיחה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מלונות בת"א. דירוג המלונות הנהוג בישראל הפך לבדיחה (צילום: shutterstock)

 

דירוג וולונטרי  

משרד התיירות מסר אתמול (א') כי ועדת המשנה של ועדת המכרזים במשרד בדקה ארבע הצעות, ולאחר שביקשה וקיבלה הבהרות והסברים מהחברות, לא מצאה אף הצעה שעומדת בתנאי הסף, למרות שכל תנאי המכרז נעשו בסיוע חברת הוטלס־סטאר, המבצעת את דירוג בתי המלון ב־11 מדינות באירופה. עתה בוחנים במשרד איך לקדם את נושא הדירוג בדרך אחרת.

 

המכרז לדירוג בתי המלון נערך בהתאם לתקנות שאישרה ועדת הכלכלה של הכנסת בחודש אוגוסט האחרון. הוא פורסם בסוף נובמבר ‭,2012‬ וההצעות הוגשו בפברואר השנה. את הדירוג, שהיה נהוג בעבר ובוטל בשנת ‭,1992‬ יזם משרד התיירות כדי להעלות את רמת השירות הניתן לישראלים ולתיירים המבקרים בארץ ולהוזיל את מחירי האירוח בבתי מלון.

 

מתן מידע אובייקטיבי ועדכני לגבי רמת בתי המלון חשוב גם לסוכני הנסיעות ולשאר גורמי התיירות. עד 1992 נעשה הדירוג על ידי משרד התיירות על פי חוק. מאז שבוטל, נהגו בתי מלון להציג את הדירוג הכוכבים שזכו לו בעבר, עד שנאסר עליהם להשתמש בו. ואולם חברות נסיעות המשיכו להשתמש בדירוג ההיסטורי, וגם טרחו לתת כוכבים לבתי מלון על פי ראות עיניהם, עד כדי כך שדירוג המלונות הפך לבדיחה בקרב אנשי המקצוע.

 

כך, התברר כי בתל אביב יש יותר בתי מלון ברמת 5 כוכבים מאשר בעיר ניו יורק, וכך גם בים המלח. בשנים האחרונות פעלו שתי ועדות שעסקו בנושא, אחת מטעם התאחדות בתי המלון, ומאוחר יותר ועדה שמונתה על־ידי משרד התיירות, ובה היו חברים גורמים מכל ענף התיירות - מלונאים, סוכנים, מורי דרך ועוד.

 

הוועדות קיימו דיונים באירופה עם נציגי חברת הדירוג הוטלס־סטאר, כדי שזו תסכים לאפשר לישראל לדרג את המלונות על פי שיטת הדירוג שלה עם התאמות לישראל. לאחר שהתקבלו ההסכמות ואושרו הקריטריונים על ידי הוטלס־סטאר, יצא המכרז.

 

פורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה טלמון
אף הצעה לא עמדה בתנאים. מלונות בים המלח
צילום: דפנה טלמון
מומלצים