שתף קטע נבחר

הערכה: "השופט המכה" יישאר במערכת

לאחר שהוחלט לא להגיש נגדו כתב אישום, ל-ynet נודע כי השופט שנחשד בעבר בהכאת ילדיו נפגש עם לבני וגרוניס. ההערכה: יישאר במערכת, אך לא ידון בתיקי משפחה

מה יעלה בגורלו של "השופט המכה "? ל-ynet נודע כי שרת המשפטים ציפי לבני ונשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס נפגשו היום (יום ג') עם השופט שנחשד בהכאת ילדיו לפני קבלת החלטה בעניינו. בחודש שעבר הוחלט לא להגיש כתב אישום נגד השופט וההערכה לאחר הפגישה היא שהוא יורשה להישאר במערכת המשפט, אך תחומי השיפוט שלו יוגבלו.

 

בפגישה גולל השופט בפני לבני וגרוניס את גרסתו לאירועים, בנוכחות פרקליטו עו"ד אלי זוהר. השניים צפויים לקבל החלטה בימים הקרובים, וההערכות הן שהם לא ידיחו את השופט לגמרי, אלא יאפשרו לו להישאר במערכת המשפט. עם זאת, הוא יורחק מלדון עוד בתיקי משפחה.

 

לבני (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
לבני(צילום: גיל יוחנן)

 

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע בסוף החודש שעבר כי הוא מאמץ את עמדת הפרקליטות שלא להגיש כתב אישום נגד השופט. בהחלטה כתב וינשטיין, שנמתחה עליו ביקורת כי עיכב את החקירה נגד השופט, כי הטעמים המרכזיים שעמדו לנגד עיניו היו טובת הילדים ומדיניות התביעה בתיקים שכאלה.

 

"אלימות ושיטות חינוך שאלימות בצדן, לא כל שכן נגד קטינים, פסולות הן מכל וכול והן שריד לתפיסה חינוכית שראוי לה שתחלוף מן העולם", כתב ויינשטיין. "מאידך, טיפול בתיק אלימות בין הורה לילדיו מצריך רגישות רבה. כניסה ברגל גסה למארג רגיש ועדין זה, יכול שנזקה, במקרים מסוימים, יהא רב מתועלתה. כך כשהחשוד הוא שופט, כך כשהחשוד הוא כל אדם אחר".

 

וינשטיין. יכול להיות שהנזק יהיה רב מהתועלת (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
וינשטיין. יכול להיות שהנזק יהיה רב מהתועלת(צילום: מוטי קמחי)

 

בהחלטתו מפרט היועץ כי מעדות הילדים עולה כי במהלך תקופה לאחר פרידתו של אביהם מאמם, אביהם איבד עשתונותיו כמה פעמים, ונתן להם את מה שתואר בלשונם כ"סטירות: ו"כאפות". בחקירתו בחודש מרס הכחיש השופט את החשדות נגדו וטען כי משבר משפחתי הוביל לכך שהילדים הגיבו באלימות זה כלפי זה, ולכן הוא נאלץ פעמים רבות להפריד ביניהם תוך שימוש בכוח. פרקליטות מחוז תל-אביב לא קיבלה טענה זו במלואה, וטענה שהאלימות חרגה ממקרים אלה.

 

עם זאת, הפרקליטות המליצה לסגור את התיק, בשל שילוב של טובת הילדים - הנובע מחוסר רצון להעיד את הילדים,

היעדר ראיות - בשל קושי לבססן, וחומרת הראיות - כך שמעשי האב אינם "ברף הגבוה" של האלימות. לצד אלה נימקה הפרקליטות כי מאז 2010 השלווה שבה למשפחה. בהחלטה מצוין כי כך הייתה הפרקליטות נוהגת בכל חשוד, ואין כל סיבה לסטות מהמלצה בשל היותו שופט. 

 

בפברואר השנה נחשפה הפרשה ובה נטען כי השופט לא נחקר במשך שלוש שנים של היעדר אישור לעשות כן מצד וינשטיין. הסערה שהתחוללה גרמה לווינשטיין להורות על חקירת השופט, אחרי שהמשטרה טענה כי יש בידיה תשתית ראייתית להעמדתו לדין. במהלך כל הפרשה עמדו בני משפחתו של השופט לצדו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט. לא ידון בתיקי משפחה
מומלצים