שתף קטע נבחר

ארגון הגולים האיראנים: חשפנו מתקן גרעיני סודי

אנשי "מועצת ההתנגדות הלאומית של איראן" אמרו כי בידיהם מידע על מתקן תת קרקעי שכולל מנהרות ואולמות ענק, ליד העיר דמבנד, ונקבו בשמות האחראים לו. אך הם לא ידעו איזו פעילות גרעינית מתוכננת בו

קבוצת אופוזיציה של גולים איראנים הודיעה היום (יום ה') כי בידה מידע המורה על בניית מתקן גרעיני תת-קרקעי חדש באיראן. אנשי "מועצת ההתנגדות הלאומית של איראן" לא פירטו איזה סוג של פעילות גרעינית אמורה להתחולל במקום לדעתם. הקבוצה חשפה ב-2002 את קיומם של מתקן ההעשרה בנתנז ואת מתקן המים הכבדים באראק, אך מומחים טוענים שלאנשיה אג'נדה פוליטית ברורה והם לא תמיד הצליחו לקלוע לאמת.

 

המועצה הודיעה כי הארגון המזוהה עמה בתוך איראן, "ארגון המוג'הידין של איראן", השיג "מידע מהימן על מתקן חדש וחשאי לחלוטין שאמור לשרת את תוכנית הגרעין האיראנית". המועצה היא למעשה הזרוע הפוליטית של הארגון, שנלחם לצד הכוחות העיראקיים במלחמת איראן-עיראק, נגד משטר האייתוללות.

 

על פי המועצה, האתר ממוקם עשרה קילומטרים מזרחית לעיר דמבנד, שנמצאת כ-50 קילומטרים מצפון-מזרח לטהרן. הוא חלק ממערך מנהרות תת-קרקעיות ובניית השלב הראשון שלו החלה ב-2006 והושלמה לאחרונה. הקבוצה גם פרסמה תצלומי לוויין של האתר לכאורה, אך נראה שאין הם מספקים הוכחה חד משמעית לכך שמדובר במתקן גרעיני.

 

דובר הגולים אמר כי אין ביכולתו לומר איזה סוג של פעילות גרעינית מתוכנן באתר, אבל טען שחברות ואנשים המעורבים בענייני המקום הראו שמדובר במתקן גרעיני. הקבוצה גם ציינה שמות של אנשים שלטענתה מנהלים את המיזם.

 

"המתקן מורכב מארבע מנהרות ונבנה על ידי קבוצה של מהנדסים וחברות בנייה שקשורות לאגף ההנדסה של משרד ההגנה ומשמרות המהפכה", אמרה קבוצת האופוזיציה בהצהרתה, "אורכן של שתיים מהמנהרות מגיע ל-550 מטרים והן כוללות שישה אולמות ענקיים".

 

בסוף 2009 הודיעה טהרן כי בכוונתה לבנות עוד עשרה מתקנים להעשרת אורניום בנוסף למתקנים בנתנז ובפורדו. אורניום מועשר יכול לשמש דלק לתחנות כוח גרעיניות אך גם לייצור פצצות גרעיניות. איראן טוענת כי תוכניתה הגרעינית נועדה למטרות אזרחיות, כמו מחקר רפואי וחשמל, אך המערב, ובראשו ישראל, סבורים כי מטרתה היא צבאית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד בנתנז. הקבוצה חשפה את המתקן ב-2002
צילום: AP
מומלצים