שתף קטע נבחר

צילום: AP

משמרות המהפכה: נשתף פעולה עם הנשיא הבא

מסר לעולם: חסן רוחאני נישא לעבר ארמון הנשיאות על גלי התמיכה של הרפורמיסטים וקרא להושיט יד לקהילה הבינ"ל ולקיים עמה דיאלוג. ההנהגה הדתית דווקא מחבקת אותו וכך גם משמרות המהפכה: "אנו מכריזים על נכונותנו המלאה לאינטראקציה ושיתוף פעולה עם הממשל הבא במסגרת החוק"

נשיא איראן הנבחר חסן רוחאני אמר היום (יום א') כי הבעיות הכלכליות הקשות של המדינה לא יכולות להיפתר "בן לילה". מאז ניצחונו הסוחף בבחירות החל רוחאני, שזוכה לתמיכת הרפורמיסטים, בפגישות התייעצות עם ההנהגה הדתית השלטת ברפובליקה האיסלאמית.

 

חסן רוחאני הוא נשיא איראן הבא - כותרות אחרונות:

ירוק אאוט, סגול אין. מהפכת רוחאני בתמונות

רוחאני ניצח בבחירות, אבל לא את השיטה

"המשטר הציוני - שטן". הפנינים של חסן רוחאני

"השייח הדיפלומט". הכירו את נשיא איראן החדש

 

ניצחונו המפתיע של רוחאני הפך אותו לאחראי בפועל על הזרוע המבצעת במשטר האיראני, שבאופן מסורתי מנהל את המדיניות הכלכלית. אולם, תחום הגרעין, הביטחון הלאומי ויחסי החוץ נמצאים בידיהם של המנהיגים הדתיים, בראשות המנהיג הרוחני העליון עלי חמינאי, ומגניהם בעלי העוצמה, משמרות המהפכה.

 

"הבעיות הכלכליות הקשות לא ייפתרו בן לילה". רוחאני (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"הבעיות הכלכליות הקשות לא ייפתרו בן לילה". רוחאני(צילום: רויטרס)

 

מגיני המשטר. חמינאי מעניק דרגה ללוחם במשמרות המהפכה (צילום: AP) (צילום: AP)
מגיני המשטר. חמינאי מעניק דרגה ללוחם במשמרות המהפכה(צילום: AP)

 

שיטת השלטון באיראן מציבה אתגר גדול בפני רוחאני, בשעה שהמדינה סובלת מאינפלציה בשיעור של 30 אחוזים ואבטלה בשיעור של כ-14 אחוזים - תוצאה של הסנקציות הבינלאומיות הכבדות שהוטלו על טהרן בשנים האחרונות בגלל תוכניתה הגרעינית השנויה במחלוקת.

רוחאני קרא להושיט יד לקהילה הבינלאומית, אולם אין לו את הסמכות לקבוע כאמור בסוגיית הגרעין.

 

סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית למחצה איסנ"א דיווחה כי רוחאני דן באינפלציה ובאבטלה כמו גם על שרים אפשריים בקבינט שלו עם עלי לריג'ני, יו"ר הפרלמנט האיראני בעל העמדות השמרניות. "היום, הלכנו צעד ראשון לעבר שיתוף פעולה בין שתי רשויות השלטון", צוטט רוחאני בסוכנות הידיעות האיראנית.

 

איש הדת המתון והדוקטור למשפטים בן ה-64 קיבל 50.68 אחוזים מקולות הבוחרים. ראש העיר של טהרן, מוחמד באקר קליבאף, זכה ל-16.55 אחוזים מהקולות ואחריו התמקם מועמדו של חמינאי, סעיד ג'לילי, עם 11.3 אחוזים מהקולות. 36.7 מיליון אזרחים מתוך 50.5 מיליון בעלי זכות הצבעה הגיעו לקלפיות.

 

רוחאני ייכנס לתפקידו החדש בחודש אוגוסט, במקום מחמוד אחמדינג'אד, והוא יצטרך לקבל את אישור הפרלמנט ל-18 מועמדיו לשרי ממשלה. בינתיים, משמרות המהפכה הכריזו על נכונותם לשתף פעולה עם הנשיא. "אנו מכריזים על הנכונות המלאה שלנו לאינטראקציה ושיתוף פעולה עם הממשל הבא במסגרת החובות והמשימות החוקיות", נכתב באתר משמרות המהפכה.

 

הודעת משמרות המהפכה לעולם על נכונותם לשתף פעולה עם הנשיא החדש משקפת את רצון המשטר האיראני להימנע מקרע פוליטי נוסף, כמו זה שנגרם בשנת 2009, אז פרצו מהומות המוניות בעקבות ניצחונו השנוי במחלוקת של אחמדינג'אד. ההודעה גם שולחת לעולם מסר שהמנהיגים הדתיים באיראן לא מתנגדים בפומבי לקריאתו של רוחאני להושיט יד ולקיים דיאלוג עם הקהילה הבינלאומית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משמרות המהפכה האיראניים
צילום: gettyimages imagebank
צילום: AP
רק הוא מחליט בענייני הגרעין. חמינאי
צילום: AP
מומלצים