שתף קטע נבחר

מה נשמע דוק? עוגת גזר עם קרם שמנת

רוני ונציה מגישה מתכון של עוגת גזר עם תיבול עדין ומרקם אוורירי וגם ציפוי מפנק במיוחד של קרם שמנת מסורתי

עוגת גזר קלאסית מבושמת בתיבול עדין ועם זאת בעלת מרקם קל ואוורירי ולא דחוס - כפי שמקובל ברוב עוגות הגזר.

 

עוד עוגות נפלאות לשבת:

יום אחד אולי אפרוס כנאפה

 

בתוספת ציפוי קרם גבינת שמנת מסורתי שמכינים בדקה, העוגה הופכת לחגיגית ודווקא השילוב עם הקרם שאינו מקובל כל כך בארץ - נותן תוצאה פשוט נפלאה!

 

 

המרכיבים ל-10 מנות:

1.5 כוסות (200 גרם) קמח

3 כפיות אבקת אפייה

3 ביצים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1 כוס (250 מ"ל) שמן "אפיולה" בטעם חמאה

3 כפיות קינמון

1/3 כפית מלח

2/3 כוס (100 גרם) אוכמניות יבשות (או צימוקים)

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

200 גרם גזר מגורר גס (כ-4 גזרים בינוניים)

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

 

לקרם גבינת שמנת:

3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

200 גרם גבינת שמנת (רצוי "פילדלפיה") 30% שומן בטמפרטורת חדר קרירה (1 שעה מחוץ למקרר)

100 גרם חמאה רכה אבל עדיין גמישה ושומרת על צורתה (לא חמה ושמנונית)

 

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים ביחד לקערה גדולה מאוד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מוסיפים פנימה את האוכמניות היבשות (או הצימוקים) ואת האגוזים, ולבסוף מוסיפים את הגזר וגרידת התפוז. יוצרים גומה במרכז.
  2. מקציפים בקערת מיקסר את הביצים עם הסוכר בעזרת המקצף ובמהירות בינונית-גבוהה כ-7 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ומעובה. לאחר מכן ותוך כדי ערבול מוסיפים את השמן במהירות בינונית בזרם דק לאט ובהדרגה וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד שהתערובת מעובה ומעט סמיכה (התערובת תראה דלילה). יוצקים לגומה שבמרכז תערובת הגזר ומאחדים את התערובות ביחד בעדינות בתנועות קיפול רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה. אופים 40-50 דקות, בתנור שחומם לחום בינוני-נמוך של 170 מעלות, עד ששולי העוגה מתנתקים מהדפנות וכשקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי במהלך האפייה מכסים בנייר אלומיניום רופף). מצננים בתבנית 20 דקות, מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים, הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
  4. מכינים את הקרם: מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, ומוסיפים את הגבינה והחמאה לגומה.
  5. בעזרת מיקסר ידני (או במרית) ובמהירות נמוכה "אוספים" את אבקת הסוכר לתוך הגבינה והחמאה תוך הקצפה עד לקבלת תערובת חלקה, קלילה ואוורירית. חשוב מאוד להפסיק מיד כשמתקבל המרקם הרצוי. הקצפת יתר גורמת לפירוק הקרם.
  6. כשהעוגה צוננת מורחים קרם מעל ומסביב לדפנות ומעצבים סלסולים במרית מתכת ארוכה לקישוט.

 

  • המתכון באדיבות רוני ונציה, שפית קונדיטורית ועיתונאית אוכל.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
יש עוגת גזר? יש!
צילום: חגי דקל
מומלצים