שתף קטע נבחר

ברית זוגיות? התנאי של לפיד - גם לחד-מיניים

הצעת חוק שתוכננה לעלות לדיון בוועדת השרים לחקיקה כוללת גם שוויון זכויות לזוגות שלא נישאו ברבנות. בבית היהודי מתנגדים והודיעו על הקמת ועדה, ביש עתיד תומכים תוך התניות. נתניהו התערב

עוד חילוקי דעות בקואליציה - הפעם סביב דיון שתוכנן להיום (א') בוועדת השרים לענייני חקיקה, בעניין חוק ברית הזוגיות. הצעה חדשה כוללת במסגרתו גם היתר לנישואים חד-מיניים, ולאחר התערבות ראש הממשלה בנימין נתניהו נקבע כי הדיון יידחה כדי להגיע להסכמות.

 

על פי התוספת להצעת החוק של ח"כ מאיר שטרית (התנועה), אמורה ישראל להצטרף לכמה מדינות באירופה שכבר הסדירו את הנישואים החד-מיניים, ולהעניק בנוסף שוויון זכויות למי שלא נישאו ברבנות.

 

בסיעתו של שר הדתות נפתלי בנט מתכוונים להצביע נגד הצעת החוק והודיעו על הקמת ועדה בנושא, שתגיש את מסקנותיה תוך ארבעה חודשים. "הבית היהודי מציעה ללבני ולחברי סיעתה לחדול מדיבורים ומהצהרות חוק פופוליסטיות, שהיתכנותן לעבור קלושה והן באות להצדיק את קיומה של לבני בממשלה, כשאין משא ומתן מדיני", נמסר בהודעת המפלגה.

 

שרת המשפטים ציפי לבני, שמקדמת את הצעת החוק של חבר מפלגתה, הסבירה כי זוגות רבים בישראל אינם יכולים להינשא בשל דתם, וביש עתיד, מפלגתו של יאיר לפיד, בחרו להדגיש את נושא הנישואים החד-מיניים. "בישיבת שרי התנועה הוחלט לתמוך בהצעה רק אם תחול על זוגות חד-מיניים", נמסר בהודעת המפלגה.

 

הצעת החוק זוכה לתמיכה רבה באופוזיציה, מצד כל הסיעות החילוניות. גורמים בליכוד ביתנו הוסיפו כי שרי המפלגה צפויים אף הם להצביע בעד החוק, אלא אם תינתן הוראה אחרת לשרים. בהמשך, נודע כי לבקשת ראש הממשלה תחל הידברות בהקדם שמטרתה להגיע להסכמות בסוגיית ברית הזוגיות.

 

על פי ההסכמים הקואליציוניים, כל מפלגה יכולה להטיל וטו על הצעה בענייני דת ומדינה. "אם בבית היהודי לא יחליטו לתקוע את ההצעה הזו באמצעות וטו", אמרו בכירים בקואליציה, "ישנו סיכוי טוב שישראל תצטרף לשורה של מדינות נאורות שכבר קידמו חוק שכזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: בני דויטש
מומלצים