שתף קטע נבחר
 

סלסולי הסלט: מתכוני סלטים בצ'יק צ'ק

חם בחוץ, הילדים בחופש ולמי יש כוח לבשל? בטח שלא לנו. כוהנת המתכונים הביתית אלינוער רבין משיקה ספר סלטים חדש. הנה טעימה של 4 מתכונים מושקעים לטחינה ירוקה, חומוס, סלט סלק חם וגם סלט תפוחי אדמה קראנצ'י עם שקדים

טחינה ירוקה

כמה פשוט - ככה טעים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

3 שיני שום

1/2 חבילה פטרוזיליה

1/2 כוס מים

1 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מיץ לימון

מלח


 (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
(צילום: קדם צלמים)

 

אופן ההכנה:

מרסקים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם השום ומעט מים. מוסיפים את הטחינה תוך הערבול. מוסיפים את הטחינה תוך ערבול. מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים שנותרו. מתבלים במלח. את הנותר שומרים בצנצנת במקרר, יומיים-שלושה.

 

חומוס

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג גרגרי חומוס

1 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מיץ לימון

6 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

 

להגשה:

שמן זית

פפריקה

גרגרי חומוס מבושלים

 

 (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
(צילום: קדם צלמים)

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את גרגרי החומוס לילה בקערה עם מים לכיסוי. מסננים ושמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהתרככו. אפשר לבשל בסיר לחץ ואז מספיקה חצי שעה. מסננים ושומרים את המים. שומרים מעט מהגרגרים לקישוט.
  2. מרסקים את הגרגרים בבלנדר, עם הטחינה, מיץ הלימון והשום. מתבלים במלח ופלפל. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט ממי בישול גרגרי החומוס.
  3. שוטחים בשולי צלחת, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים פפריקה ועורמים במרכז גרגרי חומוס.

 

סלט תפוחי אדמה, אפונה ירוקה ושקדים

 

המרכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים

1 לימון

100 גרם אפונה ירוקה טרייה בתרמילים, אפונת שלג

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום חצויות

1 כף מיץ לימון

1/2 חבילה עלי פטרוזיליה

1/2 חבילה עלי בזיליקום

2 כפות תימין

מלח ופלפל שחור

 

להגשה:

1/4 כוס שקדים קלויים בקליפה, קצוצים גס

3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

 (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
(צילום: קדם צלמים)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח במשך כ-20 דקות, עד שהתרככו.
  2. מכינים את הרוטב: מטגנים במחבת קטנה את שיני השום בשמן הזית, על אש נמוכה, עד שהזהיבו. מסירים מהאש ומצננים, מעבירים לבלנדר. מוסיפים כף מיץ לימון, את עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור ומרסקים היטב.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומצננים מעט, חותכים לחצאים או לרבעים ושמים בקערה גדולה, מגררים מעל קליפת לימון ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מבשלים את האפונה כשתי דקות בסיר עם מים רותחים. מסננים ומכניסים לקערה עם מי קרח, כדי לשמור על הפריכות ועל הצבע. חוצים באלכסון ומוסיפים לתפוחי האדמה, מערבבים עם הרוטב. מעבירים לצלחות אישיות או לקערת הגשה ומפזרים מעל את השקדים והגבינה.

 

סלט סלק עם יוגורט ונענע

הסלט טעים כשהסלק עדיין חמים מהתנור אבל גם בטמפרטורת החדר

 

המרכיבים:

4 סלקים (500 גרם)

1 שן שום

מלח גס

1 גביע יוגורט צאן

1 כף מיץ לימון

4-3 כפות שמן זית

1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים גס

שבבי צ'ילי אדום או 1 פלפל חריף אדום פרוס דק

2 כפות עלי נענע קצוצים

 

 (צילום: קדם צלמים) (צילום: קדם צלמים)
(צילום: קדם צלמים)

 

אופן ההכנה:
  1. עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית ומוסיפים מעט מים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהתרככו. מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצננים מעט. קולפים.
  2. לקערת הגשה גדולה כותשים את השום ומערבבים עם מלח גס, מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב עם מיץ הלימון וחצי מכמות השמן. מוסיפים את רוב האגוזים, מערבבים ומתבלים בצ'ילי.
  3. פורסים דק את הסלק ומפזרים על רוטב היוגורט, מזלפים מעל את שמן הזית שנותר ומפזרים את הנענע ויתרת האגוזים, פלפל חריף אדום ומלח גס.

 

  • המתכונים לקוחים מתוך הספר "ירקות - 100 סלטים" מאת אלינוער רבין. הוצאת "קוראים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים