אעלה בתמר: עוגת תמרים עסיסית
תנו לה בתמרים: עוגה בחושה ויפהפייה שכולה שיר הלל לפרי הכי גלילי, במיוחד לקראת סוכות
עוגת תמרים עסיסית - סטיקי דייט פודינג
מתכון של הילה פרי, השף קונדיטורית של מסעדת "כתית".
עוד בערוץ האוכל:
- ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות הסודי של רפי
- במחבת ובקלות: המדריך לקליית קפה בבית
- אבו-דיאט: אבולעפיה בגרסת הלייט
המרכיבים:
250 גרם מים
230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם שמן קנולה בטעם חמאה
175 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מורידים מהאש, מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים ומקררים.
- מקציפים את שמן האפיולה והסוכר תוך שמוסיפים ביצים ווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים .
- יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
מומלצים